מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמודדות עם קולגה ממש פרנואידירוצה להבין25/12/2013
שלום,
עברתי אירוע מפחיד מול קולגה קרוב לפני מספר שבועות, אני מנסה לצאת מזה אבל עדיין לא מצליח. מדובר באדם שכמסתבר נוטר לי טינה עמוקה ללא ידיעתי במשך שנים. אינני יודע על מה ולמה. יחסי העבודה איתו היו תמיד מתוחים אך קורקטיים. אני מקבל שייתכן בהחלט שעשיתי משהו שפגע באחר, ללא ידיעתי, ללא כוונה. לכן ניסיתי ליישר את ההדורים אך ניסיונות להתנצלות מצידי זכו לתגובה קיצונית עליה רציתי להתייעץ. כל דבר מצידי מתפרש בצורה אימפולסיבית ומקבל פרשנות עוינת וצינית ולעגנית ואלימה בצורה קיצונית, הייתי אומר שאפילו קונספירטיבית כאילו כל מטרתי בחיים היא להרוס אותו, כאילו יש לי מניעים מרושעים כלפיו ואני אדם מסוכן שראוי רק לשנאה. זאת כשבעצם מטרתי היא הפוכה.
אני מבין שזה כנראה הסיפור שלו. שזה לא שלי. למרות זאת הסיפור מסרב להירגע. יש לסיפור השפעה לרעה על התפקוד שלי. על מצב הרוח שלי. לרוע מזלי מדובר באדם בעל השפעה, לכן זה מזיק לי נזק עצום בתחום העבודה. גם מבחינה אישית קשה לי לעבור לסדר היום על זה. אני מרגיש כאילו זה סוג של התעללות, או, סוג של תקיפה.
האם יש משהו שביכולתי לעשות? או שבמצב כזה אין מה לעשות מלבד להתרחק, ולהיזהר ממנו, ולשלם את המחיר המקצועי ואת המחיר האישי, וללקק את הפצעים? אודה על כל עצה. במיוחד אודה על כל הסבר מקצועי שיוכל לעזור לי להבין את אותו אדם ואת התנהגותו שנראית לי פתולוגית אך אינני מבין בתחום. הייתי רוצה להבין מה קרה כאן, כדי שאוכל להמשיך הלאה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משימה קשה...
שמוליק26/12/2013שלום לך.
העלית שאלה חשובה ומעניינת, ונראה שכוונותיך טובות מאוד, והיית מוכן לעשות כל שביכולתך כדי לעזור.
כנראה שהגורם לאותו בעייה אצל אותו קולגה הוא לא אתה, ואני בטוח שהשערתך נכונה.
רוב הסיכויים שמדובר במרכיב ריגשי שלו או במרכיב סביבתי או איזה שילוב של שניהם, וזה יהיה קשה מאוד לנסות לאתר את מקור הבעייה, במיוחד כאשר כפי שאתה מתאר, הוא אינו נותן בך אמון.
בסופו של דבר, הוא מזיק לעצמו הרבה יותר מאשר הוא מזיק לאחרים, ועד שהוא לא יבין את זה ויחליט לטפל בעצמו - הוא ימשיך לסבול.
אני חושב שאתה צריך לראות את עצמך כצד הצודק, ולהתנהל בחכמה, כדי להשיג את האינטרסים שלך.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שמוליק
רוצה להבין26/12/2013שמוליק,
תודה על התגובה האמפתית והרגישה. שמרתי אותה ואני אחזור אליה ואקרא אותה כשארגיש שאני צריך להתעודד. בתגובה שלך הזכרת לי שלמרות הכאב והקשיים אני עדיין בסה"כ בן אדם טוב, שלפעמים יש לו כוונות טובות, גם כשאחרים לא רואים את זה, אפילו כשהם רואים את ההיפך. כל-כך קל לשכוח את זה כשנפגעים, ואז מתקשחים. אני רוצה להחזיר לך טובה, ולומר לך שאתה בן-אדם טוב ונדיב. עשית למישהו טוב על הלב היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)