מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש פיתרון לתופעות הלוואי של SSRIיעקובי01/02/2014
אני מטופל בציפרמיל היות ואני מתאים יותר ל SSRI בגלל שבנוסף לטיפול בדיכאון הוא גם מטפל לי במעי רגיש עם עצירות . הבעיה היחידה בתרופה זה תופעות הלוואי שנשארות כל זמן שנוטלים את התרופה וזה עליה בתיאבון וכתוצאה מכך עליה במשקל , וירידה בחשק מיני . האם יש תרופה שיכולה לעזור בטיפול התופעות הלוואי האלו מבלי לפגוע ביעילות הציפרמיל . אמרו לי וולבוטרין אבל ראיתי שיש לה תופעת לוואי של עצירות מה שיכול להזיק לי . האם יש עוד תרופה שאין לה תופעת לוואי של עצירות או שהוולבוטרין לא גורמת לעצירות ברמה גבוהה במינון נמוך שהוא גם יהיה יעיל בטיפול תופעות הלוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אפשרות אחרת
שמוליק02/02/2014שלום יעקב.
תיאבון מוגבר וירידה בחשק המיני הן תופעות לוואי שכיחות של כל התרופות האנטי-דיכאוניות. יכול להיות שהחלפה תרופתית תעזור, אבל מאוד יכול להיות שלא.
על כל פנים, אני חושב שיש לך הנחת יסוד מוטעית: המשוואה שאומרת או לקחת תרופוה אנטי-דיכאונית ולסבול מתופעות הלוואי שלה או לא לקחת ולסבול מדיכאון איננה נכונה.
דיכאון, כמו כל מחלה פסיכיאטרית אחרת, נובע מכמה גורמים, וחוסר איזון כימי שאותו התרופה באה לפתור הוא רק מרכיב אחד של הדיכאון, ומסיבה זו טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל, ובדרך כלל, מומלץ לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול ריגשי כגון פסיכותרפיה, C.B.T. וכיו"ב.
ע"י טיפול טוב במרכיב הריגשי ניתן לוותר על התרופות. לא כתבת שום דבר על טיפול ריגשי. יכול להיות שאתה לא מקבל טיפול ריגשי כלל, ויכול להיות שצריך לשפר את הטיפול הנוכחי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)