מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת מבחניםאלי15/02/2014
שלום,
אני סטודנט לתואר די תובעני ובמבחנים מסוימים כשאני לא יודע כמה שאלות אני מאוד נלחץ,קצב הלב מתחיל לעלות וכך אני לא מצליח גם בשאלות שהייתי יכול לענות עליהם כשאני רגוע(בעיקר שאלות שמצריכות חשיבה מסוימת/חישובים ולא רק שליפת ידע).
רציתי לשאול האם יש תרופה כלשהי שאפשר לקחת לפני מבחן ומצד אחד תגרום לי להישאר רגוע ומצד שני לא תוציא אותי מריכוז. תרופות טבעיות כמו קלמנרבין (תמציות פסיפלורה וולריאן) לא מאוד עוזרות לי.
אציין שבכלליות אני קצת לחוץ בלימודים אך בד"כ זהו לחץ חיובי מתון שעוזר לי להגיע להישגים גבוהים(לכן אני מעוניין לקחת תקופה רק לפני מבחנים מסוימים ולא באופן קבוע).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות כתיב
אלי15/02/2014בסוגריים האחרונות התכוונתי לכתוב "לקחת תרופה" ולא "לקחת תקופה".
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לעשות בדיקה מקיפה יותר
שמוליק15/02/2014שלום אלי.
אני מאחל לך הצלחה רבה בלימודים :-)
אינני רופא.
לדעתי האישית, צריך לעשות הערכה מקיפה יותר. ולבדוק את כל האפשרויות; טיפול תרופתי הוא איננו האופציה היחידה. יכול להיות שטיפול בשיחות או ב C.B.T. יכול לתת גם כן כלים טובים להתמודד עם הלחץ בנוסף לטיפול תרופתי. יכול להיות גם שישנה בעייה רפואית פיסיולגית שגורמת ללחץ הזה.
אינני יודע לומר האם ישנה תרופה שניתן לקבל ללא מרשם רופא שיכולה להיות מספיק יעילה. אני בטוח שהרופאים בפורום ישמחו לענות. לדעתי האישית, צריך לעשות בדיקה יסודית יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העצות.
אלי15/02/2014אני דווקא כן מכוון לתרופת מרשם רק רציתי להתייעץ לפני שאני הולך לרופא לבקש מרשם. אני לא חושב שיש טעם להתחיל בדיקות מקיפות כאשר הבעיה היא נקודתית ויכולה להיפתר בדרך פשוטה יחסית(אני מקווה,מחכה לתשובת הרופאים). גם מקור הלחץ ברור כך שאני לא חושב שצריך לחפש בעיות נוספות אם הן לא קיימות.
שוב תודה על הניסיון לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
סוזי18/02/2014היי אלי, אם יש תרופה כזו זה נהדר.
בכל מקרה, טיפול התנהגותי יכול לתת לך כלים רבים ומגוונים להתמודדות עם לחץ ולעניות דעתי זה לא צריך להיות טיפול מאוד ארוך. בכל מקרה אם לא עשית זאת עד עכשיו, תחפש באינטרנט דרכים להתמודדות עם לחץ.
אם הלחץ מקורו בפחד מכשלון אתה יכול או מה שנקרא לקחת בקלות אפשרות של כשלון, או (כמו שכבר עשית) לזהות באותו הרגע שאתה נמצא בלחץ שחוסם אותך.
אין ספק שהזמן לא פועל לטובתך במבחנים.
מנסיוני האישי, בשאלות מורכבות שמופיעות במבחן, כאשר אני בלחץ, אני עוצרת רגע להרגע, ומתחילה בלשאול את עצמי מה אני כן יודעת, ולאט לאט חוזרת אלי התחושה של השליטה והבטחון. לפעמים זה עוזר לי להביא את מלוא יכולותיי בפתרון השאלה, לפעמים רק חלקית.
בהצלחה
סוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)