מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות מצטברת?fhg04/01/2014
אני מטופל מזה כשנה וחצי בציפרלקס 10 מ''ג. בתחילת הטיפול הכדור לא גרם אצלי לעייפות. אך ככל שהחודשים עברו והמשכתי לקחת אותו יותר זמן לאט לאט ובהדרגה התחלתי להרגיש תופעה של עייפות שהולכת ומתחזקת. כעת הגעתי למצב שבשבועות האחרונים אני ממש מרגיש חולשה חזקה ועייפות.
נניח לרגע שתופעת העייפות נובעת מהכדור ולא מגורם אחר. האם יכול להיות שהכדור פוגע לי באופן מצטבר בתפקוד בלוטת התריס או בתפקוד של אחת מהמערכות בגוף. וכתוצאה מזה אני נהיה עייף בצורה הדרגתית. כלומר פגיעה מצטברת בעקבות הטיפול שרק יחמיר אם אמשיך בטיפול? כיצד אפשר לטפל במקרים כאלו? אני לא רוצה לוותר על הטיפול התרופתי שעוזר לי אבל מצד שני העייפות ממש בלתי נסבלת. (בהנחה שהעייפות אכן נובעת מהכדור ולא מגורם אחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מצטברת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2014ציפראלקס, באופן תיאורתי, יכול להוריד פעילות דופאמין וכן לדכא הפרשת הורמונים , במיוחד LH FSH , ירידה של טסטוסטרון, עליה במשקל ועייפות ..
יש לעשות בדיקות דם ולברר את הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטפל במרכיב הריגשי
שמוליק05/01/2014שלום לך.
על פי התיאור שלך, אני מבין שאתה משוכנע שהציפרלקס עוזר לך מצד אחד, אבל תופעת הלוואי שלו של עייפות מפריעה לך.
הטיפול התרופתי נועד, כפי שאתה בעמצך כבר מבין, לטפל במרכיב של חוסר האיזון הכימי במוח. אין לטיפול התרופתי שום מטרה אחרת. חוסר האיזון הכימי במוח הוא רק אחד מהמרכיבים של הבעייה. מהסיבה הזו טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.
יכול להיות שאתה לא מקבל טיפול במרכיב הריגשי בכלל, או שאתה מקבל אבל הוא יכול להיות טוב יותר. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופה לגמרי. ישנם אנשים שעברו את הבדיקה של הנוירוטרנסמיטורים (שנעשית אך ורק לצרכים מחקריים), ועל פי תוצאות הבדיקה יש להם חוסר איזון כימי במוח, אך ההתנהגות שלהם "נורמאלית", ואף אחד לא יחשוב להגיד להם שהם צריכים תרופות בגלל זה.
לדעתי, אתה צריך לבדוק האם הטיפול בשאר המרכיבים של הבעייה הוא מספיק טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)