מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשאל זאת אחרתמומי09/01/2014
כל הפסיכיאטרים טוענים שתרופות אנטי דיכאוניות אינם ממכרות. השאלה שלי היא כיצד הם יודעים? האם יש מחקרים שמוכיחים זאת? הרי האינטרס של חברות התרופות הוא לעשות כסף אז הם אף פעם לא יעשו מחקר כזה. וגם אם יתגלה שהאנטי דיכאוניים ממכרים אז חברות התרופות יעשו הכל כדי להסתיר מידע זה.
לכן השאלה שלי היא כיצד הרופאים יודעים שתרופות אלו אכן לא ממכרות? אם הן ממכרות אז היה אפשרי להסתיר מידע זה מין הרופאים והציבור? האם יש פיקוח על נושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שאתה צודק
שמוליק10/01/2014שלום מומי.
יכול להיות שמדובר בתרופות שעלולות למכר, ויכול להיות שרק חלק מהמטופלים עלולים להתמכר. אני אישית לקחתי במשך שלו שנים תרופות אנטי-דיכאוניות שונות: רסיטל, אנדרונקס, וויפקאס, אבל כשהחלטתי להפסיק לא היו לי תסמיני גמילה.
יכול להיות שמסתירים את המידע הזה מעיני הציבור. ישנו עוד שקר שממש מקומם: "סימפטומים שליליים של המחלה". המונח הזה בא להסביר את קשיי התיפקוד (עד כדי נכות) של מטופלים הסובלים מתופעות הלוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות. לפחות שיגידו את האמת, שמדובר בתופעות לוואי, ונראה להם שעדיף לקחת תרופות ולסבול מתופעות הלוואי שלהן.
על כל פנים, אני מניח שאם תרד במינון בהדרגה, תסמיני הגמילה יהיו יותר קלים.
לדעתי, הרבה יותר חשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל לגמרי את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)