שילוב בין ציפרלק לקסאנגיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב בין ציפרלק לקסאנגיס
    ארון
    03/01/2014

שלום רב,
    הפסיכיאטר נתן לי מרשם לאסטו (ציפרלק 10 MG) ואמר לי לקחת חצי כדור כל יום תחילה ולראות איך זה משפיע.

לפני כן הייתי לוקח אלפרליד (קסנאגיס) 0.25 רק כאשר הייתי מרגיש את החרדה. הסיבה לכך שהפסיכיאטר רשם לי את הציפרלק היא כי החרדה שלי נהייתה קבועה יותר לאחרונה ולדעתו האסטו מתאימה יותר.

השאלה שלי, ששכחתי לשאול אותו, היא האם אני יכול לקחת את הציפרלק באופן קבוע ומדי פעם כשיש יותר חרדה מן הרגיל לקחת גם חצי כדור או כדור של האלפרליד כפי שהייתי לוקח בעבר?

שאלה נוספת - אני בחור בשנות ה-20 לחיי והאיסור לשתות אלכוהול בגלל הציפרלק יכול בגדול לחסל לי את החיים החברתיים הליליים. אני לא באמת אצא עם חברים ואהיה היחיד בשולחן בפאב שאין לו בירה. לכן השאלה שלי היא האם זה באמת יעשה משהו אם אשתה פעם בשבוע כוס יין אחת עם חברים או שליש בירה (לא יותר מזה!)?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הצעה

שמוליק
    03/01/2014

שלום ארון.

זה באמת לא נעים להיות עם החברים בפאב ולא לשתות.

בגדול לא מומלץ לצרוך אלכוהול עם התרופות, מה בדיוק הגבול בין המותר לאסור - אינני יודע. אני בטוח שאחד הרופאים בפורום ישמח להשיב.

על כל פנים. חשוב לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. הטיפול התרופתי נועד רק גדי ליצור איזון כימי במוח, וזה רק אחד מהגורמים של הבעייה.

טיפול טוב בשאר המרכיבים ובמיוחד במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות, ואז בכלל לא תהיה הגבלה לשתות עם החברים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין ציפרלק לקסאנגיס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2014

ציפראלקס , מתחילים במינון קטן , עולים בהדרגה, נטילה בזמנים קבועים, אסור להוסיף .. בגלל שינוי מצב, סכנה לתופעות לוואי.
    אלפרוליד , ניתן לקחת לפי הצורך SOS , כמובן בידיעת רופא מטפל.
    אסור לערבב אלכוהול ואלפרוליד = סכנת חיים.
    לא מולץ לערבב אלפרוליד + SSRI ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו