מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגעי אי הימצאות במקום ורצון לברוחאלונה03/02/2014
שלום רב
לאחרונה אני מרגישה פתאום תחושות מוזרות במצבים שונים למשל שוחחתי עם חברה הוא דיברה ככה רצוף ופתאום קיבלתי תחושה של וקשיי בנשימה ורצון לזוז ולנוע שלא יקרה לי משהו.... לא קשור למה שהיא דיברה כלל אבל זה מה שקרה לי. עוד מקרה ישבנו במסעדה אני ומשפחתי לפתע הרגשתי חרדה מסוימת ורצון לצאת מיד מהמקום. אני שמה לב שיש לי פתאום מחשבות שלא היו לי מעולם, מחשבות שקשה לי להסביר אותן, וכל התחושות האלה, לא מבינה מאיפה הם צצים לי ככה פתאום באמצע החיים.
אני בת 50 מגדלת ילדה לבד, וגם שאני לבד פתאום אני חושבת כאילו עומד לקרות לי משהו אז אני חייבת לזוז לעשות משהו לנשום לאט .... ???????? אני רוצה לדעת מה לעשות והמשיך לחיות רגיל בבקשה לאן לפנות? למה מגיעים לי המחשבות המוזרות של אולי יקרה לי משהו . אני אישה בריאה ללא לקיחת תרופות או משהו ופשוט אני מרגישה שזה שולט בי שלא יאומן שזה קורה לי.
אשמח לעזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו.... אני מרגישה שזה פחד מ
אלונה03/02/2014משהו שיקרה לי... למה זה בכלל מגיע למצב כזה? האם אמורה להיות טראומה? יש לי גם פחד מאנשים מסויימים שכאילו אני מרגישה שהם יעשו לי רע... אנשים חדשים למשל... אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתעודד
שמוליק03/02/2014שלום אלונה.
קודם כל, זה טוב מאוד שאת מודעת לכך שאת סובלת, שואת מנסה להבין מה המקור של הסבל הזה, ויש לך מוכנות לטפל בבעייה. נראה לי שהכי חשוב זה להאמין שיכול להיות טוב יותר, שניתן להתתמודד עם הקשיים וצאת מהם.
כדאי לנסות ללכת לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה), על מנת לנסות להבין טוב יותר את התחושות הקשות האלה כדי לדעת איך להתמודד איתן.
כדאי רק לדעת מראש, שטיפול טוב בשיחות דורש התאמה טובה בין המטפל למטופל, והסיכויים הסטטיסטיים לכך הם אחד לשמונה. אי התאמה איננה מעידה על חוסר מקצועיות של המטפל, וצריך לנסות מטפל אחר.
יכול להיות שיהיה צורך גם בטיפול תרופתי, על פי שיקול דעת של המטפל, בין אם מדובר בפסיכיאטר שיכול לרשום תרופות בעצמו, ובין אם מדובר בפסיכולוג שיכול להפנות לפסיכיאטר.
בהצלחה רבה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)