מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לתשישות נפשיתברכה31/12/2013
שלום
אני בת 37 מיזה כמה שנים שאני מרגישה עייפות כל הזמן רוצה לשכב במיטה לישון כרגע אני לא עובדת אני מרגישה כמו אדם שחסר שינה מתפקדת באיטיות תוך כדי מנוחה בין לבין (בעבודות הבית) התחושה של החולשה היא חזקה למשל שאני הולכת בחוץ אפילו שעתיים שלוש שאני חוזרת אני כל כך עייפה כאילו לא הייתי בבית יום שלם בנוסף יש לי לחצים שגורם לי לכעסים אני למשל שלא מצליחה לגמור ביום את כל מטלות הבית מלחיץ אותי אני מנסה להתמודד ללא כדור אבל מעצה של חברה שהיא סובלת ממשהו דומה המליצה לי לטפל יש לי פחד מכדורים יש לציין שזה בתורשה במשפחה אימי סובלת מהתמוטטות עצבים שמטופלת יותר מ20 שנה שני אחיותיה דודים ואף אחי הבחור אני מצד אחד רוצה לטפל אך יש לי חששות לגבי יציאה לעבודה אני צריכה לעבוד אך רק מהמחשבה אני מתעייפת עד לפני 3 שנים עבדתי במקום האחרון שעבדתי הלחצים היו חזקים עד שזה ליווה אותי בשפעות קוצר נשימה אלרגיה הרופא משפחה לא ראה בזה שזה מהנפש קיבלתי טיפול רגיל אך ראיתי באינטרנט שזה התופעות של מתחים ולחצים. אני מרגישה די אדישה לכל דבר בזמן האחרון יש לי פחדים ממחלות תאונות מוות דאגה אשמח מאוד לקבל תשובה ועצה וסליחה על אורך המכתב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטפל ולא לפחד
שמוליק01/01/2014שלום ברכה.
מתיאור המצב שלך, נראה שאת סובלת, אבל בסך הכול את אישה טובה, ואין שום סיבה שמצבך לא ישתפר.
אני מבין מאוד את הפחד שלך מכדורים. לכדורים יש תופעות לוואי קשןות שהן שכיחות בקרב המטופלים. הרבה מהמטופלים שמקבלים כדורים, סובלים מקשיי תיפקוד שבעטיים הם מקבלים אפילו נכות קבועה.
על כל פנים, הטיפול באמצעות כדורים נועד כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח. זה רק אחד מהמרכיבים של הבעייה, וישנם מרכיבים אחרים. אני אישית חושב שהמרכיב של חוסר איזון כימי במוח הוא תוצר של שאר המרכיבים וכאשר מטפלים בשאר המרכיבים, המרכיב הזה נעלם.
כדאי וחשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. לכל הדיעות, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. הטיפול העיקרי במרכיב הזה הוא ע"י פסיכותרפיה.
את יכולה ללכת לפסיכולוג, אך את יכולה גם ללכת לפסיכיאטר לטיפול בשיחות. העובדה שפסיכיאטר רשאי על פי שיקול דעתו לתת טיפול תרופתי איננה מחייבת אותו לתת טיפול כזה, ואת יכולה לומר שאת חוששת מטיפול תרופתי, ולבקש טיפול בדרכים אחרות שאינן כוללת מתן תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשמוליק על התשובה
ברכה05/01/2014האם יש תשובה של רופא?
?? שמוליק תודה רבה על התשובות שאתה נותן תבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לתשישות נפשית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון05/01/2014שלום לך ברכה
נעשו עבודות רבות בעולם באשר לסוג הטיפול העדיף במצבים הללו.
התברר מעל לכל ספק שטיפול משולב של תרופות ושל שיחות מסוג CBT הוא המוצלח ביותר.
אז הנה לך התשובה:גשי לטיפול משולב והרגישי טוב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)