מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ממחשבותתומר29/01/2014
שלום רב .
(סליחה על ההודעה הארוכה)
לפני כחודשיים בערך יצא לי לנסות לעשן קצת גראס רפואי פעם ראשונה בחיי(2 שאיפות וזהו) זה היה בשילוב עם כמות אלכוהול קצת גבוהה מה שאיני רגיל לעשות בד"כ..פשוט רציתי להישתחרר מהלמודים האינטנסיביים..הרגשתי ממש רע אחריי זה חשבתי שאני באמת עומד למות בחיי לא הרגשתי כזה רע(קוצר נשימה,הלב עמד לעצור את עצמו..לא יכולתי לעמוד על הרגליים)למחרת הכל היה בסדר אבל הרגשתי תחושת "היי" התחלתי להכנס לאינטרנט לברר אודות נזקים מוחיים אפשריים של גראס...ונכנסתי לחרדה ממש קשה ממה שקראתי שזה עשה לאנשים שהם נדפקו עם הפרעות ניתוק..החרדות מהסם ירדו אחריי 3 שבועות בערך..אך מהחרדות האלו התחלתי להרגיש כמו ניתוק מעצמי ותחושה שהכל חלום שהמציאות היא אולי לא אמיתי..וממש התחלתי להיתעמק בהן ממש חזק..והן מעוררות בי פחד וחרדה משתקים..יש בי פחד שאולי אוטוטו מתפתחת אצלי מחלת נפש (עם כל האבסורד שבמחשבה זו)אני מסתכל במראה ומרגיש שאני לא אני..מידיי פעם אני מכניס לעצמי מחשבות חיוביות והם עוזרות למשך כמה שעות..אבל הבעייה והמצב הנפשי הזה די מקשים עליי..כמו כן אני גם ממש מפחד ממחלת הסכיזופרניה(אמרו שגראס יכול לעורר מחלה זו ,תודה לאל אין לנו שום הסטוריה משפחתית של מחלה זו במישפחה) לכן אני כל פעם בודק האם אני לא הוזה יש בי פחד להיות במצב של הזייה...ועולות בי כל מינ י מחשבות פלוסופיות...מחשבות שמביאות אותי לאי וודאות על הקיום שלי..ןתחושת ניתוק קשה(יש הפוגות קטנות מידיי פעם)אשמח לעצה ממך א ני די צריך עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד ולא לפחד
שמוליק29/01/2014שלום תומר.
קודם כל, אני מציע לך לסלוח לעצמך על הנסיון לעשן גראס. נראה לי שהדבר הכי חשוב זה להאמין שאפשר לצאת מזה.
על פניו נראה שישנן תחושות קשות ולא נעימות, אבל בסך הכל המצב יציב. הרבה פעמים הפחד מהמחלה משתק יותר מהמחלה עצמה, שניתן להתמודד איתה אם היא חלילה תתפרץ.
אני מציע לנסות טיפול בשיחות שיוכל לחזק לך את הביטחון העצמי שקצת נפל. זה גם יכול לתת ביטחון שהמצב לא יתדרדר. התדרדרות במצב היא לא פתאומית אלא הדרגתית, ומטפל טוב ירגיש בהתדרדות מייד בהתחלה, ויהיה ניתן בעת הצורך לעצור אותה חזק יותר עם טיפול תרופתי מתאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל המון תודה
תומר29/01/2014אתה איש מקצוע..?סליחה על השאלה הישירה קצת...
אם כן...מה יכול להיות המצב הזה שאני נמצא בו האם זה דכאון קשה ?הפרעת חרדה?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא איש מקצוע
שמוליק29/01/2014שלום תומר.
אני לא איש מקצוע. אני בעצמי מטופל אחרי ארבעה אישפוזים...
על כל פנים, מי שנכנס לפורום, הדבר הראשון שהוא צריך זה אמפתיה, ואת זה אפשר לתת גם מבלי להיות איש מקצוע...
קשה להעריך מה זה בדיוק, אפילו איש מקצוע היה מתקשה להעריך מבלי בדיקה מקיפה.
בכל אופן, אפשר לנצח, תהיה אופטימי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך...
תומר29/01/2014אני מבין שאתה חולה סכיזופרניה...מאחל לך המון בריאות...וכל הכבוד לך על זה שאתה מעודד אנשים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמוליק30/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שמוליק
יעלי11/02/2014היי ,חשוב לי לציין שאין לי שום דבר נגדך ... ההפך הוא הנכון אני פשוט קצת פחדתי וחששתי מתשובותייך לאנשים אחרים ולי...ניסחתי את השאלה שלי לא נכון ובכעס כלפייך לא במכוון...תמשיך לעשות מה שאתה עושה כי אני רואה שאתה באמת מעודד ויכול לעזור בדרכך שלך לאנשים..אז סלח לי על תגובתי...
ישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר גמור
שמוליק11/02/2014שלום יעלי.
סלוח ומחול. צריך להעריך את היושר ואת הכנות שלך ואת היכולת להודות בטעויות. לצערינו הרב, ישנם הרבה אנשים שמתעקשים שלא להודות במעשים מקולקלים שהם עשו, גם כאשר יש נגדם ראיות חותכות, וגם אם הווידוי לא יגרור אחריו שום "עונש". אשרייך שאת לא כזו.
אני מאחל לך הצלחה וכל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעלי12/02/2014תודה רבה גם לך מתוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתומר שלום
סוזי04/02/2014תומר שלום,
כמה שידוע לי, צריכת גראס בכמות מזערית היא לא מסוכנת. יתכן שהערבוב בין האלכוהול והגראס יצר את התגובה הפיזית הראשונית הזו, ויתכן שאתה באופן ספציפי לא מגיב טוב לגראס. זה כמובן יכול להיות גם תוצר של סיבות שונות שמי שאינו מומחה לא ידע להסביר. אני גם קראתי ששימוש בגראס יכול לעורר סכיזופרניה אצל בעלי נטייה לכך. עם זאת, ממה שאתה מתאר לא נראה שמדובר אצלך בתחילתה של סכיזופרניה.
אני מסכימה עם שמוליק שאמר שהרבה פעמים הפחד מהמחלה משתק יותר מהמחלה עצמה, שניתן להתמודד איתה אם היא חלילה תתפרץ. כמישהי שמכירה מקרוב את מחלת הסכיזופרניה אני יכולה לומר לך שזו אמנם מחלה קשה (יש חומרות שונות) אך ניתן לטפל בה ולחיות איתה.
האם יש לך רקע קודם של בעיה נפשית?
הסיכוי שאתה מביא לפתחך מחלה בעצם המחשבה על כך הוא קטן. עם זאת, מחשבה לעיתים יוצרת מציאות (במקרה שלך של חרדה ושיתוק), ולכן הייתי מציעה לך לסרב לכל ה*אפשרויות* הנחמדות שמציע לך האינטרנט בדבר הפרעות נפשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סוזי04/02/2014באופן כללי, בחיים עוברים חוויות, ובשביל ליפול להגדרה של מחלת נפש מסויימת צריכים להתקיים מספר תסמינים. לדעתי אתה בעיקר מלחיץ את עצמך בכך שאתה שם דגש כל כך גדול על תסמין אחד, רק מעצם היותו נוכח ברמה קטנה. גם החוויה של לרדוף אחרי תסמינים של מחלה כלשהי, אם הם קיימים או לא, מעסיקה אותך ולא מאפשרת לך להמשיך להתנהל כרגיל בחיים, להיות אתה, לתרום לעולם ולקבל ממנו.
עם זאת, יכול להיות שבמקביל לההתנסות עם הגראס עברת תקופה של חוויות רגשיות קשות או שהיה עלייך עומס גדול. הייתי מציעה לך לתת תשומת לב להתמודדויות שמלוות אותך בזמן האחרון ולקשיים אם אכן הם קיימים (לחץ בלימודים וכו'). יתכן שעל מנת להמשיך להתגלגל מה שנקרא, אתה לא נותן מספיק תשומת לב לקושי הנלווה אליהם ומפנה את תשומת ליבך לאפשרות שיש באופק מחלה שמתחילה לבצבץ.
לגבי תחושת הניתוק, עברת חוויה לא קלה בה ערערת על עצם קיומך, והבטחון שבשגרת הקיום נעלם לזמן זה. יתכן שעקב כך התעוררה בך מודעות חדשה לעצמך שיצרה תחושה ש*הכל חלום*. הצעתי לך היא לא לייחס לכך חשיבות. לעיתים ההתעסקות בעניין היא שמשמרת אותו. דברים לאט לאט יחזרו לסדרם. אני אומרת את כל זה מניסיון. עוד לפני שאובחנה אצלי הפרעת נפש, עברתי שנים לא קלות. היו תקופות שהרגשתי שמשהו אצלי לא בסדר, חרדות, מחשבות שווא. אין ספק שזו הייתה חוויה רגשית לא קלה. באופן רגיל צריך להתייחס לכך ולטפל במצב. אני, באופן אישי, ניסיתי להתעלם או *לבטל* את התסמינים האלו ואכן המשכתי הלאה לתקופה טובה יותר (כמובן שבזמן הזה היו שינויים ותמורות חיצוניים שאפשרו את זה). אין לי ספק שאם הייתי נתקעת במקום של ''הכל לא בסדר אצלי'' לא הייתי מסוגלת להתקדם הלאה. (ורק בשביל להסיר ספק, ההפרעת נפש אצלי התפתחה אצלי בעקבות טריגר חיצוני מאוד מסויים, ויתכן שהייתה נמנעת כולה).
ובכל מקרה, טיפול בשיחות, כמו ששמוליק אמר, בוודאי יכול רק להועיל לך.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה סוזי
תומר05/02/2014הדברים היפים שכתבת אכן גורמים לי הרגשה טובה ואני מאוד מעריך את הדברים שלך ושל שמוליק...המון תודה...:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)