התמוטטות נפשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמוטטות נפשית
    טלי
    05/02/2014

אני מבקשת להתייעץ אתך בנושא התאמת תרופות.
    לפני שנה וקצת עברתי התקף חרדה קיצוני על גבול התמוטטות נפשית.
    בהתחלה נתנו לי assival ואחרי זה paxxet. ועד היום זה פאקסט.
    ביום שלישי שבוע שעבר כנראה שתפסתי וירוס של הקאות ושלשולים והגוף התנהג בהתאם. אבל כמה ימים אחרי התחלתי להרגיש שוב לא יציבה רגשית ותחושות בגוף שתואמים למה שהיה בעבר.
    וזה נרגע, אבל עכשיו שוב עולה בי תחושה של חוסר יציבות רגשית, של צורך לבכות מכל דבר, שיש חולשה בגוף ובראש והכל מרגיש רע וכבד.
    האם אני צריכה להמשיך ליטול פאקסט ולתקופה מסוימת להוסיף כדור הרגעה או להתאים כדור אחר חזק יותר שימנע את התופעות הללו?
    אנא ענה בכובד ראש וברצינות הנדרשת.
    בתודה מראש טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמוטטות נפשית

הוספת תגובה

• מה עם טיפול ריגשי?

שמוליק
    05/02/2014

שלום טלי.

כתבת הרבה מאוד על הטיפול התרופתי. בהרבה מקרים הטיפול התרופתי הוא טוב נכון ויעיל, אך טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

התרופות נועדו כדי לטפל בחוסר איזון כימי במוח, שזהו רק אחד מהגורמים לשינויים במצבי הרוח. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה באמצעות שיחות (פסיכותרפיה) C.B.T. וכיו"ב.

אני מניח שאת לא מקבלת כלל טיפול ריגשי, או שניתן לשפר אותו. זה נראה לי הרבה יותר חשוב מהשאלה מה בדיוק התרופה המתאימה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמוטטות נפשית - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    09/02/2014

שלום רב,
    מהודעתך עולה כי התסמינים של חרדה והחמרה במצבך הנפשי הופיעו בעקבות מחלה גופנית. אכן, אנשים עם נטיה לחרדה עלולים לסבול מעליה ברמת החרדה בעת מצבי דחק שונים, כגון מחלה גופנית. מאחר ומדובר בתקופה קצרה יחסית של תסמינים, נראה לי סביר להמתין מאחר ועם חלוף המחלה הגופנית, צפוי גם שיפור במצבך הנפשי. יחד עם זאת, במידה והתסמינים של חרדה ימשיכו ולא יעלמו תוך שבוע-שבועיים, מומלץ לפנות ליעוץ פסיכיאטרי כדי לשקול שינויים בטיפול , כגון עליה במינון של פאקסט ו/או תוספת כדור הרגעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו