בתי בת השמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת השמונה
    אליאנה
    11/02/2014

בתי בת השמונה החלה למרוט את הגבות עם היד היא לא שמה לב ומבצעת את זה כשהיא במחשב.הערנו לה על כך וקנינו לה כדור גומי לחיץ על מנת לעזור לה לשנות התנהגות.היא הפסיקה בגבות ועברה לריסים. טוענת שהכדור לא ממש עוזר לה.
    אנחנו עברנו לארה"ב לפני כששה חודשים וזו התנהגות חדשה.
    יש לציין שאין במשפחתנו שום היסטוריה לזה כמו כן יש לציין שאני אמא שלה בעלת הפרעה סכיזואפקטיבית ומטופלת בטיפול תרופתי מוצלח נכון לשלוש וחצי השנים האחרונות.
    האם י ש לי למי לפנות על מנת לגרום לשינוי ההתנהגות יש לציין שטיפול תרופתי הוא האופציה האחרונה שלי.
    האם עליי להפנות אותה לטיפול קוגנטיבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת השמונה

הוספת תגובה

• אנסה לעזור

שמוליק
    11/02/2014

שלום אליאנה.

אינני רופא, אבל אנסה לעזור.

הפרעה נפשית, על פי ההגדרה היא התנהגות החורגת מהנורמות החברתיות שגורמת לסבל לאדם עצמו או לסביבתו.

מריטת השערות של הגבות או הריסים היא בהחלט התנהגות שחורגת מהנורמות. התנהגות שכזו אינה אמורה, לפחות לפי מיטב הבנתי, לגרום לסבל לסביבה. השאלה היא האם ביתך סובלת ממריטת השערות הזו.

יכול להיות שזה מכער אותה, והחברות שלה לועגות לה על כך, וכאם מסורה את דואגת לה, אבל אם היא איננה סובלת מכך, אז זו איננה הפרעה נפשית.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שמוליק

אליאנה
    12/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי טריכוטילומניה?

סוזי
    13/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סוזי , מזה אני בעצם מפחדת?!

אליאנה
    13/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמתין לתשובת הרופאים

סוזי
    13/02/2014

היי,
    לצערי אין לי נסיון אישי בעניין. קרובת משפחה שלי, אשה מבוגרת, סובלת שנים מהתופעה. זה גרם לה לבושה, אשמה וכמובן לדילול משמעותי של השיער. היום כאישה בוגרת היא יודעת יותר לשלוט בעצמה, כשעקרון חשוב הוא לא להתחיל עם השערה הראשונה. ברגע שהיא מתחילה יותר קשה לה לשלוט בעצמה.
    יש הרבה מידע על טריכוטילומניה באינטרנט ובכל מקרה לגבי אופן ההתנהלות עם הילדה וטיפול רפואי אם נדרש, תמתיני לתשובת הרופאים בפורום.

בהצלחה,
    סוזי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצל האישה הנ"ל

סוזי
    13/02/2014

התלישה מתחילה במצבי לחץ או מתח, גם בהיסח דעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו