ויפאקס - קצת דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויפאקס - קצת דחוף
    אורח
    21/12/2013

שלום רב ד"ר,

כתבתי כאן בעבר כמה פעמים אבל עכשיו יש לי שאלה די דחופה.

אני סובל מ-OCD מחשבתי קשה ועמיד וחרדה, לפני כמה חודשים בעקבות החמרה ניתן לי טיפול בויפאקס XR, אחרי שבוע הגעתי למיון פסיכיאטרי עם החמרה עוד יותר גדולה, שם הוחלף בין השאר הויפאקס XR לויפאקס רגיל פעמיים ביום בוקר וערב, כנראה שהייתה סיבה להחלפה זאת. עם הזמן המינון הועלה (קודם 75 מ"ג ביום, אחר כך 150 מ"ג ביום, אחר כך 187.5). כעט הגעתי לרופאה חדשה שלא ראתה אותי קודם, בגלל מחדלי הרפואה הציבורית זה כבר הרופאה הרביעית בתוך חצי שנה, אני כל הזמן נזרק מרופא לרופא. הרופאה החליטה להעלות את המינון ל-225 מ"ג ביום, אבל שזה יהיה ויפאקס XR ולא הרגיל. הסברתי לה שאני רגיש מאוד לכל שינוי בתרופות וסיפרתי מה היה קודם, אבל היא אמרה שהיא לא רואה שום סיבה לתת את הרגיל ולא XR וגם אין לה הסבר למה במיון החליטו אחרת. גם בסיכום אשפוז מהמיון אין התייחסות לכך.

כבר עברו כמה ימים מאז שאני לוקח ויפאקס XR במינון 225 מ"ג ואני חש התגברות בחרדה. האם יתכן שויפאקס XR משפיע פחות טוב מהרגיל או לא משפיע בכלל ? או שזה פסיכולוגי (הנטייה הכפייתית שלי לחפש ספקות בכל דבר ולצפות כל הזמן להחמרה ובעצם אני משכנע את עצמי שהתרופה אולי לא עובדת ולכן מחכה להתגברות בחרדה) ?

יש הבדל בספיגת התרופה אם אני לוקח אותה עם אוכל או בלי ? הרופאה אומרת שאין הבדל ואת הויפאקס הרגיל לקחתי בלי אוכל כבר מאז המיון, אבל משום מה זכור לי אחרת מאיפה שהוא.

התור שלי לפסיכיאטרית רק עוד חודש. אשמח אם תנסו לענות לי בהקדם לפני שחלילה אמצא את עצמי שוב במיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס - קצת דחוף

הוספת תגובה

• התאופות אמורות לפתור רק חלק מהבעייה

שמוליק
    21/12/2013

שלום.

התרופות אמורות לפתור רק את המרכיב של חוסר איזון כימי במוח. לבעייה יש מרכיבים נוספים שהתרופות אינן אמורות לטפל בהם כלל, ולכן טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.

האם אתה מקבל טיפול ריגשי (כגון טיפול בשיחות)? ואם כן האם אתה מרגיש שהטיפול הזה מספיק עוזר?

לדעתי, הטיפול הריגשי חושב יותר, ולכן הייתי מציע שתבדוק האם הטיפול הזה מספיק טוב. הטיפול התרופתי הוא בעיניי משני בחשיבותו לעומת הטיפול הריגשי.

כל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשיחות

אורח
    21/12/2013

בעבר קיבלתי טיפול בשיחות, בעיקר טיפול מסוג CBT, שזה סוג הטיפול שאמור להיות מתאים ל-OCD, אבל הטיפול עזר לי מעט מאוד אם בכלל. זאת למרות שניסיתי טיפולים אצל כמה פסיכולוגים שונים, גם דרך קופת חולים וגם באופן פרטי. בסוף כבר לא היה באפשרותי להמשיך לשלם עבור פסיכולוג פרטי וגם ממילא זה לא ממש עזר. עם זאת, לפחות היה לי עם מי לדבר.
    אחת הסיבות ש-CBT לא עזר הייתה כנראה שיש לי גם תסמונת אספרגר. בנוסף, רוב האובססיות שלי כיום הם רק בצורת מחשבות, ספקות וחרדות עצומות ולא בטקסים פיזיים כמו שטיפות ידיים.
    כיום אני לא מקבל טיפול בשיחות בכלל, למרות שהייתי רוצה, לפחות כדי שיהיה לי עם מי לדבר ואיפה לשפוך את הלב. אבל במרפאה הפסיכיאטרית שאליה אני שייך נאמר לי שהם בעומס יתר ואין להם אפשרות לתת לי שיחות. ואין לי איך לשלם על פסיכולוג פרטי.

למה כוונתך כשאתה אומר טיפול רגשי ? שיחות או שיש עוד משהו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עוד הרבה דברים

שמוליק
    22/12/2013

שלום.

הטיפול הריגשי הסטנדרטי הוא באמת טיפול באמצעות שיחות (פסיכותרפיה). זה באמת מצער מאוד לשמוע שאת הטיפול הטוב והנכון קופת החולים מעדיפה לזנוח...

זכור לי מהאישפוז בבית החולים, שהייתה מטופלת שהייתה נודדת מהחמלקחה הסגורה למחלקה הפתוחה, ואמר שהיא מעדיפה את המחלקה הסגורה מפני שבה מקבלים יותר טיפולים בשיחות...

על כל פנים, יש עוד הרבה מאוד דרכים לטפל בבעייה הריגשית. קודם כל, אני חושב שאפשר לנסות לשפוך את הלב בפני מישהו אחד אפילו אם הוא לא מקצועי, ובלבד שהוא מסוגל להבין את הדברים ולתת תמיכה ריגשית. נכון שאיש מקצועי יכול לתת את המענה הריגשי בצורה טובה יותר, אך צריך איכשהו למצוא את האיזון בין היכולת התקציבית לבין האיכות. ניתן לעשות את זה אפילו בחינם עם קרובי משפחה, חברים, מכרים וכיו"ב.

יכול להיות שלחלקם יש את היכולת להקשיב, אבל תצטרך לשפר את המיומנות שלך להעביר את הרגשות שלך - משהו שיכול להיות קל יותר כשמדברים עם איש מקצוע.

אני חושב שאפשר גם ללכת לפסיכותרפיה בתדירות נמוכה יותר על פי התקציב שיש לך. למשל, פעם בחודש או פעם בחודשיים, ולא פעם בשבוע כפי שמקובל בדרך כלל.

בנוסף לכך, בעיקרון, אני חושב שמטרת הטיפול בשיחות היא להביא אותך למצב שבו תוכל להסתדר בעצמך בלי מטפל, וצריכה להיות שאיפה כזו מצד המטפל להקנות לך כלים שאיתם תוכל להסתדר בכוחות עצמך.

אני חושב שכל דבר שמשפר את ההרגשה שלך, זה טוב ותלך על זה. זה יכול להיות פעילות ספורטיבית, פעילות חברתית, תחביבים, וכיו"ב.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורח
    22/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס - קצת דחוף - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    22/12/2013

שלום לך
    אכן כפי שאמרת העיסוק האובססיבי שלך בנושא התרופות הינו לרועץ ומפריע לאיזון.
    תעשה CBT ותרגיש יותר טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CBT ???

אורח
    22/12/2013

תודה רבה על תשובתך,
    הייתי שמח להיעזר ב-CBT אבל בנוסף לכך שקופת החולים לא רוצה לתת לי כרגע פסיכולוג ואיני יכול לעמוד בתשלום לפסיכולוג פרטי, הבעיה העיקרית היא שבשנים האחרונות טופלתי ב-CBT אצל כמה פסיכולוגים שונים, בקופת חולים ובאופן פרטי, והטיפול עזר לי מעט מאוד ואולי בכלל לא. כמה שלא עבדתי על זה, אמנם בשכל הבנתי את הכל אבל הרגש לא הלך בכיוון הנכון לא משנה מה לא עשיתי.
    אולי מה שהקשה על הטיפול זה שרוב האובססיות שלי הם במחשבה ולא בטקסים פיזיים ? ואולי זה תסמונת אספרגר שלי ?
    מה המלצתך ד"ר ? שמעתי על שיטה בשם DBT, האם במקרה שלי היא יכולה להיות יותר יעילה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו