סכיזואפקטיב - האם זה סכיזופרניה עם מאניה דיפרסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזואפקטיב - האם זה סכיזופרניה עם מאניה דיפרסיה?
    ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2014

שלום רב ,הרופאה הפסיכיאטרית אמרה לי שיש לי הפרעה סכיזואפקטיבית .מה זה אומר האם זה סכיזופרניה עם מאניה דיפרסיה?. תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כן

שמוליק
    29/01/2014

שלום אתי.

גם אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב, ועד כמה שידוע לי זה שילוב של סכיזופרניה עם מאניה-דפרסיה.

מה שזה לא, לא מחלה סופנית, ולא מחלה שלא ניתן להתמודד איתה, ולא כתם לכל החיים. אדרבא, ההתמודדות מוציאה כוחות חזקים מאוד שאולי היו חבויים ולא יצאו לפועל.

להתמודד ולא לפחד.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שמוליק המילים שלך מעודדות

אתי
    30/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובת הרופא

אתי
    30/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובת רופא

אתי
    02/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תשובה מהרופאים?

אתי
    05/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על סכיזואפקטיב

שרון
    18/02/2014

שלום לכם
    גם לי הרופאה, אחת ממנהלי הפורום כאן...:) איבחנה לי סכיזואפקטיב.
    כלומר גם סכיזופרניה וגם מניה דיפרסיה... כל מחלות הנפש שקיימות בעולם - לי יש את כולן... מעניין!
    מה שבטוח שלי היה התקף פסיכוטי, אני חייתי במציאות לחלוטין מדומיינת שהיתה קיימת רק בתוך הראש שלי וזה נמשך כמה חודשים, מחשבות שווא פרנואידיות וכמובן הרגשתי שאני צריכה להגן על עצמי ולהלחם ברעים שרוצים לפגוע בי כמו בסדרות מתח אמריקאיות.
    בקיצור ירדתי מהפסים.
    אבל מעולם לא הייתי בדיכאון ובאמת שלא הבנתי מה זה מניה.
    נגיד אני רוצה להיות ראש ממשלה, זה מצב מאני?
    כי בזמנו, הרופאה כאן בפורום כשספרתי לה שחזר לי החשק לסקס והתחשק לי לקנות סט חדש של תחתונים וחזיות סקסיים אחרי שירדתי במשקל הודות לסרקוול אחרי שבתקופה שלקחתי רספידרל עליתי במשקל ובחורים היה הדבר האחרון שעניין אותי, אז היא אמרה לי שאני במצב טרום מאני ורשמה לי זיפרקסה. אז עליתי ב 10 חודשים 10 קילו ושוב כמובן ירד לי לחלוטין החשק לסקס ולהראות סקסית כי השמנתי בטירוף ושוב הייתי צריכה לקנות בגדים חדשים כי הישנים לא עלו עלי יותר ואז פשוט הלכתי לרופא אחר והודעתי לו שאני לא לוקחת יותר זיפרקסה, אז הוא רשם לי גאודון שגרם לי להפרעות שינה מטורפות, אם לקחתי לפני השינה לא ישנתי כל הלילה, אם לקחתי ב שבע בערב בתשע כבר נרדמתי ובכל מקרה הכדור של הבוקר הפך אותי לזומבי לחצי יום. אז חזרתי אליו והודעתי לו שאני לא יכולה יותר עם הכדור הזה, אז הוא ענה לי שהיה לי התקף פסיכוטי חד פעמי ושאין לי כלום ושאפשר להתחיל לרדת במינון. הללויה! אליו הלכתי באופן פרטי ובקשתי ממנו ומרופאת המשפחה המלצה על פסיכיאטר של קופ"ח ובשנה וחצי האחרונות הורדתי את המינון של הגאודון ומראש השנה אני כבר בלי כדורים פסיכיאטרים.
    אז איך מצב הרוח שלי? נראה לי בסדר, אם מעליבים אותי אני נעלבת, אם אני רואה סרט עצוב אולי תרד לי דמעה, עם צועקים עלי זה לא נעים לי ומכעיס אותי ואם מצחיקים אותי אני צוחקת. חזרתי לחיים. אני לא אדישה יותר למה שקורה סביבי, אני מתקשרת עם אנשים והדמיון עובד תוך כדי שינה כשאני חולמת... את המציאות אני קוראת כפי שהיא. אז מה, אני נורמלית? אין לי מחלת נפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שהבראת

שמוליק
    18/02/2014

שלום שרון.

זה כנראה ההסבר הכי הגיוני :-)

השאלה היא רק איך בדיוק הפסיכיאטרים יגדירו את המצב הזה: האם זו הבראה או שאת לא נזקקת לטיפול תרופתי, ואין חשש להמחרה במצב, אך מבחינתם יש לך עדיין חוסר איזון כימי במוח, אבל כיון שהגורמים האחרים ל"מחלה" אינם פעילים, אז לכן אין חשש להתפרצות פסיכוטית נוספת. האמת, מה זה משנה???

אני מניח שאפילו אם תהיה לך עוד התפרצות, אז את תדעי להתמודד עם זה הרבה יותר טוב ממי שכלל לא עבר התפרצות פסיכוטית.

בקיצור, את בסדר גמור, ולא צריך להסתבך עם טרמינולוגיה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו