פרפנאן 2 מג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפנאן 2 מג
    אורן כהן
    08/02/2014

שלום רב,רציתי לשאול בבקשה אם אני לוקח באופן קבוע פרפנאן 4 מג והמינון הזה חזק לי מאוד האם יש אפשרות לחצות את הכדור הזה לשתיים ולקחת 2 מ"ג ?,או אפילו לחלק את זה חצי בבוקר וחצי בערב ?,האם כשחוצים את הכדור הזה התרופה פועלת ?,והאם מותר לחצות את הכדור הזה ?,כי אם אני יחצה אותו עדיין אני יהיה מוגן נגד מחשבות שווא ?,וזה לא כמו שמפסיקים טיפול,נכון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן 2 מג

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי

שמוליק
    08/02/2014

שלום אורן.

אני מניח ששאלתך באה מתוך סבל מתופעות הלוואי של התרופה. אכן מדובר בתרופה אנטי-פסיכוטית, וצרופות אנטי-פסיכוטיות ידועות בתופעות הלוואי הקשות שלהן שהן שכיחות מאוד בקרב המטופלים.

חשוב לי להגיד, שתרופות פסיכיאטריות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. פרפנאן חוסמת קולטי דופאמין. בכל אופן, חוסר איזון כיצמי הוא רק אחד מהגורמים למחלה, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. צריך לטפל גם במרכיב הריגשי של המחלה. המרכיב הריגשי הוא חוויה שעברת או שאתה עדיין חווה ובגללה המחלה התפרצה. טיפול במרכיב הזה הוא ממש לא על ידי תרופות.

טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות. לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי שאתה מקבל.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן 2 מג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/02/2014

ניתן לחצות כל עוד התרופה טבליה ולא קאפסולה
    בתרופות ארוכות טווח ומושהות פעולה, לא מומלץ...
    לגבי אופן נטילה
    בגלל זמן מחצית החיים של פרפאנן, ניתן לקחת 2 - 3 פעמים ביום
    אפילו מומלץ.
    לגבי המינון, הייתי ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל, בגלל הסכנה של יציאה מאיזון והחמרה קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו