מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילה כפייתית של שיער הראשדיאנה11/12/2013
שלום רב,
אני כבר שנים רבות רבות סובלת מאכילת שיער כפייתית..
הסבר: אני לוקחת את קצוות השיער (מה שנשאר ומגיע עדיין לפה) ולועסת לא בולעת (יכול להיות שמתפספסים הרבה בדרך וגולשים להם אחר כבוד אל הקיבה..) אני פשוט מיואשת מזה השיער שלי לא אורך בגלל זה הוא לא מסודר אף פעם, צד אחד (שמאל) קצר בהרבה מהצד השני המשרד שלי, הבגדים , הבית הכל הכל מלא חתיכות שיער זה פשוט ללא הפסקה גם אם אני מאוד עסוקה אני "מוצאת זמן" להכניס את השיער לפה, אני פשוט לא יודעת מה לעשות. אני לא יודעת מה הדרך לטפל בזה.
אני חייבת לציין שאני גם נהנית מאוד מאכילת חול ים (ולא רק בהריון) אבל לא באופן כפייתי כמו השיער.
אשמח לקבל כל עצה או הכוונה לטיפול .
תודה ענקית,
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק11/12/2013שלום דיאנה.
את מתארת מצב מאוד לא נעים. את מרגישה צורך לאכול את שערות הראש שלך, זה מעשה שחורג מהנורמות, והמעשה הזה משאיר עקבות: הן בכך שהשיער שלך נראה לא מסודר בגלל זה, והן בכך שבכל מקום שאת מגיעה אליו רואים שרידים של השערות שלך.
לדעתי האישית, מדובר בהרגל לא טוב, מעין ההרגל לכסוס צפרניים. כל ההבדל בין כסיסת צפרניים לאכילת שיער הוא שכסיסת צפרניים היא הרגל לא טוב שנפוץ יותר, וכוססי הצפרניים מרגיש יותר נוח עם עצמם.
נראה לי שלפני שנכנסים לעצות מעשייות, אצת צריכה להאמין בעצמך. יש לך כרגע הרגל לא טוב, אבל יש לך את הרצון ואת הכוחות לשנות את ההרגל, ובעיקביות ועקשנות תצליחי.
יש לי אולי עצות מעשיות, אבל צריך לקחת אותן בעירבון מוגבל. לא בטוח שאלו העצות הכי טובות והכי חכמות. אני סומך על שיקול הדעת שלך, שבסופו של דבר מתצאי את הדרך הטובה והנכונה ביותר עבורך.
יכול להיות שניתן למרוח חומר בעל טעם מר על השערות כמו המרה שמורחים על הצפרניים, וכך כשתנסי לאכול את השערות תרגישי את הטעם המר.
אולי אפשר לגזור מעט מהשערות ולנסות לאכול את השערות הזגורות, ובכך לפחות השיער שלך ייראה מסודר.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)