מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת OCD ?מוטרדת96743203/02/2014
טוב אז ככה.. עד היום ידעתי שיש לי דכאון ויש לי חרדות קשות שאחת מהן היא חרדה חברתית מאוד חמורה.. אני מטופלת עם כדורים ופסיכולוג והכל. אבל לאחרונה כתוצאה מתקופה מאוד קשה ועמוסה בחיים שלי שאני לא אכנס כרגע לנסיבות שלה, התחלתי להרגיש שאני מאוד מטורדת, אבל כל הזמן. זה משהו שבעצם תמיד היה ותמיד הייתי מאוד שקועה במחשבות ו"חולמת בהקיץ" ברמה שלא הייתי יכולה להתרכז במה שקורה סביבי. ולא, אין לי הפרעות קשב או שום דבר כזה כבר בדקתי את העניין.
פעם זה נבע מדכאון קשה ונסיבות חיים קשות ואמיתיות שגרמו לטורדנות הבלתי פוסקת (בעיקר טראומה שעברתי.)
אבל כתוצאה מהדכאון הייתי פשוט בחוסר מעש מוחלט כמעט.. ולאחרונה כשקצת התחלתי לצאת מהמצב והתחלתי לעשות יותר, זה פתאום הגיע למצב של כפייתיות מסוימת לעשות דברים. גם אם הם לא באמת חשובים. גם אם זה בכלל לא מהותי ולא משנה. גם אם אלו דברים שאני כותבת לעצמי כדי לעשות לעצמי טוב ופשוט להוסיף לי עניין לחיים- אני מרגישה מן אובססיה כאילו שאני חייבת לעשות אותם.
ובמקום להסתכל על זה כמשהו שיהיה לי נחמד לעשות אני מרגישה לחץ כתוצאה מזה ומחשבה תמידית על אותו דבר קטן שרשמתי לעצמי לעשות. אה כן- שכחתי להוסיף שאני כבר במשך חצי שנה ויותר, לא מתנהלת בלי רשימות. גם הרשימות הפכו לאובססיה קשה. הכוונה היא שגם אם זה "לקנות ספר" או "לשים את המחשב על המדף", או "לסדר את התיק" כל דבר הכי שטותי ולא חשוב אני חייבת לרשום. ואני ממש בפחד ולחץ שאני לא אעשה את זה ושאני אשכח מזה.
הדחף הזה "לעשות" כל הזמן, התגבר בתקופה הזו כמו שאמרתי גם מהסיבה שזו תקופה מכבידה באמת מבחינה הגיונית- אך הפעולות עצמן לא הגיוניות ולא קשורות למושא שמטריד את מנוחתי.
ואז בעצם קורה לפעמים שכתוצאה מהלחץ זה פשוט משתק אותי ואני לא עושה כלום. או מגיעה למצב שאני שקועה שעות בעשייה של דבר ספציפי שלא באמת מקדם אותי, אבל לא מסוגלת להרפות ממנו, ואז מזניחה את הדברים החשובים באמת.
דוגמא- פעם אחת ישבתי כל הלילה במחשב וערכתי תמונות שצילמתי(אני מתעסקת קצת בפוטושופ) והיה לי קר כי היה מזגן בחדר אבל פשוט לא הייתי מסוגלת להפסיק - ובבוקר קמתי עם דלקת קשה בדרכי השתן וכאבי תופת שדרשו הגעה דחופה לקופת חולים.
בניגוד למה שהספקתי לקרוא ולשמוע על הפרעת הOCD, אין לי אובססיה לנקיונות או לסדר את הבית- בקטע הזה אני דווקא נורא לא מסודרת ולא מייחסת חשיבות, אבל האובססיות מתקיימות במגוון תחומים ונושאים אחרים, שקשורים בעיקר לתחומי עניין או למטלות שהצבתי לעצמי כאילו שהם חוק ברזל שאסור לי לזוז ממנו. הרשימות שלי מפוצצות. באמת, רשימה של איזה 5,6 עמודים לפחות. והכל דחוס בהם- גם הדברים המהותיים וגם השטויות של "ללכת למכולת ולקנות לחם"- ואוי ואבוי אם אני לא אקנה, כי אז אני ארגיש עוד יותר חרדה ותקיעות במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
מוטרדת96743203/02/2014זה הפך להיות ממש מגוחך בקיצור..
יש הרבה פעמים שאני כן מצליחה להשתלט על זה ולהבין שזה לא הגיוני, אבל ברוב הזמן קשה לי מאוד להרפות, מכל דבר שהוא. אבל זה רק חלק מהעניין..
כמו שהתחלתי לכתוב בהתחלה - יש לי בעיקר כפיתיות במחשבות עצמן. כפיתיות שאולי החלה ממשהו אמיתי והפכה למשהו חסר הגיון... וזה משהו שפשוט סבלתי ממנו כל החיים והעלמתי עין... כי לא חשבתי שיש לזה שם או טיפול..
העניין הוא.. שכנראה בגלל מה שעברתי הפכתי לאדם שמאוד מאשים את עצמו על כל שטות ומלא בשנאה עצמית והלקאה עצמית- וזה גורם לי ממש לרדוף את עצמי אחרי כל טעות שלי, אחרי כל טעות דמיונית שלי, ואחרי כל שטות קטנה שנדמה לי שעשיתי לא נכון. או לא בסדר. זה אומנם לרוב מתבטא בתחושות אשם- אבל האובססיה החמירה עם השנים והפכה להיות משהו כללי של בעיקר אי יכולת להרפות ממחשבות. גם כאלו שלא בהכרח קשורות לזה. זה היה גורם לי מצוקה עצומה אבל בכל פעם שדיברתי על זה אף אחד לא ממש הבין אותי או את החומרה של הדברים וחשב שאני כמו כל אדם פשוט מישהי שחושבת יותר מדי. אבל ה"יותר מדי" הזה הוא באמת יותר מדי, ולפעמים זה מגיע גם למצבים של מחשבות מטרידות ופולשניות שגורמות לי להרגיש רע עם עצמי ומכניסות אותי ללופ של "אני בן אדם רע", מחשבות שגורמות לי מצוקה רק בגלל שהן מופיעות בכלל ובמקום להתייחס אליהם כאל משהו רגיל הייתי בעבר כל כך רודפת את עצמי בגללן ואז הייתי הופכת את האובססיה לגדולה יותר. אלו דברים שאני אפילו מתביישת להשמיע בקול. והייתי מפחדת שאני אפעל לפי כל מני מחשבות שסתם עברו לרגע בראשי כמו שכל אדם חושב(כי הוא פשוט יכול) וחושבת שאני אדם נורא כשבעצם לא עשיתי כלום. ואז מנפחת את כל הסיפור ומחמירה את המחשבות שהופכות כבר לאובססיביות. ואז הייתי עוד יותר אכולת חרודות וזה מעגל שלא מפסיק להזין את עצמו.
אני מסוגלת לחשוב על איזשהו מעשה או מקרה שקרה לי או למישהו במשך שעות גם אם תוך כדי אני צריכה לתפקד וללכת למקומות וזה לא מפסיק להטריד אותי.
וגם יש לי הרגל כבר בערך מגיל 8,9 של "לקצץ" לעצמי את הציפורניים, אבל לא עם מספריים ולא אכילת ציפורניים אלא פשוט עם היד להתעסק שעות עם הציפורן עד שאני "קורעת" ומקצצת עוד ועוד עד שזה מגיע לרמה שיש לי דם, ואני עדיין לא מפסיקה.
יכול להיות שאולי בתת מודע פעם זה היה פעולה שנעשתה מתוך נסיון להרגיע לחץ אבל זה כבר משהו שנמשך שנים והחמיר עם השנים וגם כשאנשים ליידי אומרים לי להפסיק ואני באמת מנסה אני לא מצליחה.. כאילו שאני מרגישה שאני ממש "חייבת". אולי זה גם חלק מכל ההלקאה העצמית, למרות שאני לא מנסה להכאיב לעצמי אלא פשוט מרגישה שאני לא יכולה להרפות מזה. לא יודעת למה
כילדה היו לי גם אמונות שאם אני לא אגיד משהו הרבה פעמים בלב או אם אעשה פעולות"טקסיות" כלשהן אז משהו רע יקרה, אבל זה איכשהו פשוט נעלם עם ההתבגרות שלי. ורק לאחרונה אני מרגישה את ההחמרה הזו במצבים שונים...
תודה מראש על ההתייחסות מחכה לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לנסות להבין מאיפה זה בא
שמוליק03/02/2014שלום לך.
קראתי את דברייך, ואני משוכנע שיש לך מודעות עצמית ואין בהתנהגות שלך משהו שנובע מתוך רוע לב. אין מהתיאור שלך שום עדות שהדברים המוזרים שאת עושה גורמים לסבל לסביבה שלך.
לכל אחד יכול לקרות שהרגש ידחוק בו לעשות מעשים שהשכל הישר יגדי שעדיף להימנע מלעשות אותם. אולי אצל אחרים זה קורה פחות, אבל זה יכול לקרות.
ההדרכה הכללית להתמודדות עם מקרים כאלה, היא לברר מאיפה בא הדחף הזה. לנסות לברר את מקרורו של הדחף גם אם צריכים להיכנס לאירועים לא נעימים בעבר.
אני חושב שתוכלי לעשות את הבירור הזה בעצמך, ואולי תצטרכי להיעזר בפסיכולוג, אבל הוא יכול רק לעזור, ואת העבודה הזו תצטרכי לעשות בעצמך.
בכל אופן, אני מציע לך לאהוב את עצמך כפי שאת. תמיד טוב שיהיו שאיפות להגיע למקום טוב יותר, אבל צריך לדעת לגלות סלחנות כשלא מצליחים, ולהמשיך לנסות שוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)