ילדה בת 17 שהשתנתה בשבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 17 שהשתנתה בשבוע
    מישהי שדואגת
    09/01/2014

שלום
    הבת דודה שלי שייכת למגזר החרידי , לפני מספר חודשים בשבוע אחד פתאם היא השתנה (עד היום) היא לא הולכת יותר לבית הספר, יש לה פרצי אלימות , היא לפעמים מנותקת מהמציאות (לדוגמא רוצה באמצע הלילה ללכת לקניון לקנות בגדים) , היא היתה ילדה חכמה מאוד , מתוקתקת מאוד בלבוש שלה ובהתנהגות שלה, מאוד מאורגנת ומסודרת , והיום היא יושנת רוב היום לא ממש יוצאת מהחדר והמבט שלה הפך להיות בוהה קצת באוויר.
    (ניסו לברר אם מישהו עשה לה משהו או נגע בה היא טוענת שלא אבל שוב היא לא ממש מחוברת למציאות )

מכוון שהיא שייכת למגזר החרדי ישנן כמה בעיות
    1. הטיפול חייב להיות דיסקרטי שכן הוא יכול להשפיע על השידוכים של האחים שלה ושלה עצמה.
    ב. האם ההורים שולטים בכפיה של אשפוז? כי אם זה על הפרק אין סיכוי שישלחו אותה לטיפול.
    ג. איך ניתן להתחיל לטפל בה בשביל לאבחן את הבעיה שלה?

תודה
    מישהי שדואגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 17 שהשתנתה בשבוע

הוספת תגובה

• לא פשוט...

שמוליק
    09/01/2014

שלום לך.

כל הכבוד לך שאת דואגת לשלומה של בת-דודתך.

אני מניח שניתוח הדברים נכון מאוד.

בעיקרון, דעתי בעניין ידועה. הימנעות מטיפול בבעיה רק יחמיר אותה, ויגרום לקשיים גדולים יותר במציאת שידוך.

אישפוז בכפייה נעשה כאשר אדם נמצא במצב פסיכוטי, והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. במקרה כזה כשמודבר בקטין, אין להורים שום השפעה. ההורים יכולים לאשפז בהסכמה לטובת הקטין, כאשר המצב שלו אינו עונה לדרישות המחייבות אישפוז כפוי, אבל על פי שיקול הדעת של ההרים (או האפוטרופוס כשאין הורים), האישפוז הוא לטובת הקטין.
    על כל פנים, לא נראה לי שההורים שלה ירצו לאשפז אותה בניגוד לרצונה כשאין הכרח לאשפז בכפייה.

כדי לטפל בבעייה, היא צריכה לתת אמון. כדי שתוכלי לעזור לה, היא צריכה לתת בך אמון, וזה לא משהו כל כך פשוט...

אני מציע שתנסי לשכנע אותה לבוא אלייך, ושתגיד לסביבה שלה שהיא הולכת אלייך כדי "לנקות קצת את הראש", ואז אפשר לנסות לבדוק מה בדיוק קרה וכיצד ניתן לטפל בבעייה. לא בטוח שזה יעזור או יצליח. לא לנסות להפעיל כוח או איומים. רק שכנוע.

בסופו של דבר, צריך להאמין שגם אם זה לא יצליח והיא תלך מדחי לדחי. בסופו של דבר דברים יסתדרו לטובה. אני אומר את זה כמי שעבר הרבה אישפוזים כפויים, וממש לא הייתי רוצה למחוק את החוויות האלה. בסופו של דבר, האישיות שלי מנבנתה מההתמודדוית האלה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו