מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנהדוניה ומירטזאפין?הסטודנט04/02/2014
שלום,
אובחנתי עם דיסתימיה (יותר מ15 שנים), עם אנהדוניה.
מה שמפריע לי בעיקר לתפקד זה האנהדוניה, חוסר המוטיבציהת חוסר אנרגיה והעייפות (אני לא ישן טוב במיוחד). לאחר מפסר תרופות שלא עשו כלום (cipralex, effexor), ואחת שגרמה לתופעות לוואי קשות (wellbutrin) הרופא משום מה רשם לי רמרון (mirtazapine).
התחלתי לפני חצי שבוע עם מינון נמוך של 7.5 מ"ג (בגלל בעיות עם כליות), והרגשתי עייפות נוראית (ואף על פי כן איכות השינה כלל לא השתפרה!) מעבר ללזאת שיש לי כרגיל. אומנם ישנתי יותר, אך אני נעשיתי עוד יותר עייף ואפטי...
לאחר קריאה קלה על התורפה, הבנתי שהיא כלל וכלל לא תעזור לי עם האנהדוניה (אלא אף יכולה להחמירה?). ורק במינונים גבוהים יותר אולי ארגיש קצת פחות ישנוני.
כאמור, אני יכול להתמודד עם שאר האספקטים של הדיכאון הקל, פרט לאלה שהזכרתי דלעיל.
אני בתקופת מבחנים וחושש שבגלל התרופה אכשל בהכל (ואז יעיפו אותי מהתואר השני).
יש לי בכלל סיבה טובה להמשיך עם התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנהדוניה
מלי04/02/2014לסטודנט שלום
גם אני סובלת מאנהדוניה 20 שנה טופלתי במשך כמה שנים עם ציפרלאקס ביום ורמרון בלילה והרגשתי הכי טוב שיש לפני 3 שנים עברתי ניתוח ובעקבות ההרדמה וחזרה לטיפוןל כבר הפסיק להשפיעה מאז לא מוצאת טיפול יעיל ואני סובלת מעיפות תנסה את השילוב הזה דבר עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ציפרלקס
הסטודנט04/02/2014שמח לשמוע שלמישהו התרופות הללו עזרו. רק חבל שהן הפסיקו לעזור.
ציפרלקס לא עזר לי במיוחד עם אנהדוניה. לומר את האמת לא הרגשתי שום הבדל (ומאז ההאנהדוניה נעשתה גרועה כפליים). אותו דבר היה עם אפיקסור. כל תרופה ניסיתי סה"כ 3 חודשים, כאשר הייתי במינון המירבי בערך כחודש וחצי (אני כבר לא זוכר מינונים, זה היה לפני הרבה שנים). אני לא רואה סיבה לחזור לתרופה, או בעצם לכל תרופה מהמשפחות הללו. (ssri, snri).
מה שמעצבן הוא שאני עדיין מתעורר עשר פעמים בלילה אפילו עם התרופה הזאת. כל מה שהיא עשתה היא לגרום לי להרגיש עוד יותר עייף (ללא שום תועלת כמובן).
הרופא שלי מנסה לתת לי תרופות ממשפחות שונות עד שאחת מהן תעשה איזשהוא שינוי לטובה. טרם ניתקלתי בכזה דבר (אולי וולבוטרין היה עוזר אך לקחתי אותו רק שבוע במינון טיפולי של 300 מ"ג עד שהתחילו תופעות לוואי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסטודנט
מלי04/02/2014רמרון מאוד עוזר להפרעות שינה שבאות בעקבות האנדוניה וולבטרין גם לי עשה תופעות לוואי תגיד לרופא יש שילובים שיכולים להקל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהןומה עם טיפול ריגשי?
שמוליק05/02/2014שלום לסטודנט.
כתבת שהתרופות נוגדות הדיכאון אינן עוזרות.
אני יכול להניח שאתה בחור חכם, אם אתה סטודנט לתואר שני :-)
המטרה של התרופות האלה היא להעלות את רמת הסרטונין. אבל מחסור בסרטונין הוא רק אחד מהגורמים של הדיכאון, ולכן לא מומלץ לטפל רק בתרופות. בדרך כלל ממליצים להוסיף גם פסיכותרפיה שאמורה לטפל במרכיב הריגשי של הדיכאון.
לא כתבת אף מילה על הטיפול הריגשי. יכול להיות שאתה לא מקבל בכלל ויכול להיות שאפשר לשפר אותו.
מנסיון אישי שלי, לאחר טיפול ריגשי טוב ראיתי לנכון לפסיק את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי. אני חושב שסבל מתופעות הלוואי, ובוודאי שכאשר התרופות אינן משפיעות צריך לחשוב על הטיפול הריגשי.
שיהיה בהצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמרון
גיל04/02/2014רמרון מרדים דוקא במינונים הנמוכים. ככל שעולים במינון הוא פחות מרדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)