טיפול לתשישות נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לתשישות נפשית
    ברכה
    31/12/2013

שלום
    אני בת 37 מיזה כמה שנים שאני מרגישה עייפות כל הזמן רוצה לשכב במיטה לישון כרגע אני לא עובדת אני מרגישה כמו אדם שחסר שינה מתפקדת באיטיות תוך כדי מנוחה בין לבין (בעבודות הבית) התחושה של החולשה היא חזקה למשל שאני הולכת בחוץ אפילו שעתיים שלוש שאני חוזרת אני כל כך עייפה כאילו לא הייתי בבית יום שלם בנוסף יש לי לחצים שגורם לי לכעסים אני למשל שלא מצליחה לגמור ביום את כל מטלות הבית מלחיץ אותי אני מנסה להתמודד ללא כדור אבל מעצה של חברה שהיא סובלת ממשהו דומה המליצה לי לטפל יש לי פחד מכדורים יש לציין שזה בתורשה במשפחה אימי סובלת מהתמוטטות עצבים שמטופלת יותר מ20 שנה שני אחיותיה דודים ואף אחי הבחור אני מצד אחד רוצה לטפל אך יש לי חששות לגבי יציאה לעבודה אני צריכה לעבוד אך רק מהמחשבה אני מתעייפת עד לפני 3 שנים עבדתי במקום האחרון שעבדתי הלחצים היו חזקים עד שזה ליווה אותי בשפעות קוצר נשימה אלרגיה הרופא משפחה לא ראה בזה שזה מהנפש קיבלתי טיפול רגיל אך ראיתי באינטרנט שזה התופעות של מתחים ולחצים. אני מרגישה די אדישה לכל דבר בזמן האחרון יש לי פחדים ממחלות תאונות מוות דאגה אשמח מאוד לקבל תשובה ועצה וסליחה על אורך המכתב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לתשישות נפשית

הוספת תגובה

• לטפל ולא לפחד

שמוליק
    01/01/2014

שלום ברכה.

מתיאור המצב שלך, נראה שאת סובלת, אבל בסך הכול את אישה טובה, ואין שום סיבה שמצבך לא ישתפר.

אני מבין מאוד את הפחד שלך מכדורים. לכדורים יש תופעות לוואי קשןות שהן שכיחות בקרב המטופלים. הרבה מהמטופלים שמקבלים כדורים, סובלים מקשיי תיפקוד שבעטיים הם מקבלים אפילו נכות קבועה.

על כל פנים, הטיפול באמצעות כדורים נועד כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח. זה רק אחד מהמרכיבים של הבעייה, וישנם מרכיבים אחרים. אני אישית חושב שהמרכיב של חוסר איזון כימי במוח הוא תוצר של שאר המרכיבים וכאשר מטפלים בשאר המרכיבים, המרכיב הזה נעלם.

כדאי וחשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. לכל הדיעות, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. הטיפול העיקרי במרכיב הזה הוא ע"י פסיכותרפיה.

את יכולה ללכת לפסיכולוג, אך את יכולה גם ללכת לפסיכיאטר לטיפול בשיחות. העובדה שפסיכיאטר רשאי על פי שיקול דעתו לתת טיפול תרופתי איננה מחייבת אותו לתת טיפול כזה, ואת יכולה לומר שאת חוששת מטיפול תרופתי, ולבקש טיפול בדרכים אחרות שאינן כוללת מתן תרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשמוליק על התשובה

ברכה
    05/01/2014

האם יש תשובה של רופא?
    ?? שמוליק תודה רבה על התשובות שאתה נותן תבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לתשישות נפשית - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    05/01/2014

שלום לך ברכה
    נעשו עבודות רבות בעולם באשר לסוג הטיפול העדיף במצבים הללו.
    התברר מעל לכל ספק שטיפול משולב של תרופות ושל שיחות מסוג CBT הוא המוצלח ביותר.
    אז הנה לך התשובה:גשי לטיפול משולב והרגישי טוב!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו