מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפסיכיאטריםדני15/01/2014
בכנות תגידו לי. .אבל באמת בכנות.איך אתם חיים עם עצמכם? אתם מתעסקים בתחום בו אינכם יודעים בו דבר. אתם עובדים לפי ספר שרירותי ולא מדעי בשם די אס אם. אתם יוצרים היפותזה שנשמעת טובה שאומרת שישנו חוסר איזון כימי במוח ומשם נובעות כל הבעיות ולכן אתם גם מספקים לאנשים את הכדורים. אבל מתי לאחרונה נעשתה בדיקה כזאת במשרדו של הפסיכיאטר על מנת לאשש את ההיפותזה הזו. איך אתם מעיזים לתת לאדם סם למוח בלי לבדוק מדעית אם יש צורך בכלל. ואם אין לו חוסר איזון? אתם מקטלגים אנשים במחלות נוראיות באופן סובייקטיבי ולא מדעי כלל וכלל. והוכחה לכך היא שאתם משנים אבחנות כל הזמן. אני בטוח שאין כאן אדם אחד שלא שינו לו אבחנות לפחות פעמיים. אתם לא עקביים. תרופה נגד פסיכוזה וסכיזופרניה ניתנת לחרדה וסחרחורת. תרופה נגד דיכאון ניתנת לפאניקה. האם אני היחידי שרואה את זה? האם אני היחידי שרואה שהפסיכיאטריה אינה ראוייה להיות אסכולה רפואית. אנשים פונים אליכם מתוך תסכול ואתם משתמשים בזאת. תתביישו לכם! היכן האמפתיה שלכם? אנחנו אחים שלכם. למ אתם עושים מאיתנו שפניי ניסיונות? תתוודו בפני עצמכם ואחרים שאין לכם מושג אין לטפל בבעיות האלה. תפסיקו לחשוב על כסף. איפה הקוד המוסרי שלכם כרופאים? אני פשוט לא מבין איך אתם חיים עם עצמכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בעד ביקורת עניינית ונגד השמצות
שמוליק15/01/2014שלום דני.
אני מסכים איתך בהרבה מאוד מדברחי הביקורת שיש לך על המערכת.
זו באמת בעייה גדולה מאוד שלאף איבחון ב D.S.M. אין מצב - ולו היפוטתי - שבו ניתן לומר שאדם שאובחן באיבחון X הבריא ממחלתו. עצם זה שאין דבר כזה מרתיע אנשים מלטפל בעצמם, כי הם יודעים שללכת לטיפול פירושו לקבל איבחון סטיגמתי שלא ניתן אחר כך להיפטר ממנו.
עם זאת, ממש לא ברור לי על מי מוטלת האחריות על המנצב הזה. אינני חושב שאפשר להאשים רופא ספיציפי בכך, וגם לא קבוצה של מאה רופאים. לדעתי, מוטב שהציבור יידע את האמת שניתן להבריא מהמחלות האלו, לא רק להלכה אלא גם למעשה.
דעתי האישית על תיאוריית חוסר האיזון הכימי במוח ידועה. לדעתי, חוסר האיזון הוא תוצר של שאר המרכיבים של המחלה ואיננו בעייה העומדת בפני עצמה. אין הוכחה לאף אחד מהצדדים. השאלה האם לקחת תרופות או לא היא שאלה פרקטית של נזק מול תועלת, ויש מטופלים שלא כל כך סובלים מתופעות הלוואי.
יש לי בהחלט ביקורת קשה מאוד על כך שלא אומרים את האמת על תופעות הלוואי, ומנסים להגיד שהן "סימפטומים שליליים של המחלה".
בפועל, הפסיכיאטרים עושים גם דברים טובים. טיפול בשיחות וטיפול ב C.B.T. הם טיפולים טובים ומועילים שניתנים גם ע"י פסיכולוגים קליניים אבל גם ע"י פסיכיאטרים.
דני, אם אתה אישית לא מעוניין לקחת תרופות, כי אתה סובל מתופעות הלוואי שלהן, אז אל תיקח. רוב המטופלים אינם כפויים, והם יכולים בכל עת שירצו בכך להפסיק את הטיפול התרופתי, ולהמשיך לטפל אצל אותם פסיכיאטרים במרכיבים האחרים של הבעייה.
אני חושב שעיקר הבעייה היא בבורות של הציבור. על כל שטות הכי קטנה, מייד חושבים, מה התרופה המתאימה. לדעתי, צריך להביא את הדברים לידיעת הציבור, שהרבה יותר חשוב לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה.
בתחילת דרכי בפורום, כתבתי תגובות חריפות ומתלהמות, והרבה פעמים הן היו נמחקות בשל כך. כדאי לדבר בנחת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכים אם הגישה של שמוליק
xxx14717/01/2014אני גם חושב הרבה דברים על התחום הפסכיטריה שמגדיר את עצמו כמקצוע מדעי רפואי ורלוונטי לכל דבר אבל אייני באמת חושב שאפשר לטפל באנשים עלי הפרעות נפשיות כולשהם רק בטיפול תרופתי ואני אשית נגד טיפול תרפותי בל תפועות לואי ומכיוון שהרבה פעמים הטיפול לא מקהל אלה יותר מכביד אני תומך כפי שתומך שמוליק בטיפול רגשי שיבסוס בעקר על שיחות. ואפשר גם לשלב טרפיה בציור או רפיו בעיסוק בכול תחום שאותו חולה מתעניין בו או אוהב לעסוק בו. אבל הבעיה העיקרית היא ההפסכיטרים מסתכלים על אנשים בעלי בעיות רגשיות( הפשיות. התפתחתיות) בצורה של עוד מספר בתור עוד בן אדם לא מטפלים בכול בן אדם באופן אישי ובאופן שבו הוא יתקדם ומהכירות שלי מפסכיטרית מסתכאלים אליו בצורה עקומה אני אשית הרגשתי כאיזה שפן או כאיזה יצור מוזר שצריך לשנות אותו אבל הבעיה שהם לא באמת יודעים איך אז הם נותנים תרפות אני נוטל תרפות מגיל 12 תרפות אנטי פסכטיות איבחנו אותי כבר בתור סובל מסיכופרניה שהתגלתה כלא נכונה ומאניה דפרסיה ועכשיו הגעיו לאבחנה שגם פה הם מתקרשים לאבחן סופית בטענה שהמצב שלי מורכב ואני בן אדם מסובך ונתנו לי איבחון מעורפל של לוקה בתסמונת אספגר או בF.D.D בתפקוד גבוה כתבתי את המצב שלי באחד הפוסטים אבל לא ענו לי.. אני אשית לא חושב שצריך לשנות אנשים אני חושב שצריך לנזות לעזור חהם להבין אם הם רוצים להשתנות כמובן אם הם לא פוגעים באמצעם או בסביביה אבל השיטה הנפוצה ביותר אצל רופאים שאדם שאיניו נוטל תרפות היא לאשפז יכול להיות שאני טועה אבל זה האיומיום שחוזרים פעם אחר פעם בכול פעם שאיני רוצה לנטפול את התרפות ועבר קרה שאיפזו אותי שבועים באבארבאנל כי לא נטלתי תרפות מסיביות אישיות. ובקשר לגישה שלך שמוליק אני חושב שהיא מציונת גם אני לעים אולי לי הדם לאש ואני מתחיל ותקוף מה שגורם לחסימאות ולמחיקת תגבות לא שלי או אפילו מבקרים את דרך החשיבה שלי ואומרים שהיא צתריכה להשתנות ושאני צריך להפסיק ולמרוד ולהיות כמו כולם. ו.
בקשר למה שכתב שמוליק זה ידוע שנושא הפרעות נפשיות הוא נושא רגיש ויש בו הרבה בורות
בני אדם פשוט לא מסוגלים לקבל אנשים השונים מהם זה טבע האדם לדחות את האחר
וכך כך גם קרה במהלך היסטורחיה לאותם" מוזרים" שהתגלו ופגעו בהם וזה ממשיך עד עכשיו לחולי הנפש אין כמעת וזכיות בכו ולפי ידעת בנושא אין בעיה לאשפז גם מהסיביות הכי קטנות אם כך החליט איזה פסכיטטר פשוט לבעלי הפרעות נםשיות יש תלות גמורה בפסכיטרים שיכולים לשנות את חיים ולמרר להם את החיים היום להיות בעל הפרעה נפשית זה כתם גם מבחינה תעסקוקית וגם מבחינה חברתית שהיה לכם סוף שבוע מציון וכן אני מאוד מסכים איתך גם אני מאוד סובל וכנראה אמשיך לסבול מאותם אנשים המכנים את עצמם " רופאים" אבל חוץ מלרשום כדורים לא ראיתי שום פיתרון לבעיה ולי יש עוד אוטאיזים ויש כול כך הרבה דרכי טיפש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)