מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן תרופה בלתי מתאימהמירב25/12/2013
מזה כשבועיים בתי שמאובחנת כסכיזופרנית,נמצאת בבי"ח מסוים במחלקה סגורה וזאת מהסכמה. מאחר ולא נטלה תרופות בצורה מסודרת ומצבה הידרדר.
לאחר שנים רבות שבהן טופלה במרפאה הקהילתית התברר שהתרופה המתאימה ביותר עבורה הינה קלונקס וזיפרקסה במינון המתאים.
בתי אינה אלימה ,היא בחורה שקטה וטובה ואינה מזיקה לחלוטין.
הכוונה והרצון הן שלה והן שלנו היו לטפל בה בבי"ח ומשם ישר שתעבור לדיור מוגן כוללני ושם תמשיך לקבל את התרופה מהצוות שבמקום ,כך שרצף הטיפול יהיה קבוע.
לאחר כשבוע וחצי בו קיבלה אכן את הטיפול של זיפרקסה וקלונקס ושיתוף פעולה מלא מצידה,החליט פתאם הרופא המטפל לתת לה גם קלופיקסול.
דיברתי עם הרופא ואמרתי לו שתרופה זו אינה מתאימה לה אלא גורמת לתופעות לוואי קשות וגם הטיפול בזה אינו יעיל ,אך הוא המשיך בשלו.
במרפאה הקהילתית לא מוכנים להתערב עכשו "זה ענין של בית החולים" וכל הטיפול יהיה שם כולל ועדה וכו'.
עלי לציין שבתי קיבלה אישור מהועדה במרפאה הקהילתית, הן לדיור מוגן,למפעל מוגן שגם עבדה בו עד להדרדרותה.,בחודשים האחרונים.
כך שכל השנים הרבות שעברנו בטיפול בה נזרקים לטמיון ועכשו מתחילים מהתחלה עם הניסויים ואינני יודעת אם הנזק שיגרם לא יהיה בלתי הפיך.
מדובר על בחורה עדינה שמבינה ומעונינת בתהליך שיקום.
אני מאד חוששת עכשו מהטיפולים הבלתי מתאימים שינתנו לה.
אני מציינת שוב כי המשך שהייתה בית החולים תלוי בהסכמתי לשחררה,אבל זה בדיוק הענין שאינני רוצה שהבת תחזור הביתה אלא תצא לדרך שיקום עצמאית דבר שכולם מבינים (במרפאה הקהילתי ת),זה הפתרון הנכון.
מצד אחד אני חוששת לשחררה כדי שלא תיפול בין הכסאות ומצד שני מתלבטת האם לשחררה ולהמשיך לקבל טיפול דרך פסיכיאטר של קופ"ח או פרטי וזאת למרות שאיננו משופעים בכסף אך מוכנים למענה לוותר על דברים אחרים.גם אם תקבל טיפול באופן פרטי ,האם בעתיד זה לא יפגע בה? האם תוכל להכנס להוסטל-דיור מוגן בלי שום בעיה מאחר ויש צורך בדוח סיכום אשפוז וכן דוח פסיכו- סוציאלי?
מי יכול לעזור לי ולה? מדובר על בן אדם ולא בחפץ,.האם המרפאה הקהילתית לא תרצה להמשיך לטפל בה?
אם בתחילה הייתי רגועה שהיא בידיים טובות (?)...היום אני בפחד האם נהגתי כשורה ? מעולם לא היו לי רגשי אשמה בנושא עד עכשו וזאת מאחר ואני מכירה את בתי וכל ניע וזיע שלה ויודעת שהתרופה שציינתי זו התרופה המתאימה לה ואם היא לוקחת אותה באופן רציף היא פשוט פורחת ומתפקדת בקהילה כבן אדם רגיל.בתי בחורה משכילה וחכמה ובהיותה מטופלת בתרופות המתאימות היא יכולה לעבוד ועבדה אפילו במקומות פרטיים.
אני חוששת שאם אפנה לדרגים בכירים יותר, מנהל בי"ח ואפילו לשרת הבריאות עצמה בי"ח לא ינהג בה כשורה שכן קיים קשר של שתיקה בבתי החולים ואין זה סוד.
אנא עיזרו לי..שכן אני כבר לא ישנה בלילות מהמחשבות הרבות שמתרוצצות בראשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון לעזור
שמוליק26/12/2013שלום לך.
אינני רופא. היו לי הרבה אישפוזים, רובם היו בכפייה, ואני אנסה לעזור עד כמה שאני מבין מנסיוני האישי.
קודם כל, אני רואה שאת אם מסורה וכל מה שעשית, עשית מתוך רצון כן לעזור לבתך.
חשוב לי להדגיש שטיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל. מחלת נפש מורכבת מארבעה גורמים: גופניים, ריגשיים, סביבתיים, וביולגיים (חוסר איזון כימי).
התרופות מטפלות רק במרכיב של חוסר האיזון הכימי והוא אינו המרכיב היחידי. חושב מאוד לטפל גם במרכיב הריגשי. כאשר הטיפול במרכיב הריגשי הוא מספיק טוב, ניתן לשקול מחדש את הצורך בתרופות.
אכן, לתרופות האנטי-פסיכוטיות ישנן תופעות לוואי קשות, ובמיוחד לתרופות האנטי-פסיכוטיות, ובכללן הקלופיקסול (וגם הזיפרקסה). הרבה מהמטופלים אינם יכולים לתפקד כתוצאה מתופעות הלוואי של התרופות, ואף מקבלים נכות יציבה בשל כך. יש נטייה להעלים את הדברים, ולומר שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
הנזק שעלול לקרות כתוצאה מהקלופיקסול הוא הפיך, ובמיוחד אם מדובר בסדרי גודל של חודש או חודשים ספורים. מה שיקה זה שהיא אולי תתקשה לתפקד, ותהיה לה עייפות חזקה כל עוד היא מקבלת את התרופה, אבל תוך חצי שנה מהפסקתה היא תחזור לעצמה.
לגבי המסגרות השיקומיות (אני בעצמי הייתי בדיור מוגן), אינני חושב שמקבלים שם טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי, אלא בעיקר רודים במטופלים שיהיה סדר במקום המגורים, ושייקחו את התרופות. לא נראה לי שיש שם באמת כוונות לעזור למטופלים להשתקם, אלא המטרה העיקרית היא שהם לא יפריעו לחברה ה"נורמטיבית".
בכל אופן, בהוסטל, הטיפול התרופתי ניתן ע"י הצוות. בדיור מוגן, מי שלוקח כדורים - אין עילו פיקוח. יכול להיות שיהיה צורך לערב פסיכיאטר פרטי שייתן חוות דעת שאין צורך בקלופיקסול, אך אני די מסופק עד כמה זה מחייב את הצוות.
בכל אופן, אני מציע שלא להזניח את הטיפול הריגשי. הוא הרבה יותר חשוב מהטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות ועוד
מירב26/12/2013תודה לשמוליק ולאם השנייה,אכן נתתם לי תשובות קצת מעודדות...
היום שוחחתי לראשונה עם העו"ס וקיבלתי תשובות ברורות ועיניניות ואני רגועה קצת יותר..
מבחינת טיפול רגשי ,בתי ,פעמיים בשבוע בשיחות עם העו"ס,אני עצמי מנסה ככל יכולתי לשוחח עימה ולעודדה. לאחר כשבועיים כפי שציינתי היום היתה הבת צריכה לצאת החוצה למספר שעות בלווי שלי,אך פתאם כנראה שהיא מרגישה קצת יותר טוב,היא לא רצתה לדבר עם העו"ס ואפילו צעקה עליה ואח"כ צילצלה אלי מספר פעמים ,שהמקום לא מתאים לה,ושאני אעזור לה ואחזיר אותה הביתה ועוד ועוד הרבה שטויות אחרות. ברור לי שהיא אינה מאוזנת לגמרי והיא עדיין שרויה בעולם שלה ופחדתי שאם הוציא אותה הוצה לעיר היא תברח לי.. וכעת אני חוששת להוציאה ,אלא חושבת שאבקר אותה בבי"ח בלי יציאה בשלב זה.
מצד אחד זה לא כל כך נעים להיות במחלקה סגורה ומצד שני היא מתחילה לעשות בעיות...אני החלטתי שהפעם אני אהיה חזקה יותר מפעמים קודמות(2) ולא אכנע למניפולציות שלה. היא טוענת שיהפכו אותה ללא שפויה...כואב מאד לשמוע דיבורים כאלה אבל פשוט אין לי ברירה,יתכן ועוד יומיים אוציא אותה רק לחצר ...
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך סבלנות
שמוליק27/12/2013שלום לך.
קודם כל, אני חשב שאת פועלת בתבונה רבה, וגם אם אין עדיין תוצאות, צריך להתאזר בסבלנות, ובסבלנות רבה, ועד אז, אני מציע לך שלא לייחס לעצמך יותר מדיי רגשות אשמה. זה באמת לא פשוט לראות את הבת במצב כזה מבלי שיתעוררו רגשות של חמלה ורחמים. זה באמת לא פשוט.
אני חושב שצריך לחכות עד שהיא תירגע, ולאט לאט לעזור לה להשתקם.
מצד שני, יש אמת בדבריה שהיא מרגישה שרוצים לעשות אותה בלתי שפוייה. מי שהדביקו עליו תווית של "חולה" נפש, אע"פ שעל פי ההגדרה, לכל מצב של "חולי" יש מצב - ולו תיאורטי - שבו המטופל יוגדר כ"בריא", בפסיכיאטריה אין דבר כזה להבריא מהמחלה.
על פי התיאוריה אחד מהמרכיבים של המחלה הוא חוסר איזון כימי במוח, ומדובר במחלה כרונית.
עם זאת, חשוב לציין שזה רק אחד מהגורמים, וטיפול טוב בשאר הנרכיבים של המחלה, ובמיוחד במרכיב הרעגשי והסביבתי יכולים להביא למצב שבו לא צריך תרופות, ובהחלט ניתן להגדיר את המצב כהחלמה מהמחלה.
הרבה מאוד מהצוות המטפל, בין אם מדובר ברופאים פסיכולוגים אחים או סתם עובדים, רואים את עצמם כשליחים של החברה שתפקידם להגן על החברה הנורמטיבית מפני המטופלים, יותר מאשר לעזור למטופלים, ולכן יש צדק בטענה הזו, רק שעכשיו היא במצב שאין יותר מדיי מה לעשות...
אין לי אלא לחזק את ידייך, ולאחל לך ולבתך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן תרופה בלתי מתאימה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014לדעתי זה חובת המשפחה להתריע בפני רגישות וסכנה לתופעת לואי.
הגישה כיום, לראות את המשפחה כשותפים חשובים בטיפול.
קלופיקסול, אכן תרופה ישנה ובעלת פרופיל בטיחותי נמוך.
לפעמים יש שיקולים רפואים לרופא מטפל, ותרופות ישנות לפעמים יותר אפקטיביות.
יש צורך לקבוע פגישה עם פסיכיאטר מטפל, לברר מולו..
יש לכם זכות, מוגנת בחוק, לחוות דעת נוספת..
יש לכם את האפשרות להחליף רופא מטפל ואו אופציה טיפולית אחרת.
בכל מקרה, ראשית, ממליץ להיפגש עם הרופא המטפל, להקשיב להסברו, שאולי הגיוני וצודק... ואולי הכי מתאים למצב הקליני הנוכחי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר הנכבד
מירב06/01/2014ראשית תודה על תגובתך..
אכן, קיימת האפשרות להוציאה מבי"ח ,מאחר והאישפוז בהסכמה וכרוך באישורי..אבל אני חוששת שהדבר עלול לפגוע בה ,כביכול אנחנו לא משתפים פעולה והדוח ירשם בצורה שלילית כך שעלול לפגוע בסיכויים שלה לדיור מוגן מתאים שכבר מסודר.
האם חוו"ד חיצונית תתקבל בבי"ח?
אם הייתי יודעת שהמערכת תשתף פעולה ,הייתי מיד פונה אפילו באופן פרטי לטיפול...
כרגע אנחנו כבולים בידי המערכת ואני מרגישה חסרת אונים ומדברת אל הקיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר הנכבד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/01/2014זה זכותכם לחוות דעת שניה
באם גורם רפואי מונע זאת - זה פגיעה בחוק זכויות החולה..
ראשית ממליץ להתייעץ עם הרופאים המטפלים בנדון ומה דעתם..
שיתוף פעולה עם הצוות המטפל, מהווה את החלופה הטובה ביותר,
גם במקרה של חות דעת שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)