ירדה בתפקוד הקונגטיבי ובעיה חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירדה בתפקוד הקונגטיבי ובעיה חדשה
    xxx147
    15/01/2014

שלום רב.
    שמי נתנאל אני כתבתיבפרום הזה מספר פעמים והתשבות ברוב המקרים עזרו לי
    אנ יפרט במקצבת על המצב בו אני נמצא על מנת שאולי באמת אני יכול לקבל מענה או הכוונה איך לעבור את המשבר אותו אני חווה כבר למעלה מחודשים וחצי וזה והמצב מדרדר אני יתן לכם פרטים על מצבי הרופאי הנפשי אני מאובחן באוטאיזים בתפקוד גבוה
    יש מחלקות בין הרופאים האם זה F.D.Dתפקוד גבוה או שזה תסמונת אסזפגר אני מקבל תרפות אנטי פסכטיות שהם לתיום 600 מלגרם. רסיטל לדיכאון ומצבעי רוח
    ונקטרנו 30 מלגרם לשינה עכב בעיות שינה שהתפתחו בשנים האחרנות
    הדרדור מתבטא בירדה ביכלות הקנגטיביות בצורה דרסטית אני כבר איני מצליח ללמוד כפי שהיתי אני אבדתי כול חשק בתחחומי עניין ותחבבים שבהם נהגתי לעסוק אני מרגיש פשוט חוסר תקווה ורצון להמשיך את החיים. אני לא מתכוון לכך שיש לי נטיות אובדניות אני לעתים חושב על האופציה הזאותי אבל היא נעלמת מן הראש מהר מאוד אלה פשוט שאני חושב שאני לא יצלח בשום דבר שאני עושה.. יש לי משפחה שהיא בסך הכול בסדר היא מטפלת בי כבר מגיל הינקות מבעיות שהופיעו כבר אז כמו בעיות של ריכוז והפיראטיביות היתי מתפרע משתלולל רץ מטפס ילד מאוד אנגגטי ושובב אבל שסיכן את עצמו מה שגר ללחץ רב ולפחדים מצד אימי היא גם כן אישה לא בראיה נפשית וסובלת מחרדות קשות ומקבלת טיפול תרופתי עכשיו אני רוצה לדעת מה הסיבה שפתאום כול היכלות האנטלקטאולית שלי ירדה בצורה מחירדה אני היתי אדם שרוב הזמן או שרואה הרצות בארטרנט בנושאים שונים: היסטוריה. ספרות. בילוגיה. ביוגרפיות ואפילו קצת כימ לא באופן מעמיק אלה תבסיס אני אהבתי מאוד מאוד מתליגיות וידעתי את כול המתלוגיה היוונית ידעתי את כול סוגי הכלבים היה לי פשוט ידע עצום ורב בהרבה מאוד תחומים ופתאום אני מרגיש בור ועם הארץ ואחי הקטן מנצל זאת הוא יורד עלי בצורה מכוערת ומבישה הוא נהוג לקרוא לי "מפגר" " תראו שאתה לא יודע כלום אתה סתם מנסה להראות חכם אבל אתה טיפש כמו נעל" הורים שלי לא מקשיבים לי אני בקשתי קלנאי תקשרות על מנת שיעזור לי לפתח כישורים חברתים פיתוח השפה הרחבת אוצר מילים העניין הזה של חוסר הבנת הנקרא והבנת מילים התחילה לי כלפני שבועים וחצי וזה מדרדר לאט לאט ואני פשוט מתחיל לאבד לגמרי את השפה אני ח מקשר בין מילים אני לא מבין מה מדברים איתם אני לא יכול פשוט לנהל שיחה עניענית ולא לחזור על אום מלים שוב ושוב וזה לא היה ככה אני מרגיש שהעולם שלי מתמוטט שאני כבר מיאוש ואין סכיו למצוא מכה לתרופה אני באמת מתחיל לחשוב שכן יכול להיות שאני מפגר זה ממש מפחיד אותי כי אני בתור אדם אדם ששואף תמיד רחוב ורוצה להגיע לפסגה רוצה לדעת כמה שיותר אני סקרן מאוד ואוהב ללמוד וזה באמת מה שגרם לי כמו שנקרא להשאר בעל שמחת חיים אבל עכשיו שאין לי לא את זה ולא את זה ומצד אחר בא לי הפסכלוגית שאומרת שאני לא יכול לקבל הוסטל אף על פי שהיא הציע בעצמה הוסטל לאוטאיסטים בתפקוד גבוה אם אופציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

xxx147
    15/01/2014

לממיון התאור על ידי המדינה ושיפור הבגריות על ידי מחנך אישי
    שינה הוסטל ו+סל שיקום אני פשוט לא מביין מאיפה נובע החוצפה של
    היא זורקת הבטחות לאוויר ואחר מתנערת מהיסיום שלהם בטענה שכרגע אין דרך לטפל בו עד שלא יאובחן שנית לבדוק את רמת התפקוד שלו ואם הוא עדין על הספרקטום האוטאיסטי יש כבר שלושה פסכיטרים שהביעו חוות דעת שיש לי אוטאיזים קל כלומר שאני בתפקוד גבוה יחסית אבל היא רוצה עוד איבחון אני מרגיש פשוט מרומה
    אני מרגיש כמו ברוג קטן במערכת ושאין לי חשיביות רק כדורים . וכדורים באופן תמידי היא קובעת עמנו פיגשה כול חודש רושמת לי את הכדורים מדברית איתי שיחה של שתי דקות ואני הולך הביתה לאיפה יגע הזלזל אני רוצה לדעת מה הם האפשריות העומדות לרושתי על מנת לקבל כמה וכמה דברים:

1. אני מעוין בהוסטל טיפולי שיכול לענות על הצרכים שלי שהם לימודים.. פעילות אם חיות, חוגים אני מאוד אהבתי לצייר וכול משהוא שקשור לעבדוה בידים ואץ היתי צריך לקחת את ציורי לתערוכה הארצית שהיתי כבן 8 אומנם היתי שלא מדבר כמעת כלל אבל דמיון ויצרתיות מרשימיות ביותר היה לי אז אז אני ררוצה לשאול עוד שאלה מה הפורוצנדרה אם היא לפרסם את ציורי הישנים בתעורה או לפחות לנסות להתקבל כי אני חושב שהם יכולים לעזור ולהביא הרבה תעולת לאנשים שבהיו במצב כזה בילדותם והציור זה היה הדבר היחדי שנתן להם נחת זה ציורים אם הרבה משמעות והרבה מוסר מבחינה ויזאולים הם ברצמה מאוד מאוד גבוה לא מושלמת אבל היו מציורים על שני בירטולים ובצבעי פנדה למעלה מ30-50 ציעורים אז חבל לי שהם יקחו לי אותם כי זה אולי יכול לקדם אותי ואולי אני יכול שוב ללמוד לצייר למה יש לי כמה וכמה רעינות מציונית ומקורים

2.קלנקאי תקשרות אני מעונין בקלנאי תקשרורת שיעזור בפיתוח קשרים חברתים פחות להרגיש לחוץ במקומות רועשים מקמות המונים זה עושה לי רע מאוד וזה מכניס אותי לצ של אטרף ולכן אני כמעת ולא יוצ מהבית אני רוב הזמן בבית או במחשב או לומד ולא יוצא אם חברים אני לא יכול פשוט לנהל שיחות אם אנשים הסיבה היא שאני בזמן האחרום מתחיל לגמגמם בגלל שאני נלחץ והמלים מתבלבלות לי ואז אנשים חושבים שאני מפגר וזה מאוד פוגע בי אני רוצה שהקלנקאית תקשורת שתעזור לי להרוויח את האוצר מלים ותעזור לי להבין אותם ממש מהסיס זה תופעה מוזרה אני פשוט לא מצליח להבין מה מדברים איתי וזה מביא אותי לידי תיסכול ואגרסיביות שמתבטא בהחטפת מכות בראש או באלימות מילולית מול אמא שלי מה שאחר כך גורום לי לרגשות אשמה
    האדם הקלנקאי תקשרות יכול לעזור לי בתחום זה. בכך שאני יכול להיות ככל האנשים

3.סל שיקום איך נתנית הקציבה מתבעצת? ומהו הסכטם הניתן לאנשים המאובחנים
    F.D.D בתפקוד גבוה והאם לרחר קבלת הקציבה יש הטבות הנחות וכולי?
    ואיך מתקיימת הפרצדורה והאם אפשר לשלב בין הוסטל וסקל שיקום כלומר גם לקבל סל שיקום וגם להיות בהוסטל ואיך זה הולך?

תודה לעוזרים בברכה נתנאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אולי מישהוא שיכול לענות לי

xxx147
    17/01/2014

אני מבקש שאם יש פסיכיטר או כול ממש אחר בעל נסיון וידע שיעזור לי..
    אני פוט אובד עצות אני התקשרתי כבר כמה פעמים למטפלת שלי והיא לא עונה
    ואני חייב לפחות תשובה שתכול לדעת למה חל בי כזה שיניו דרסטי לאחרונה ומה אני עושה על מנת להמשך הלאה אז אנא ממכם השתפו ועזרו לי כי אני אובד עצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתעודד

שמוליק
    21/01/2014

שלום נתנאל.

לצערי, אין לי רעיון, אבל זה נראה שהציפיות שלך הן נכונות וצודקות. לפעמים לוקח זמן עד שהצדק יוצא לאור. תתחזק עד אז.

המסגרות שקיימות נועדו כדי לתת מענה לרוב המשתקמים, ולכן מישהו מיוחד כמוך נופל בין הכיסאות. מצד אחד המסגרות הרגילות אינן נותנות מענה לצרכים המיוחדים שלך, ומצד שני לא יפתחו מסגרת רק בשבילך.

המירב שניתן לעשות לדעתי, הוא לנסות להגמיש את המסגרת הקיימת כך שתתן מענה עד כמה שניתן לצרכים המיוחדים שלך. אני מאחל לך שבסופו של דבר תהיה עצמאי ולא תצטרך מסגרת.

אגב, תודה על התגובה המחמיאה שלך בדיון אחר :-).

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק על התגובה

xxx147
    22/01/2014

אני באמת מקווה ומצפה שיתנו מענה לצרכים שלי..
    ולא יסמנו אותי כעוד מספר..
    הקווה לטוב ומה שנשאר זה להיות אופטמי..
    יש לי פגישה אם הפסכיטרית בסןף החודש מקווה שתתן מעהנה אם לא אני כבר פניתי לעורך דין והוא יטפל בזה..

ואתה באמת עוזר למשתתפי הפרום ועל כך מגיע לך ישר כוח..
    וזה לא בחסד זה בזכות לכן אין מה להצתנע כול שאלה אתה עונה ומראה להם את הדרףך שלפי דעתי נכונה טיפול רגשישיחות. ריפיו בעיסוק לפי דעאתי חוב אפשר בציור יש כולמני אופציות) ותרפות אם המצב באמת מצריך טיפול תרפותי..

ויום טוב
    בברכה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נתנאל

סוזי
    23/01/2014

קראתי את כל הטקסט שלך בעניין רב.
    אכן נשמע שאתה אדם מיוחד, מעניין ואינטיליגנטי. שלא לדבר על נבון ורגיש.

אני לא מדברת מתוך ניסיון אישי או מהכרות מוקדמת עם אוטיזם, אלא מתוך ניסיון אישי אחר שלי שמקביל בהרבה לסיפור שלך.

לפעמים פחד מאיבוד (במקרה שלך של יכולות) יכול להתקיים (ולהרגיש מאוד ממשי) ולקיים בעיה, גם ללא בעיה אמיתית. מה שקורה, אתה נלחץ, חרד, תפוס רגשית ועסוק ב*הדרדרות* שלך.

אני לא אומרת שתחושותייך אינן אמיתיות. יתכן ומדובר בהדרדרות אמיתית מסיבה רפואית ויתכן שמדובר בהחמרה של המצב עקב לחץ ופחד. יכול להיות שמדובר גם בשילוב של הדרדרות וחרדה נלווית שמעצימה את ההדרדרות.

הצעתי לך, אתה כרגע בשלב לא קל של חייך. תוריד מעצמך ציפיות. זה לא אומר שאתה לא או לא תהיה הבחור החכם שאתה. בימים אלה תעשה את מה שאתה אוהב, מה שעושה לך כיף, מה שנותן לך להתבטא (כמו הציורים).
    אתה רוצה להתחיל ללמוד, ולצייר במקום מוסדר ובאופן כללי נראה שאתה מפוקס על מה שאתה רוצה לעצמך בעתיד.
    לגבי אינטרקציות שטחיות עם אנשים אחרים, לא פגשתי אותך מעולם אבל מניסיון - גם כשאדם מאוד לא בטוח בעצמו, עוזר לזייף בטחון עצמי גם במחיר של דיבור מועט וענייני והעמדת פנים של השתתפות.

אותו הפחד בחייך האישיים חוזר גם בשיחות עם אנשים. כאשר אדם עסוק בעצמו, איך הוא נשמע ונראה לצד השני, הוא לא פנוי וחופשי להביא את עצמו האמיתי או להרגיש את הצד השני ולהגיב בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגביך אחיך

סוזי
    23/01/2014

שקורא לך מפגר, אם אתה מרגיש שאתה מעוניין, תסביר לו שזה פוגע בך ולא עוזר לך להשתפר. לשתף אותו יכול לשים אותך במצב שחשפת את עצמך וקיבלת זלזול או התעלמות מתחושותייך ורצונך הטוב, אבל יכול להיות שהוא יבין ויפסיק והיחסים ביניכם ישתפרו, ויכול להיות שהוא פשוט לא אדם רגיש מספיק בשביל לדעת שלא מעליבים בן אדם שרגיש למשהו אצלו.
    במצב כזה שהוא לא יבין ויתחשב זה כבר יהיה מחוץ ליכולתך ותצטרך לקבל שהוא פחות ממה שהיית מצפה ממנו מבחינת רגישות כלפייך, בתור אח ואדם קרוב. מה לעשות, לפעמים גם הקרובים אלינו אינם רגישים מספיק וזה כואב. אתה כבר מודע לכך שמעשיו פוגעים בך וזה חשוב, תשתדל להתעלם.

בהצלחה, סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והכי חשוב!

סוזי
    23/01/2014

וסליחה שאני מעייפת אותך,

תיקח את השיפור במצבך לאט לאט, תן לעצמך קרדיט על שיפורים קטנים.
    למרות שאתה רוצה להיות במיטבך (מי לא?) חשוב לא לצפות לחזור בבת אחת להיות מה שהיית ואז לראות שיש בעיות ולהתאכזב מדברים קטנים כגדולים.
    וכשתראה שיפור במצבך, תזכור שלאנשים יש ימים טובים וימים פחות טובים. לפעמים גם אין להם חשק או רצון וכו'.

סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוזי כל הכבוד לך

שמוליק
    23/01/2014

שלום סוזי.

כל הכבוד לך על התגובות האמפתיות.
    אני לא חושב שאת צריכה להתנצל על האורך; הרבה פעמים זקוקים לעידוד, ועידוד ארוך הוא יותר טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה

סוזי
    23/01/2014

תודה תודה. רואה אפילו אותי הצלחת לעודד כשלא אני הוא מבקש העידוד הפעם.
    אני מקווה שבאמת עזרתי לנתנאל, ונתנאל, אם יש לך תגובה או שאלה נוספת, גם אני מבקרת בפורום הזה מידי פעם ואשמח לשמוע.
    סופ''ש נעים, סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו