מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות מטרידות.עדי12/02/2014
שלום רב,
שמי עדי בת 24 מורה לאנגלית בתיכון.
ב-4 שנים האחרונות יש עניין שמטריד אותי נורא, ואשמח למענה.
דוד שלי אח של אבא היה חולה בסכיזופרניה. יש לי חרדות נוראיות שמא זה
תורשתי. יש לציין שחוץ ממנו לכל המשפחה המורחבת אין כלום.
מה הסיכויים שלי לקבל את זה? האם יש קשר בין זה לבין זה שיש לי
נטייה לחרדות? אשמח לקצת סדר בעניין כי אני ממש לא רגועה.
(יש לציין שקראתי שזה מתפרץ כתוצאה מטראומה, עברתי טראומה לפני כמה
שנים..ולא קרה כלום.האם זה תלוי כמה זמן נמשכה הטראומה?) בבקשה
תעשו לי קצת סדר בעיניים תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לחשוש
שמוליק12/02/2014שלום עדי.
סטטיסטית הסיכויים שזה יעבור אלייך בתורשה הם קלושים מאוד. גם אם היה מדובר באחד מההורים שלך, אז הסיכוי (אם אני זוכר נכון) הוא שבעה אחוזים. ובוודאי שאם מדובר בדוד, אז הסכויים הרבה יותר קטנים.
בכל אופן, ישנם אנשים שבבדיקות של הנוירוטמנסיטורים, התברר שיש להם הפרשה מוגברת של דופאמין, אבל כיון שההתנהגות שלהם תקינה, אז הם אינם נחשבים לחולי נפש. גם מנתון זה ניתן להתעודד.
אני חושב שעצם המחשבה שאולי המחלה הזו עלולה להתפרץ אצלך, יכולה להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה, ועדיף לחשוב טוב.
גם במקרה הכי גרוע, אם חלילה המחלה הזו תתפרץ, אז ניתן להחלים ממנה, בדיוק כפי שקרה לי אישית ע"י טיפול נכון. יש חיים אחרי אישפוז פסיכיאטרי ואפילו אם מדובר באישפוז כפוי. יתר על כן, אחרי שהתמודדתי עם המחלה, אני גאה באוטוביוגרפיה שלי שכוללת אישפוז. ההתמודדות הזו עשתה אותי אדם אחר טוב יותר. אני מאמין שגם את תוכלי להתמודד.
בקיצור, תתעודדי ותהיי אופטימית :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עדי
סוזי13/02/2014אין הרבה מה להוסיף למה שאמר שמוליק,
לגבי החרדות ואורח חיים לחוץ בכלל, שימי לב שאת מטפלת בעצמך: עושה למען הכיף האישי שלך, לוקחת הפסקות, משתפת חברים/משפחה ויהיה טוב:)
כמו כן, קיימת האפשרות להוועץ בפסיכולוג/פסיכיאטר בעניין.
בהצלחה,
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות מטרידות. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/02/2014אין קשר לחרדות
הסיכון שלך לפתח סכיזופרניה, מעט יותר לעומת האוכלוסיה הכללית ( שיש 1% לפתח מחלה במהלך החיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)