מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מות האםכוכבה05/02/2014
שלום
לפני שש שנים אבי נפטר בגיל 73 פטירתו גרמה לי לצער רב ובכיתי ללא הפסק
במשך שנה ויותר חשבתי כעליו המון ולא הפסקתי לדבר עליו בפני כל מי שרק רצה להקשיב.
אציין כי אבי נחשב לדמות כריזמטית חזק פיזית אך היה ריחוק בינינו והחיים במחיצתו לא היו קלים כלל בלשון המעטה[השרה אוירה אימתנית לעיתים]וממש פחדנו ממנו.מותו היה הפתעה גמורה.
אימי לעומת זאת נפטרה לפני כחודש אליה הייתי קשורה מאוד והיתה לי ממש כחברה.
לא בכיתי כשגססה ולא בלוויה או בשבעה ,עד היום אף לא דמעה אחת נשרה.
אני מרגישה לא טוב עם זה ושואלת
איך ייתכן שמותה של אימי לא גרם לי לבכות?האם ייתכן כי עוד לא עיכלתי את העובדה שאימי מתה?
אנא תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחקור יותר לעומק
שמוליק05/02/2014שלום כוכבה.
תנחומיי על מות אימך. שלא תדעי עוד צער.
זה אכן נמשע מוזר, אבל יכולות להיות לכך הרבה מאוד סיבות, ולא בטוח שניתן לומר שזו הפרעה נפשית, רק אם זה גורם לך סבל, אז אולי ניתן לומר שזו הפרעה.
בכל אופן, בין כך ובין כך, צריך לחקור את העניין יותר לעומק כדי להגיע למסקנות ברורות, וקשה מאוד לתת תשובה על סמך התיאור הקצר.
אני מציע לנסות ללכת לטיפול בשיחות (אפשר ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר), ולנסות לחקור את העניין יותר לעומק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוכבה שלום,
סוזי05/02/2014כוכבה שלום,
תנחומיי על מות הורייך.
אני מסכימה עם שמוליק שצריך לחקור את העניין יותר לעומק. על כל פנים זו התרומה שלי:
קיימת האפשרות שמותה עוד לא הכה בך. עם זאת קיימים הרבה אופנים של התאבלות.
יכול להיות שלראות אדם קרוב, שהוא כה חזק ומשפיע כמו אביך, נפגע, השפיע עלייך עמוקות. יותר מכך, ציינת שמותו של אביך היה פתאומי, לכן לא הייתה לך הזדמנות להתכונן או להפרד ממנו כפי שהיה לך עם אימך.
עם זאת, לפי מה שאת מתארת, מקומו של אביך בחייך ידוע לך וכן טיב הקשר שלך ושל אמך ומקומה בחייך, וזה העיקר והם ימשיכו איתך בלבך.
אולי שווה להמשיך את הבירור בטיפול אישי, בקבוצת תמיכה או בפורום שנוגע באבלות, שם בוודאי תוכלי לשתף ולשמוע מבעלי ניסיון.
מאחלת לך רק טוב בהמשך,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)