התמודדות עם קולגה ממש פרנואידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם קולגה ממש פרנואידי
    רוצה להבין
    25/12/2013

שלום,

עברתי אירוע מפחיד מול קולגה קרוב לפני מספר שבועות, אני מנסה לצאת מזה אבל עדיין לא מצליח. מדובר באדם שכמסתבר נוטר לי טינה עמוקה ללא ידיעתי במשך שנים. אינני יודע על מה ולמה. יחסי העבודה איתו היו תמיד מתוחים אך קורקטיים. אני מקבל שייתכן בהחלט שעשיתי משהו שפגע באחר, ללא ידיעתי, ללא כוונה. לכן ניסיתי ליישר את ההדורים אך ניסיונות להתנצלות מצידי זכו לתגובה קיצונית עליה רציתי להתייעץ. כל דבר מצידי מתפרש בצורה אימפולסיבית ומקבל פרשנות עוינת וצינית ולעגנית ואלימה בצורה קיצונית, הייתי אומר שאפילו קונספירטיבית כאילו כל מטרתי בחיים היא להרוס אותו, כאילו יש לי מניעים מרושעים כלפיו ואני אדם מסוכן שראוי רק לשנאה. זאת כשבעצם מטרתי היא הפוכה.

אני מבין שזה כנראה הסיפור שלו. שזה לא שלי. למרות זאת הסיפור מסרב להירגע. יש לסיפור השפעה לרעה על התפקוד שלי. על מצב הרוח שלי. לרוע מזלי מדובר באדם בעל השפעה, לכן זה מזיק לי נזק עצום בתחום העבודה. גם מבחינה אישית קשה לי לעבור לסדר היום על זה. אני מרגיש כאילו זה סוג של התעללות, או, סוג של תקיפה.

האם יש משהו שביכולתי לעשות? או שבמצב כזה אין מה לעשות מלבד להתרחק, ולהיזהר ממנו, ולשלם את המחיר המקצועי ואת המחיר האישי, וללקק את הפצעים? אודה על כל עצה. במיוחד אודה על כל הסבר מקצועי שיוכל לעזור לי להבין את אותו אדם ואת התנהגותו שנראית לי פתולוגית אך אינני מבין בתחום. הייתי רוצה להבין מה קרה כאן, כדי שאוכל להמשיך הלאה.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משימה קשה...

שמוליק
    26/12/2013

שלום לך.

העלית שאלה חשובה ומעניינת, ונראה שכוונותיך טובות מאוד, והיית מוכן לעשות כל שביכולתך כדי לעזור.

כנראה שהגורם לאותו בעייה אצל אותו קולגה הוא לא אתה, ואני בטוח שהשערתך נכונה.

רוב הסיכויים שמדובר במרכיב ריגשי שלו או במרכיב סביבתי או איזה שילוב של שניהם, וזה יהיה קשה מאוד לנסות לאתר את מקור הבעייה, במיוחד כאשר כפי שאתה מתאר, הוא אינו נותן בך אמון.

בסופו של דבר, הוא מזיק לעצמו הרבה יותר מאשר הוא מזיק לאחרים, ועד שהוא לא יבין את זה ויחליט לטפל בעצמו - הוא ימשיך לסבול.

אני חושב שאתה צריך לראות את עצמך כצד הצודק, ולהתנהל בחכמה, כדי להשיג את האינטרסים שלך.

כל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שמוליק

רוצה להבין
    26/12/2013

שמוליק,
    תודה על התגובה האמפתית והרגישה. שמרתי אותה ואני אחזור אליה ואקרא אותה כשארגיש שאני צריך להתעודד. בתגובה שלך הזכרת לי שלמרות הכאב והקשיים אני עדיין בסה"כ בן אדם טוב, שלפעמים יש לו כוונות טובות, גם כשאחרים לא רואים את זה, אפילו כשהם רואים את ההיפך. כל-כך קל לשכוח את זה כשנפגעים, ואז מתקשחים. אני רוצה להחזיר לך טובה, ולומר לך שאתה בן-אדם טוב ונדיב. עשית למישהו טוב על הלב היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו