מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בנזעי חשמלאביטל24/01/2014
שלום רב,
אימי חולה מזה שנים רבות במחלת הסכיזופרניה הפרנואידית ומאושפזת מזה זמן רב בבי"ח לבריאות הנפש. אימי קיבלה טיפולים שונים ומגוונים, אך נדמה ששום תרופה לא מאזנת אותה או עוזרת לה לאורך זמן. הרופאה הציעה טיפול בנזעי חשמל, אני קצת חוששת..האם כדאי? מהן ההשלכות? האם יש טעם להיוועץ עם רופא פרטי חיצוני לגבי טיפול תרופתי אחר לפני קבלת טיפול פרימיטיבי זה?
אשמח להתייחסות ולמענה מהיר לצורך התחלת טיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף ביותרר! אשמח לתשובת מומחה!!
אביטל26/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם טיפול ריגשי?
שמוליק26/01/2014שלום אביטל.
שאלת שאלה טובה וחשובה, ואני מאחל לך ולאימך כל טוב.
לצערי, אינני יודע לתת תשובה לשאלתך, ואין מנוס מלחכות לתשובה מרופאי הפורום. בדרך כלל, בימים א'-ה', הם נותנים תשובות פעם ביום. אני מקווה שתקבלי תשובה עוד היום.
ראיתי שכתבת שאף תרופה לא השפיעה על אימך. האם היו נסיונות לתת טיפול ריגשי?
הטיפול הריגשי הרבה יותר חשוב ומועיל מהטיפול התרופתי. הטיפול התרופתי נועד אך ורק כדי לתת איזון כימי במוח. זהו רק מרכיב אחד של המחלה, ולכן טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל.
טיפול בנזעי חשמל יכולל לתת את האפקט הרצוי של הטיפול התרופתי כשהתרופות אינן עובדות, אך בשום פנים ואופן אינו יכול להחליף את הטיפול הריגשי.
בין כך ובין כך, צריך לתת את הדעת לחשיבותו של הטיפול הריגשי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רגשי
אביטל26/01/2014תודה שמוליק על התייחסותך לשאלתי :)
אימי נמצאת כרגע במצב של חוסר איזון נפשי ובקושי מתקשרת איתנו אני חושבת שטיפול רגשי כרגע פחות יתאים לה, אך תודה על המידע אולי בעתיד נוכל לשלב זאת עם הטיפול התרופתי שתקבל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא רוצים לענות...
שמוליק27/01/2014שלום אביטל.
אם לא קיבלת תשובה עד עכשיו, אז כנראה שלא רוצים לענות. זו תופעה די חריגה; בדרך כלל הרופאים בפורום שמחים לעזור.
על כל פנים, מה שאני מציע זה לבקש הסבר מהרופאים של בית החולים על התועלת הצפויה מהטיפול ועל הנזקים האפשריים. הם אמורים לדעת טוב יותר מה המצב של אימך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניסיתם סוליאן?
אליאנה28/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)