דיכאון חרדה וocd

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון חרדה וocd
    איתן
    24/12/2013

אני סובל מידכאון חרדה ובמיוחד מosd מיזה תקופה ארוכה של מס שנים אני מטופח בפרוזק 3 ביום לבעיית הosd ואדרונקס 2 ביום ואלפרליד 0.5 פעמיים ביום לדכאון וחרדה . לאחרונה הosd עלה לי משמעותית מה אפשר לתת בנוסף לפרוזק שיעזור לטיפול בosd?? והאים יתכן שהגוף יתרגל לפרוזק שאני לוקח וצריך לשנות אותו במשהוא אחר לטיפול osd

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון חרדה וocd

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    24/12/2013

שלום איתן.

O.C.D. נגרם לא רק בגלל בעייה של חוסר איזון כימי שאותו התרופות אמורות לפתור. יש עוד מרכיבים לבעייה: גופני, ריגשי וסביבתי.

מבלי לזלזל בטיפול התרופתי במרכיב של חוסר האיזון הכימי במוח, הטיפול הריגשי הוא הרבה יותר חשוב.

ירדת לפרטי פרטים בטיפול התרופתי, ולא ציינת שום דבר על הטיפול בשאר המרכיבים של הבעייה.

בלי שום קשר לשאלה, אני חושב שצריך שתבדוק האם הטיפול המרכיב הריגשי הוא מספיק טוב.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חרדה וocd - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    24/12/2013

שלום רב,
    הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) היא הפרעה כרונית מה שאומר שגם האדם שמטופל תרופתית ומרגיש טוב, עלול לסבול מהחמרות במצב על אף הטיפול. ההחמרות עלולות להופיע בתקופות של לחץ, שינויים בחיים ובעת אירועים משמעותיים. ההחמרה במצב לא בהכרח מעידה על חוסר יעילות התרופה ולא תמיד מחייבת שינוי בטיפול התרופתי: לפעמים מספיק לברר מה קדם להחמרה, לקבל תמיכה מהאנשים הקרובים או מפסיכולוג (בדרך כלל בטיפול קצר מועד). לעומת זאת, במידה רוצים לשקול שינוי בטיפול התרופתי, חשוב לעשות זאת בהתייעצות עם הפסיכיאטר שמכיר אותך ואת מהלך המחלה שלך, כולל התגובה שלך לטיפול תרופתי בעבר. יש להעזר בהרבה סבלנות ולא לאבד תקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו