מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה קשהבים12027/12/2013
שלום. אמא שלי היא בת 51 ויש לה לפי דעתי חרדה קשה ממחלות. היא כמעט כל שעה מודדת חום ומחפשת באינטרנט דברים שיאמתו שיש לה מחלה קשה. בהתחלה זה לא השפיע על המשפחה, אבל כשהחרדה הפכה להיות יומיומית ואמא שלי התחילה לבכות כמעט כל יום בגלל "מחלה" שיש לה, זה כבר הפך להיות בלתי נסבל. החרדה למחלות התחילה לפני שנה וחצי כאשר התחילו אצלי כאבי בטן חזקים. בינתיים, כל הבדיקות שאמא שלי עשתה מראות שאין לה מחלה קשה, אך היא בטוחה שהבדיקות לא תמיד מראות על מחלה שנמצאת בגוף(ככה היא קוראת באינטרנט).החרדה באמת מפריעה למשפחה וזה אף גרם לאבי להתאשפז בגלל כאבים בחזה. יש לציין שאמא שלי ניסתה כמה פעמים ציפרלקס אך היא כל פעם הפסיקה בטענה שזה גורם לה לכאבי ראש( היא סובלת ממיגרנות). כמו כן היא ניסתה אלטרול, אך היא הפסיקה כי זה גורם לה לישון. כרגע, היא לוקחת VABEN, אך אני לא רואה שהתרופה הזאת מקלה על החרדה שלה.
אשמח אם תוכל/י לייעץ לי מה לעשות לגבי החרדה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במרכיב הריגשי
שמוליק28/12/2013שלום.
התרופות אמורות לטפל אך ורק במרכיב של חוסר איזון כימי במוח המהווה את אחד מהגורמים של הבעייה.
טיפול במרכיב הריגשי חשוב הרבה יותר.
אני חושב שהמשפחה שמכירה את אימך הרבה יותר טוב מכל מטפל, יכולה לדעת מהיכן בדיוק באות החרדות האלה, וניתן לנסות להתייעץ עם גורם מקצועי מה ניתן לעשות בנידון. ברור שלנסות "להוכיח" לה באופן ענייני שאין לה שום מחלה - לא יעזור. כנראה שצריך לנקוט בשיטות מתוחכמות יותר...
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)