מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאות מרובותחזי11/02/2014
אני מטופל בציפרלקס 10 מ''ג מזה כשלושה חודשים. אני די מבסוט ממנה ולא ממש מעוניין להחליף אותה בתרופה אחרת רק אם אין ברירה. אחת מתופעות הלוואי של הציפרלקס אצלי היא גורמת להרבה יציאות ושלשולים(כשלוש פעמים ביום). האם הלכיה בתדירות גבוהה לשירותים עלולה להזיק לבריאות שלי? האם כדאי לי לנסות תרופה אחרת או שמותר להמשיך לחיות עם תופעה זו ללא כל חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לעזור
שמוליק12/02/2014שלום חזי.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
כלל ברזל בטיפול בתרופות פסיכיאטריות הוא להיות קשוב להרגשה האישית. התרופות אינן אמורות לטפל במשהו נסתר, אלא לשפר את ההרגשה. השאלה הגדולה היא תועלת מול נזק על פי ההרגשה האישית שלך.
מומלץ לשלב עם הטיפול התרופתי טיפול במרכיב הריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. התרופות נועדו רק ליצור איזון כימי במוח, ורק לצורך זה. הטיפול התרופתי אינו מתיימר לטפל במרכיב הריגשי של הבעייה כלל. טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול בכלל לבטל את הצורך בתרופות. לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי...
מהכלל אל הפרט: אם אתה חושב שהתועלת של התרופה מרובה מהסבל מהיצאות המרובות לשירותים, אז כנראה שהתרופה מתאימה, אחרת אז צריך להתייעץ עם הרופא המטפל ולחשוב על האפשרות של החלפה תרופותית.
בכל אופן, ישנו גורם נוסף שצריך לקחת בחשבון ואני מניח שהוא העיקר בשאלתך, והוא האם עצם היציאות המרובות לשירותים פוגעות בבריאותך, ומעבר לתחושות הסבל. על שאלה זו רק רופא יכול לענות ואני בטוח שהרופאים בפורום ישמחו לענות לך, ותוכל לקחת את הגורם הזה בחשבון, ןלתת לו את המשקל הראוי בהחלטה שתיקח על עצמך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות מרובות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014באופן כללי לא אמור להיות בעיה גופנית, כל עוד אין איבוד נוזלים.
בכל מקרה מומלץ לערב את רופא המשפחה בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)