הכדור רפסרדל - הפסקת והחזרת שימוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכדור רפסרדל - הפסקת והחזרת שימוש
    דניאלה
    12/02/2014

שלום רב. אבי נוטל רספרדל 3 שנים (אובחן בדמנציה, מרגיע אותו). הפסקנו בשבועיים האחרונים וחשנו הטבה (פחות אפטי, שרירים לא נוקשים, לא אוכל ומעשן באובססיביות כל הזמן). רציתי לדעת האם זה בסדר להחליט להפסיק לתת לו עקב ההטבה,
    וכמו כן - במידה ונרצה להחזיר, תוך כמה זמן צפוי הכדור להשפיע?

(נוטל חצי כדור ליום' 1 MG)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כדאי לשוחח עם הרופא המטפל

שמוליק
    12/02/2014

שלום דניאלה.

אני כידוע לא חסיד גדול של התרופות. הן נועדו כדי ליצור איזון כימי במוח. ריספרדל באופן ספציפי נועדה כדי לחסום קולטי דופאמין. חוסר איזון כימי במוח הוא רק מרכיב אחד של המחלה, ואין חולק על כך שצריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה. טיפול טוב במרכיב הריגשי של הבעייה יכול לבטל את הצורך בתרופות.

כל התופעות שהזכרת יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה, ובשל ההפסקה תופעות לוואי אלו נעלמו.

כדאי לדבר עם הרופא המטפל, אע"פ שרוב הסיכויים שהוא ימליץ שלא להפסיק את הטיפול.

גם אני החלטתי להפסיק טיפול תרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי בניגוד להמלצת הרופאה, ובדיעבד היא מודה שזה היה צעד נכון וטוב, ולכן אני מגלה פתיחות כלפי הפסקה של הטיפול התרופתי בניגוד להמלצת הרופא.

אם החלטתם להפסיק, אפשר להניח שהרופא יקבל בהבנה את ההחלטה, וכדאי להמשיך את הטיפול הריגשי, ומן הסתם אם חלילה תהיה החמרה במצב, אז הרופא המטפל ימליץ על חזרה לתרופה.

כיון שאינני רופא, אינני יודע לומר כמה זמן ייקח עד שהתרופה תשפיע אם יהיה בה צורך מחדש. אני חושש שהמידע הזה לא כל כך חשוב. במקרה חירום תמיד ניתן לתת זריקה שתשפיע מהר יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו