מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוליאן מול מודאלאורח09/01/2014
שלום רב ד"ר,
כתבתי פה כבר בעבר ותודה רבה על התשובות שעזרו לי להבין דברים מעבר למה שמתאפשר בביקור אצל רופא.
כאמור, אני סובל מ-OCD מחשבתי קשה + חרדה קשה + אספרגר, כרגע מטופל בויפאקס + בונסרין + לוריבן, שעוזרים רק חלקית.
בזמנו, לפני כשנתיים, פניתי לפסיכיאטר פרטי שידוע כמומחה לאספרגר אצל בוגרים, והוא המליץ על טיפול בסוליאן. לא עשיתי כהמלצתו, בגלל שפחדתי מתרופה אנטיפסיכוטית.
מאז מצבי החמיר והיו מספר ניסיונות תרופתיים אצל רופאים אחרים (במסגרת הציבורית), עד שהגיעו לתרופות הנ"ל, שכאמור עוזרות רק חלקית. היו גם נסיונות עם תרופות אנטיפסיכוטיות, בין השאר אינווגה, זיפרקסה, גאודון, סרקוול, איטומין, נוזינן, שככל הנראה לא עזרו בכלל ולא הרגיעו, ולעומת זאת גרמו לעייפות קשה. היה גם נסיון של כמה שבועות עם מודאל (100 מ"ג), שלא גרם עייפות כל כך קשה, אבל לא עזר בכלל ובתקופה שבו לקחתי אותו התחילה אצלי שוב החמרה קשה של חרדה (לאו דווקא בגללו).
אבל סוליאן לא ניסיתי בכלל ולאחרונה יצא לי לפגוש מישהו עם אבחנה כמו שלי (אספרגר + OCD + חרדה) שגם הוא עבר הרבה נסיונות תרופתיים שלא עזרו אבל גרמו תופעות לוואי קשות. גם הוא פנה לרופא שפניתי אליו בעבר וגם לו נתן הרופא סוליאן, ולפי דבריו, להבדיל מהתרופות האחרות, סוליאן עוזר לו מאוד לכל התסמינים שלו ללא תופעות לוואי.
לפי מה שקראתי, סוליאן ומודאל דומים מאוד זה לזה. לאור זאת, ולאור הנסיון השלילי שלי עם מודאל ועם שאר תרופות אנטיפסיכוטיות, האם יש טעם לבקש אותו מהרופא ? האם יש סיכוי סביר שהוא ישפיע עלי אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במרכיב הריגשי
שמוליק09/01/2014שלום לך.
לתרופות הפסיכיאטריות ישנן תופעות לוואי קשות שהן די שכיחות בקרב המטופלים. לתרופות האנטי-פסיכוטיות ישנן תופעות לוואי קשות במיוחד, ואני בהחלט מבין את הפחד שלך מתרופות מהמשפחה הזו.
לבעייה ישנם ארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), ריגשי, סביבתי, וגופני-פיסי (בעיות רופאיות פיסיות).
התופות נועדו אך ורק כדי לטפל במרכיב של חוסר איזון כימי במוח. מהסיבה הזו טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ואין על כך שום חילוקי דיעות.
אתה מתאר בפירוט רב את הטיפול התרופתי שאתה מקבל, אבל לא ברור האם אתה מטפל במרכיב הריגשי של הבעייה, והאם הטיפול שאתה מקבל מספיק טוב (מדובר בטיפולים כמו פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב).
בלי שום קשר לשאלה שלך מה הטיפול התרופתי הטוב ביותר, אני מציע להשקיע את המאמצים בטיפול במרכיב הריגשי. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות; עובדה היא שבמחקרים הרבה נבדקים שאין להם שום בעיית התנהגות נמצאו כבעלי חוסר איזון כימי במוח. אף אחד לא אמר להם לקחת תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)