עזרה דחופה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה!
    עידית
    30/12/2013

אמי בת 73, סובלת מסכיזופרניה כ- 15 שנה ורק לפני כחודשיים התחילו לה טיפול של רספירדל 1 מג. אציין שלפני שבועיים היא אושפזה עם דלקת במעי, שגם זה יכול לקרות עם רספירידל (למרות שאני לא יודעת מה גרם) לאמי יש אבנים בכיס מרה וקראתי בעלון שכשיש אבנים בכיס מרה יש אפשרות לדלקת בלבלב. זה מפחיד אותי מאד ואני לא רוצה לתת לאמי כדור כזה שיכול לגרום לנזק כה כבד וביקשתי כדור אחר,אבל הרופא הפסיכיאטר שלה אומר שכל הכדורים הפסיכיאטרים אותו דבר וכולם יכולים לגרום לדלקת בלבלב. איך זה יתכן שכל הכדורים יכולים לגרום לנזק שכזה? אנא ממך, האם יש כדור שלא גורם לדלקת בלבלב אם יש אבנים בכיס מרה? רק לציין כי אמי סובלת מקולות שמדברים איתה ודמיונות, ופחדים שמצלמים אותה דרך הטלויזיה.. לא יודעת אם לתת לה את הכדור יותר ומתחננת לתשובה. האם לתת או האם יש כדור אחר שלא גורם לנזק שכזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• נזק מול תועלת

שמוליק
    31/12/2013

שלום עידית.

אינני רופא.

עד כמה שהבנתי ממה שכתבת, זה שהריספרדל י-כ-ו-ל לגרום לנזק ללבלב. אבל לא מודבר בתופעת לוואי וודאית, ולכן אני מניח שישנה מודעות למצב הרפואי של אימך, ומבצעים בדיקות האם ישנה פגיעה בלבלב, ואם יתברר שאכן יש חשש לפגיעה בלבלב, יפסיקו את מתן התרופה.

על פי הידוע לי, ישנה עוד תרופה אנטי-פסיכוטית "מסוכנת" הנקראת "לפונקס". לתרופה זו ישנה תופעת לוואי של פגיעה בכדוריות הדם הלבנות, ולכן אם צחליטים לתת את התרופה הזו, אז לפחות בתחילת הטיפול מבצעים אחת לשבוע בדיקת דם כדי לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות. אחרי איזה זמן, מבצעים את הבדיקה הזו פעם בחודש.

על כל פנים, הטיפול התרופתי נועד כדי ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהגורמים לבעייה הנפשית וישנם גורמים אחרים, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

אם ניתן, אז צריך לנסות לטפל גם בגורם הריגשי של הבעייה. טיפול טוב בגורם הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך הטיפול תרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

לא מדובר בנזק ישיר, אולי עקיף, לאחר זמן רב של טיפול..
    ( מעקב בדיקות דם ורופא , יכולות למנוע זאת ללא בעיה)

נזק ללבלב לא שכיח תחת רספירדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו