מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף פסיכומטילילך01/02/2014
שלום רב,
חברה מצויה בהתקף פסיכוטי ושבה לנטילת הכדורים אותם נטלה טרם ההתקף. מדובר באנדרונקס ולוסטרל. שאלתי האם עצם נטילתם יש בה משום לסייע בהתקף הפסיכוטי ? היא מסרבת בתוקף לגשת לרופא להיבדק. בעברה 2 אישפוזים.
האחרון לפני כשנה וחצי. אנא האירו את עיניי . מה עושים?? אודה למענה דחוף!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ודעה אישית
שמוליק02/02/2014שלום לילך.
שתי התרופות שציינת הן תרופות נוגדות דיכאון, והן יכולות לגרום להתקף פסיכוטי. בהתאם לאיבחון נותנים בדרך כלל מייצב מצב רוח (אם מדובר במאניה-דיפרסיה), או תרופה אנטי-פסיכוטית (כשמדובר בסכיזופרניה).
אי ההסכמה להיבדק ננובעת מחוסר אמון במערכת. כמי שהיה במצב פסיכוטי וסרב להיבדק, אני בטוח בכך, ואני יכול לתת הסבר ממה נבע חוסר האמון שלי במערכת:
זה התחיל בכך שדפקו לי בצבא סעיף נפשי. הייתי יכול וצריך לקבל פטור בשל המצב המשפחתי, אבל לא חשבתי כלל על האפשרות הזו, כי לא רציתי להיות שונה מכולם. בסופו של דבר החליטו שלא רוצים איתי בעיות, אבל היה ניתן לתת פטור בשל אי-התאמה. לא אאריך, אבל בקיצור קיבלתי "כתם לכל החיים" בגלל פסיכיאטרים, עצם המחשבה שקיבלתי כתם כזה, הביאה אותי למצב פסיכוטי, אבל אז, המערכת עוד הייתה יכולה לקבל את האמון בחזרה, אילו מישהו היה מסביר שלמעשה, ע"י חוות דעת עדכנית, ניתן להשתחרר מהסטיגמה הזו.
הבעייה היא שזה ממש לא מה שקרה, יצאתי מבית החולים עם כתם עוד יותר גדול...
בגלל זה הפסיכיאטרים הצטיירו בעיניי כמפלצות שדופקות איבחונים ונותנות כדורים שעושים יתר נזק מאשר תועלת.
באישפוז השני שהיה כאחת עשרה שנים אחרי האישפוז הראשון, כמובן שלא שום אמון במערכת. מבחינתיף ללכת לאישפוז, פירושו לחטוף עוד תווית, ושוב פעם לקבל תרופות שיעשו אותי זומבי...
בסוף, אחרי טיפול ריגשי טוב, הפסקתי את התרופות. ניתן להתמודד עם המחלה בלי תרופוןת ובלי תופעות הלוואי המעיקות שלהן!!!
צריך לדעת שהפסיכיאטר יכול גם להיות "מלאך גואל". ואני אביא דוגמא:
נניח שנער בן חמש עשרה סובל מאיזו בעייה, שייתכן שבעטייה הוא עלול לקבל פטור מהצהא על סעיף נפשי, והוא מאוד רוצה להתגייס. פסיכיאטר יכול לטפל בבעייה, וגם לתת חוות דעת שיכולה לעזור לו לעבור את המכשול של הקב"ן.
הרבה פעמים שהרגשתי שרוצים ללעוד לי על האישפוזים, ידעתי שאני יכול לבטל את כל הלעגים האלה ע"י אמריה ברורה שניתן לבקש עליי חוות דעת עדכנית.
בקיצור, הסיבה לחוסר האמון יכולה לבוא מכך שפחד מפסיכיאטרים כ"מפלצות מתייגות", או בגלל נטיפול התרופתי שהרבה פעמים מביא לתופעות לוואי קשות.
עד שלא יהיה אמון - לא ניתן לטפל בבעייה.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכומטי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/02/2014הטיפול הנ''ל בהחלט לא מתאים להתקף פסיכוטי ואף אסור.
מומלץ פניה מיידית לפסיכיאטר או חדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)