מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוגדי דיכאון לטיפול בחרדה?עמית18/12/2013
ידוע שנוגדי דיכאון הם לפעמים בעצם גם אנטי חרדתים ומשמשים לפעמים לטיפול בחרדה. אך האם כל נוגדי הדיכאון יעלים לטיפול גם בחרדה? אז למה למשל באלון לצרכן של ציפרקלס רשום:''לטיפול בדיכאון, חרדה חברתית,חרדה כללית, פניקה,טורדנות כפייתית''. בעוד בתרופות כמו וולבוטרין או אדרונקס רשום רק: ''לטיפול בדיכאון'' ולא רשום כלום על טיפול בחרדה. האם לא כל האנטי דיכאונים מיועדים גם לטיפול בחרדה?
הרופא שלי רשם לי אדרונקס ואמר שהיא תטפל גם בחרדה וגם בדיכאון שלי. האם יכול להיות שהוא טועה והאדרונקס לא יטפל לי בחרדה?
וגם קראתי באינטרנט שתרופה זו נחשבת באופן כללי לא יעילה ובעצם היא לא תעזור אפילו נגד דיכאון האם נכון מה שכתוב באינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן כללי על תרופות פסיכיאטריות
שמוליק18/12/2013שלום עמית.
באופן מאוד כללי על תרופות פסיכיאטריות - הן נועדו אך ורק כדי לפתור את המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).
חוסר איזון כימי במוח הוא רק אחד מהגורמים לדיכאון וחרדות. ישנם גורמים נוספים שהם הרבה יותר משמעותיים כגון המרכיב הרגשי והמרכיב הסביבתי.
הטיפול בהם הוא הרבה יותר חשוב, והוא ממש לא מכוסה ע"י התרופות.
לדעתי, המרכיב של חוסר איזון כימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה.
אם האנדרונקס עוזר לך, מצויין. אם לא, אז חשוב על כיוונים אחרים, ובאופן כללי, הדבר הראשון שצריך לשאול זה האם הטיפול בשאר המרכיבים המשמעותיים יותר הוא טוב ונכון.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שלי טועה?
עמית19/12/2013הוא אומר שכל האנטי דיכאוניים הם גם אנטי חרדתיים. ולכן גם האדרונקס אותו אני לוקח. אבל יש רופאים שטוענים הפוך וסותרים אותו ולכן אני מבולבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל פי ההרגשה שלך
שמוליק20/12/2013שלום עמית.
אינני חושב שהרופא שלך טועה. יכול שגם אם בעיקרון אנדרונקס איננה אנורה לטפל בחרדות, ייתכן שבמקרים מסויימים התרופה הזו יכולה לטפל בחרדות, ולכן, אני לא אטיל דופי ברופא שלך סתם כך. האם באמת אנדרונקס יכולה לעזור נגד חרדות - זו באמת שאלה לרופאי הפורום, ואני בטוח שהם ישמחו לענות לך.
על כל פנים, המדד הטוב ביותר הוא ההרגשה האישית שלך; אם אתה רואה שהאנדרונקס עוזרת לך - סימן שזו תרופה טובה. אם היא מזיקה יותר מאשר מועילה - אז זו לא תרופה מתאימה.
התרופות אמורות לשפר את ההרגשה שלך, ולא לפתור איזו בעייה עלומה.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)