תרופות אנטי דכאוניות במקום מריחואנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות אנטי דכאוניות במקום מריחואנה
    אנונימי
    24/01/2014

שלום אני מאובחן כסובל מדכאון קליני והפרעות קשב וריכוז.
    אני נוטל קונצרטה 54 מ״ג, ועד לא מזמן גם הייתי מעשן מריחואנה וחשיש
    כדרך להתמודד עם הדכאון ועזרה בלימודים. משום מה השילוב של הקונצרטה
    והחשיש היה מעולה. עשיתי פסיכומטרי ובגרויות וקיבלתי ציונים גבוהים אפילו.
    מאז שהספקתי לעשן אני לא מצליח לצאת מהדכאון המקולל הזה. השאלה שלי היא
    האם יש תרופות אנטי דכאוניות שנותנות את התחושה הטובה שהחשיש נתן לי, כגון:
    בטחון עצמי, אמפתיות, סקרנות, יכולת להנות מכל דבר כמעט, תאבון, חשק מיני והכי חשוב מוטיבציה ללמוד ומוטיבציה לחיות באופן כללי.
    האם מישהו מכיר תרופה כזו? ואם כן, מהן תופעות הלוואי?

שלכם

מישהו שלא מצליח לצאת מהמיטה בבוקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יכול להיות שצריך להפסיק בהגרדה

שמוליק
    24/01/2014

שלום.

אני מסופק אם ישנן תרופות כאלה. עובדה שינה עכשיו סערה גדולה בעניין הקנאביס הרפואי (מריחואנה), וכנראה שאין באמת תחליף לכך.

יכול להיות שעדיף שתעשן ותרגשי טוב מאשר להיות במצב נוראי שאין חשק לקום מהמיטה, ויכול להיות שניתן להשיג אישור לצריכת קנביס רפואי (מן הסתם זה יהיה קשה מאוד...).

איך שלא יהיה, אני מציע לנסות טיפול ריגשי ע"י שיחות. לתרופות יש תופעות לוואי קשות, והרבה פעמים הנזק גדול מהתועלת. טיפול ריגשי בטוח עוזר, אין לו תופעות לוואי ואינו יכול להזיק.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות

סוזי
    26/01/2014

היי,
    למיטב ידיעתי שילוב של מריחואנה עם תרופות פסיכיאטריות הוא לא מומלץ.
    האם נתת מספיק הזדמנות לתרופות חלופיות לדכאון? אם לא, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי החלפת התרופה.
    שימוש במריחואנה יוצר תחושת ''היי'' ולכן אני מבינה אותך כשאתה אומר שהיא נותנת לך להנות מכל דבר כמעט. באופן כללי, בחיים, לא כל דבר הוא כיף (ולא כל דבר שעושים/צריך לעשות צריך להיות כיף).
    הייתי ממליצה לך לנסות להתמקד בנוסף ללימודים ולעבודה גם בדברים שמעניינים אותך, מפרים אותך ועושים לך כיף (תחביבים, טיולים בטבע, מוזיקה וכו') ולגלות מחדש את הכוחות שיש בך.
    יתכן כמובן שצריך לטפל תרופתית בדכאון שלך. בנוסף לזה, אני מזמינה אותך לקרוא באינטרנט על דכאון, חוויות של אנשים, קומיקאים שמדברים על הדכאון, כדי לראות שאתה לא לבד ולקבל מבט על על הדכאון והחיים בכלל.
    וכמו שאמר חברי מלמעלה, טיפול רגשי יכול מאוד לעזור.
    טיפול פסיכולוגי מוזל (לא באופן פרטי) אפשר לקבל דרך הקופה שלך. הבעיה שזה לא חינמי, אתה לא יכול לבחור את המטפל וישנה רשימת המתנה.
    בשביל לברר היכן אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי תבדוק בגוגל על עמותות של בריאות הנפש. אלו וודאי יוכלו לייעץ לך יותר על האפשרויות שלך.

בהצלחה,
    סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אנטי דכאוניות במקום מריחואנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2014

בהחלט קיים, לדוגמא: וולבוטרין.
    שימוש בריטאלין וחשיש או סמים אחרים, יכולים להוביל לתסמונת
    נפשית משנית לסמים והתמכרויות.
    ראשית יש לנסות להפסיק ולהיגמל מחשיש או גראס, לבדוק צורך של ריטאלין
    ולנסות להתמקד ולתת תרופה נוגדת דיכאון .
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו