מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה ליעוץ דחוףחיה אריאל28/12/2013
בני בן 19, מאובחן כפידידי נוס בתיפקוד גבוה. עקב התפרצויות והפרעות התנהגות במסגרת החינוכית נאלצנו להכניסו למסגרת של אישפוז יום לצורך "איזון תרופתי וטיפול לתקופה קצרה". הוא נמצא במסגרת זו מאמצע חודש נובמבר. שבוע לפני, הועלה הטיפול התרופתי, דאז, ריספרידל, מ-1 מ"ג ל1.5 מ"ג.. לאחר שבועים הוחלט להפחית הריספרידל שוב ל-1 מ"ג ולהוסיף 0.25 מ"ג רידזין. אחרי כ-10 ימים נקראנו לשם ונאמר לנו שעקב מצב פסיכוטי יש להפסיק הריספרידל (במיידית) ולהוסיף רידזין 3 פעמים ביום 0.25 מ"ג X 3 פעמים ביום. אחרי 5 ימים נקראנו שוב שוב ונאמר לנו שיש כוונה להוסיף כבר למחרת כדור אביליפיי 5 מ"ג בנוסףשבהמשך יעלו ל-10 מ"ג. כשמחיתי על כך ואמרתי שעדיין לא חווינו את התוצאות של החלפת התרופות נאמר לי שאין זמן וצריך להספיק ואם אני רוצה לעזור לבן שלי אני צריכה לשתף פעולה.
הבן שלי מודע לסביבה, מתקשר, מבין, מתפקד, אך יחד עם זה, לא רגוע וכועס. מבקש לחזור למסגרת החינוכית הקודמת שלו. מתגעגע לחברים שלו ולסדר היום הקודם. יש לו הרבה שעות "מתות" של חוסר מעש וזה משגע אותו.
אני חוששת מאוד מאוד מכל התרופות האלו ומהאפקט המצטבר ומהנזק שעלול להיגרם. אך מצד שני אינני יכולה לסרב כי אז הבן שלי יהיה ללא מסגרת. לא יקבלו אותו בחזרה לביה"ס ללא המלצה של הפסיכיאטר.
מה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת שלא קל...
שמוליק28/12/2013שלום חיה.
המציאות שאת מתארת באמת לא פשוטה.
ישנה נקודה שלא כל כך ברורה לי. אם בנך בן 19, אז בגיר, והוא אינו מחוייב להימצא באיזו מסגרת חינוכית, ואם המסגרת ההיא לא מתאימה, אז אפשר לחפש מסגרת אחרת שמתאימה יותר, ואפר גם בכלל לוותר על מסגרת חינוכית ולחנך עצמאית.
על כל פנים. יכול להיות שהשעות המתות של בנך באות כתוצאה מתופעות הלוואי של אביליפי. זו תרופה ששיכת למשפחה של האנטי-פסיכוטיות, והרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של תרופות כאלה, עד כדי חוסר יכולת לתפקד המוכרת ע"י הביטוח הלאומי לצורך קבלת נכות קבועה.
הטיפול במרכיב הריגשי חשוב יותר. הטיפול התרופתי אמור להועיל רק לגבי המרכיב של חוסר איזון כימי במוח.
יכול להיות שיהיה לי רעיון טוב יותר, אילו המציאות הייתה יותר ברורה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה ליעוץ דחוף - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור31/12/2013שלום רב,
מהודעתך עולה שבנך מתמודד עם בעיה מורכבת וכתוצאה מהתפרצויות זעם והפרעת התנהגות בתקופה אחרונה, הופנה לטיפול למסגרת של אשפוז יום. כמו כן, משתמע כי מטרת האשפוז היא להגיע לשיפור התנהגותי ותפקודי באמצעות התאמת הטיפול התרופתי המתאים.
בחלק גדול מהמקרים התאמת הטיפול התרופתי לוקחת זמן ולרוב יש צורך במספר ניסיונות והחלפות של התרופות עד שמגיעים לטיפול המתאים. בשלב זה יש להעזר בסבלנות ולתמוך בבנך שעובר תקופה לא פשוטה. קיים סיכוי טוב שעם הטיפול מצבו ישתפר והוא יחזור וישתלב במסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)