מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך התרופה מאושרת?sus09/02/2014
בבדיקה קצרה שעשיתי באינטרנט מתברר שאדרונקס לדעת הרבה מומחים היא לא יותר יעילה מפלצבו. ומבחינה זו מסוכן לטפל בה. בנוסף היא גם לא מאושרת בארצות הברית. אז איך יכול להיות שבארץ ובארצות רבות היא כן מאושרת וכן מטפלים בה? כשבן אדם לוקח תרופה איך הוא יכול להיות רגוע שהיא אכן יעילה ובטיחותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתרופות פסיכיאטריות - על פי ההרגשה
שמוליק09/02/2014שלום לך.
התרופות הפסיכיאטריות נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהגורמים למחלה. יש גם מרכיב ריגשי; המחלה נגרמת גם מחוויה מסויימת, וחשוב לטפל בחוייה; חנתח אותה ולהבין מדוע היא גורמת למצבי רוח קיצוניים ולבדוק כיצד ניתן להתגבר על הקשיים הנןבעים ממנה.
המדד האמיתי ליעילות של התרופות הפסיכיאטריות הוא ההרגשה האישית המשתנה ממטופל למטופל. כל מטופל והתרופות שהן יעיול בשבילו ואלו שהנזק מתופעות הלוואי שלהן גדול מהתועלת שלהן.
כיון שתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות הן קשות ושכיחות. אני הרבה פעמים ממליץ לבדוק האם הטיפול הריגשי הוא מספיק טוב. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בתרופות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רופא??
יעלי10/02/2014מעניין אותי לדעת האם אתה רופא שאתה מרשה לעצמך לייעץ לכולם פה ולעשות נזק חלילה לאנשים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!!
שמוליק10/02/2014שלום יעלי.
אני מודה על על ההערה שלך. צריך להתייחס בכבוד גם לדברי ביקורת.
אינני רופא, אבל מדובר בפורום פתוח, ולכן כל עוד אני שומר על תנאי השימוש באתר, מותר לי לכתוב תגובות ולייעץ על פי נסיוני והשקפתי שבאה מתוך התמודדות אישית עם מחלת נפש. בכל מקרה שבו דעתי שונה מהגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, אני מציין זאת במפורש, על מנת שהדברים יהיו ברורים.
אם יש לך טענות ומענות על עצה או המלצה ספיציפית שלי שהוא לא טובה או לא נכונה, אני אשמח להתייחס אליה באופן ענייני.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אתה לא רופא
שימי16/02/2014אז תסתום את הפה.
כי אין לך מומחיות אקדמאית בנושאים הללו.
ומה שאתה קורא בויקיפידיה ומסתכל סרטונים ביוטיוב לא יהפוך אותך למישהו שיש לו סמכות לייעץ אפילו.
תעוף כבר מהפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך התרופה מאושרת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014במחקרים רבים כן הוכח יעילות
וכן, מיניסיון קליני שלי, מאוד יעיל במצבים מסויימים.
לפעמים, במחקרים יש תוצאה שלילית, ז''א פלסבו יעיל יותר מתרופה מסויימת,
כמובן שלא יפרסמו זאת, אך במחקרים אחרים מוכיחים אחרת וכן מצטבר ניסיון קליני למטפלים שלא פחות חשוב... לכן כל מטפל אמור להפעיל שיקול דעת וכן להתבסס על ניסיונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)