בולמיה ולוסטרל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בולמיה ולוסטרל
    רעות
    16/12/2013

שלום,
    אני אחות גדולה לאחות קטנה ומדהימה שסובלת מבולמיה.. (היא בת 22)
    כידוע ישנן הפרעות פסיכיאטריות כמו דיכאון וחרדה שנלוות לחולות בבולמיה בפרט ולהפרעות אכילה בכלל.. אחותי מטופלת בטיפול פסיכולוגי (כמספר חודשים) ולאחרונה החלה גם טיפול פסיכיאטרי תרופתי.. בהתחלה ניתן לה ציפרלקס 10 מ"ג .. היא נטלה אותו שלושה חודשים וחצי, אך מכיוון שהייתה סוג של החמרה בסימפטומים של הבולמיה.. (התקפי בולמוסים תכופים יותר..השמנה אמנם לא משמעותית.. אבל היה לה מאוד קשה לקבל את זה) הפסיכיאטר החליף לה ללוסטרל 50 מ"ג.. עשיתי מעין בירור קצר באינטרנט.. והבנתי שבעצם מדובר באותה המשפחה.. כלומר כמעט אותה התרופה.. אני לא מתיימרת ואני מצטערת אם זה נשמע ככה.. אני בטח שלא מבינה הרבה.. אבל יצא לי לתהות האם יהיה שינוי כלשהו בכלל מאותה תקופת נטילה של הציפרלקס? אחותי לא בתת משקל.. אלא במשקל ממוצע.. אך היא נורא נורא סובלת.. אני רוצה בשבילה ובשביל המשפחה שלנו שתהיה איזושהי הטבה.. נכון שעל פניו היא נראית יותר שמחה, אך לטענתה יש מגמת החמרה של ההפרעה.. מה דעתכם המקצועית בעניין? תרופות אלו מתאימות לחולות בולמיה? זה לגיטימי שתהיה החמרה בגלל תרופות אנטי-דכאוניות? האם יש בכלל תרופות ספציפיות להפרעות אכילה? מצטערת על ריבוי השאלות.. אודה מאוד לתשובותיכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בולמיה ולוסטרל

הוספת תגובה

• טיפול בבעייה הריגשית

שמוליק
    17/12/2013

שלום רעות.

אינני רופא.

למיטב הבנתי, בולמיה יכולה לנבוע מדיכאון אבל גם יכולה לנבוע ממאניה, או אולי גם משילוב של שניהם (מאניה-דיפרסיה), ובכל אחד מהמקרים טיפול תרופתי אחר.

טיפול באמצעות תרופות נוגדות דיכאון מעיד שהבולמיה נובעת מדיכאון.

על כל פנים, ישנם עוד מרכיבים מלבד חוסר האיזון הכימי: ריגשי, סביבתי וגופני-פיסיולוגי.

לדעתי האישית, המרכיב של חוסר איזון כימי במוח הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו בעייה העומדת בפני עצמה.

האם אחותך מקבלת גם טיפול ריגשי המנסה להבין מאין בא הדחף לאכול יתר על המידה? אם כן האם הטיפול הזה מספיק טוב?

לדעתי זהו הטיפול העיקרי בבעייה. כשהטיפול הריגשי הוא מספיק טוב, אז אפשר לוותר על התרופות...

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי !

רעות
    19/12/2013

שלום שמוליק, תודה על ההתייחסות..
    אחותי מגיעה אל פסיכולוג אחת לשבוע, היא מתארת שהם כן מנסים יחד להגיע אל שורש הבעיה.. הבולמיה של אחותי היא המחלה העיקרית והדיכאון הוא המחלה המשנית שלה, הדיכאון נובע לטענתה כתוצאה מאכילת היתר, מחוסר השליטה ומחוסר שביעות הרצון מאיך שהיא נראית, כלומר הבולמיה מכילה בתוכה את כל החבילה - דיכאון, חרדה ושאר התחושות והמחלות הנלוות. ז"א שרק על ידי ההתגברות על הבולמיה כל שאר הסימפטומים ייחלשו. כרגע היא הפסיקה ליטול את התרופות, היא לא מוכנה לקחת כלום.. והאמת שאני לא יוצאת נגד ההחלטה הזו, כי באמת לא היה שום שיפור משמעותי... זה לא עוזר לי שאחותי מצליחה לחייך בעזרת כדורים, אבל ממשיכה להקיא ולבלוס ולגרום הרס פיזי עצום.. אני רק מקווה ורוצה להאמין שיהיה בסדר. שתהיה לכולנו בריאות פיזית ונפשית, זה הכי חשוב! תודה על התייחסותך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכיוון נכון

שמוליק
    20/12/2013

שלום רעות.

אני מניח שבדרך הזו בסופו של דבר תכיעו לשורש הבעייה ותוכלו לטפל בה בצורה היעילה ביותר, וצריך לאזור סבלנות.

באמת שיהיה בהצלחה רבה.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו