שאלה לגבי ויטמין D

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ויטמין D
    ניב
    03/02/2014

אני בן 24, לפני 4 שנים התחלתי טיפול בציפרמיל עקב חרדות.
    לפני 5 חודשים *הפסקתי* עם הכדורים - החרדות חזרו.
    אני כרגע בלי כדורים בכלל ויש מחשבות וחוסר יציבות (יש לי OCD).
    הויטמין D שלי מבדיקת דם בתחילת דצמבר הוא 20.
    באמצע ינואר התחלתי לשהות הרבה בחוץ בשמש (מצטבר של כמה שעות ביום) בכוונה כדי להעלות את הרמה. האם 3 השבועות שעברו הספיקו להעלות לרמה הרצויה (מהי הרמה הרצויה בכלל?)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ויטמין D

הוספת תגובה

• לאור זאת השאלה שלי היא האם אני צריך

ניב
    03/02/2014

להשלים את רמות הויטמין D - כלומר האם יש לי חוסר.
    אני מעדיף לנסות כל אלטרנטיבה טבעית לפני שאחזור לכדורים (אם אחזור, בעתיד הקרוב/רחוק, לא יודע).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    03/02/2014

שלום ניב.

אני מניח שהחלטת להפסיק את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות.

התרופות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהמרכיבים של המחלה. מהסיבה הזו טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. מומלץ לטפחל במרכיב הריגשי של הבעייה ע"י פסיכותרפיה C.B.T. וכיו"ב.

טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל את הצורך בתרופות. יתר על כן, לדעתי האישית, חוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר המרכיבים של המחלה ואיננו בעייה העומדת בפני עצמה.

יכול להיות שיש מחסור בויטמין D, ומחסור זה נותן את אותותיו. אני מניח שרופאי הפורום ישמחו להתייחס לנקודה הזו.

בהצלחה רבה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק תודה על המענה ואגב כתבתי לך

ניב
    03/02/2014

כאן לפני כמה חודשים על שאני מתחבר לגישתך.
    הפסקתי את הכדורים לפני 5 חודשים וכתבתי על זה כאן (לא יודע אם אתה זוכר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קח ויטמין D בטיפות

חזי
    04/02/2014

400 מ"ג 2 טיפות ליום למשך חודשיים שלוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו