ייעוץ בנושא קשיי הסתגלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בנושא קשיי הסתגלות
    א'
    23/01/2014

שלום ד"ר.
    לפני עשרה חודשים התגייסתי לצה"ל כלוחם בגבעתי, אחרי שלושה חודשים של סבל דכאון ומחשבות אובדניות, הפסיכיאטר הוציא אותי ליחידה פתוחה (כל יום הביתה), גם שם לא הסתדרתי ואחרי חצי שנה בצבא רציתי לצאת מהמסגרת שהקשתה עליי כ"כ.
    ההורים לחצו והוחלט שלא אצא, נשארתי בתפקיד שלי ניסיתי לעשות חושבים עם עצמי למה אני לא מסתדר, הייתי למדריך קאוצ'ינג של עצמי, דאגתי שכל יום יהיה טוב יותר מהיום שעבר, לאט לאט התחלתי להשקיע את הזמן הרב שיש לי בבית בדברים כמו נגינה, ספורט, העשרה ושאר תחביבים, היום, כארבעה חודשים אחרי שלקחתי את עצמי בידיים אני מרגיש שאני באמת בן אדם אחר, אין בי ולו טיפה של דכאון או חרדה.
    אני סוגר תקופה של כמעט שנה בצבא (11 חודשים) ואני מסכם את כל מה שעברתי במילה אחת: קשיי הסתגלות, כשהתגייסתי לטירונות קרבית לא ידעתי לאן אני נכנס ולא היו בי מספיק כוחות נפשיים לאכול את זה, ובגלל זה מצבי הנפשי הדרדר.
    בכל אופן, אני שואף לחזור להיות לוחם, להתגבר על הקשיים ולהוכיח לעצמי שאני מסוגל כי יש בי תחושת פיספוס שלא תפוג אף פעם אלא אם כן אני יעשה מעשה גדול של אדם גדול ויאבק עם עצמי על המטרה להיות לוחם.
    רציתי לשאול את דעתך בנושא, כי עם כל הרצון הטוב אני מרגיש שאני צריך ייעוץ שיחתי כי אני לא יודע עד כמה אני מסוגל במכה אחת לעזוב את הבית ל21 ימים, למי אני יכול לפנות? איך מתמודדים עם קשיי הסתגלות?
    חשוב לי לציין שהפסיכיאטר שבמעקב אחריי ישתעשע לשמוע על התכנונים שלי ואני יעשה הכל בשביל להסביר לו שאני מאמין בעצמי שאני יוכל לעמוד בזה.
    *הוצע לי טיפול תרופתי (ציפרלקס) אך לא באמת נטלתי את הכדורים.
    תודה רבה ד"ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בנושא קשיי הסתגלות

הוספת תגובה

• נסיון לעזור

שמוליק
    24/01/2014

שלום לך.

הדבר הכי חשוב הוא שתאמין בעצמך, ושתדע שאין שום מניעה שתצליח להגשים את שאיפתך להיות לוחם.

לא כל כך ברור האם אתה נמצא במעקב אצל פסיכיאטר צבאי או אצל פסיכיאטר מחוץ למסגרת הצבאית, והאם אתה מקבל או שקיבלת טיפול באמצעות שיחות.

בין כך ובין כך, מי שאומר את המילה האחרונה בעניין הוא פסיכיאטר מטעם הצבא. על כל פנים, גם פסיכיאטר שלא שייך למסגרת הצבאית שיכול לתת מעקב יותר מסודר על פי הצורך, יכול לתת חוות דעת מקצועית עדכנית, וזו יכולה להשפיע על דעתו של הפסיכיאטר הצבאי.

אם אתה מרגיש צורך בטיפול בשיוחת - לך על זה בין אם זה ניתן במסגרת הצבא ובין אם לא. זה בוודאי יעזור, וגם המטפל יוכל לתת חוות דעת.

מקווה שעזרתי, ובכל אופן שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות

סוזי
    26/01/2014

היי,
    למיטב ידיעתי שילוב של מריחואנה עם תרופות פסיכיאטריות הוא לא מומלץ.
    האם נתת מספיק הזדמנות לתרופות חלופיות לדכאון? אם לא, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי החלפת התרופה.
    שימוש במריחואנה יוצר תחושת ''היי'' ולכן אני מבינה אותך כשאתה אומר שהיא נותנת לך להנות מכל דבר כמעט. באופן כללי, בחיים, לא כל דבר הוא כיף (ולא כל דבר שעושים/צריך לעשות צריך להיות כיף).
    הייתי ממליצה לך לנסות להתמקד בנוסף ללימודים ולעבודה גם בדברים שמעניינים אותך, מפרים אותך ועושים לך כיף (תחביבים, טיולים בטבע, מוזיקה וכו') ולגלות מחדש את הכוחות שיש בך.
    יתכן כמובן שצריך לטפל תרופתית בדכאון שלך. בנוסף לזה, אני מזמינה אותך לקרוא באינטרנט על דכאון, חוויות של אנשים, קומיקאים שמדברים על הדכאון, כדי לראות שאתה לא לבד ולקבל מבט על על הדכאון והחיים בכלל.
    וכמו שאמר חברי מלמעלה, טיפול רגשי יכול מאוד לעזור.
    טיפול פסיכולוגי מוזל (לא באופן פרטי) אפשר לקבל דרך הקופה שלך. הבעיה שזה לא חינמי, אתה לא יכול לבחור את המטפל וישנה רשימת המתנה.
    בשביל לברר היכן אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי תבדוק בגוגל על עמותות של בריאות הנפש. אלו וודאי יוכלו לייעץ לך יותר על האפשרויות שלך.

בהצלחה,
    סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכמו ששמוליק אמר

סוזי
    26/01/2014

תאמין בעצמך. אל תתרגש מאנשי מפתח במערכת, פסיכיאטרים ומפקדים שיכולים בקלות, מחוסר רגישות או ידע לבטל את שאיפותייך ויכולותייך. ובכל אופן, תמיד תשאל מה ההערכה שלהם לגבייך, ותשאל את עצמך אם זה באמת נכון לגבייך או לא ואיך ניתן להתמודד עם זה הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סוזי

שמוליק
    26/01/2014

שלום סוזי.

אני שאת כותבת לאחרונה הרבה תגובות, וכל הכבוד על האיכפתיות :-).

מעניין אותי לדעת מה הביא אותך לפורום.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי!

סוזי
    26/01/2014

היי שוב, תודה:) אני נהנית לראות את התגובות שלך.
    הגעתי משיטוט בגוגל והתחלתי להגיב פה אחרי שראיתי שאתה מסייע. לפני זה לא הייתי חושבת להגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתעלם

סוזי
    26/01/2014

היי,
    תתעלם מהתגובה הקודמת שלי שלא הייתה מיועדת לך.

קודם כל, כל הכבוד שלך שהתעלית על עצמך, ועל המסוגלות והכוח ללוות את עצמך בתהליך לא קל. זה אומר הרבה על אופי של אדם ואין ספק שאתה ממוקם טוב.

לגבי שינוי מתכונת לקרבי, תשאל את עצמך האם במצבך היום ולאחר השינוי האישי שעברת בפנים ומחוץ לצבא, אתה רוצה לנסות להתמודד עם המתכונת החדשה על מה שהיא כוללת. העדרות מהבית, אינטנסיביות מסויימת וכל מה שנכלל.
    פה גם נכללת השאלה של להיות לוחם, עד כמה זה משמעותי לך. יכול להיות שזה לא יתאים לך ותוכל לתרום בדרכים אחרות.
    את קשיי ההסתגלות שלך והעובדה שהתגברת בעצמך והגעת לאן שהגעת אף אחד לא יקח ממך ואת הכלים שרכשת בתקופת ההסתגלות תוכל לנצל לאתגרים נוספים בחיים.

בהצלחה וכל הכבוד,
    סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו