טיפול במחשבות כפייתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול במחשבות כפייתיות
    דן
    07/01/2014

שלום רב,

אני בשנות ה-30 לחיי, נשוי +1. אני סובל מבעיות ריכוז, חרדה ו-OCD.

מאז ומתמיד הייתי אדם לחוץ, מוטרד מהעתיד, מבצע טקסים של בדיקת דברים מספר פעמים, שטיפת ידיים וכו'... אך בשנים האחרונות ישנה החרפה.

אובחנתי בחשד לבעיית קשב וריכוז לאחר מבחן TOVA. נתנו לי לנסות ריטלין רגיל, ריטלין 40LA, קונצרטה וכו', אך לא הרגשתי כלל שזה עוזר.
    בעיית הריכוז באה לידי ביטוי כאשר אני קורא וחוזר מספר פעמים את אותו הכתוב, הרבה פעמים חולמני כאשר מדברים איתי ולא מרוכז, עסוק במאמץ הריכוז במקום בהקשבה.

בשנים האחרונות ישנה התגברות גדולה של מחשבות כפייתיות ופולשניות, מחשבות על מוות ומחשבות מיניות. הדבר הולך ומתגבר וגורם לי לפחד בדיבור בעיקר מול הרבה אנשים מחשש להתבלבל ולומר את המחשבות בקול. לפני ישיבה בעבודה אני כל הזמן חושש ממנה גם אם לא אני מרצה וכל הזמן חושש שיפנו אלי במהלכה ושאצטרך לדבר בליווי דופק לב חזק. יש לציין כי אף פעם לא קרה שהתבלבלתי. כמו כן אני תמיד מנסה להתחמק מלדבר הרבה, להעביר מצגות וכו'.

בהמשך טופלתי באסטו (ציפרלקס), פלוטין (פרוזק), וייפקס (אפקסור), חלקם למשך חודשים ארוכים, אך לא הרגשתי שיפור במחשבות וכן היו לי תופעות לוואי של חוסר חשק מיני הידועות בתרופות אלה. בנוסף קיבלתי קלונקס להרגעה לפני הרצאות.

למרות המגבלות, הכפייתיות גורמת לי להיות יסודי בעבודה ולהצליח אך משתקת אותי בתחום הקידום הניהולי ועוד...

לאחר שהפסקתי את הטיפול התרופתי למספר חודשים, אשמח לקבל עצה לאיזה כיוון טיפולי להמשיך. האם עלי ללכת לפסיכיאטר המתמחה ב-OCD? האם ללכת לטיפולי CBT? האם טיפול CBT יעיל בטיפול במחשבות פולשניות כמו שתיארתי?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במחשבות כפייתיות

הוספת תגובה

• הכיוון נכון

שמוליק
    07/01/2014

שלום דן.

צריך וחשוב מאוד לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה, ו C.B.T. הוא אכן טיפול כזה.

טיפול C.B.T. יכול להינתן גם ע"י פסיכולוג קליני. מה שחשוב, זה שתרגיש שיש כימיה טובה עם המטפל. אם הטיפול לא מצליח, זה לא אומר בהכרח שהטיפול אינו מתאים. יכול להיות שאין התאמה למטפל, וזה אינו מעיד על חוסר מקצועיות. צריך למצוא מטפל מתאים.

יכול להיות שטיפול C.B.T. לא יתאים לך, אבל בגדול, הכיוון נכון. צריך לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.

בהצלחה רבה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במחשבות כפייתיות - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    08/01/2014

שלום דן,
    אתה מתאר התמודדות אורכת טווח עם תסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית וביחוד עם מחשבות בעלות אופי טורדני. על אף שהפרעה טורדנית כפייתית יכולה להיות מלווה גם בהפרעת קשב וריכוז, הרבה פעמים הפגיעה בריכוז היא משנית לעיסוק בתכנים הטורדניים ולהסחות דעת שהמחשבות אלו גורמות. כמובן לא ניתן לקבוע באופן ודאי את האבחנה ללא בדיקה ויש לסמוך על הרופאים המטפלים שלך.
    בנוגע לטיפול: הטיפול הבחירה במקרה של הפרעת קשב וריכוז הוא טיפול תרופתי בנוגדי חרדה מדיכאון מקבוצת SSRI וטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    תוצאות של הטיפול התרופתי משתנות ממטופל למטופל: אצל חלק מהמטופלים הם מביאים לשיפור מלא אך בחלק אחר לשיפור חלקי ואף העדר שיפור.
    ההצלחה של הטיפול התנהגותי קוגניטיבי גם היא מעורבת ויש הרבה חשיבות לשיתוף פעולה, מוטיבציה ונחישות של המטופל. יש לציין כי הטיפול פחות יעיל כשמדובר במחשבות טורדניות שלא מלוות בטקסים.
    כך או כך, חשוב שלא תתייאש ותמשיך בטיפול, עדיף שילוב של טיפול התנהגותי קוגניטיבי ותרופתי. חשוב לא לצפות לשיפור מלא בתסמינים ולהעריך גם את השיפור החלקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו