פרפנאן וחוסר הנאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפנאן וחוסר הנאה
    אורן כהן
    17/02/2014

שלום רב
    מאז שאני לוקח פרפנאן 8 מג שנה בערך יש לי הרגשה רעה מאוד,אומנם זה עוזר למחשבות אבל יש הרגשה שאני לא נהנה מהחיים ואין לי שמחת חיים ואין לי סיפוק משום דבר וגם אני מרגיש חוסר ביטחון גמור,גם מבחינת עבודה אני כבר שנה לא עובד כי אין לי את המוטיבציה הזאת,בקיצור אני לא מרגיש את הנאת המציאות של החיים,לפני שהתחלתי טיפול הייתי מרגיש את המציאות והיה לי כיף בחיים,עכשיו אני מרגיש כאילו ניתוק וכל היום סובל,האם הפרפנאן 8 מג או 4 מג יכולים לגרום לתופעות הללו או שזה סתם רק בראש שלי ?,והאם זיפרקסיה 2.5 מג נטולת התופעות לואי האלו ומרגישים איתה את המציאות של החיים האמיתיים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן וחוסר הנאה

הוספת תגובה

• יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי

שמוליק
    17/02/2014

שלום אורן.

התחושות האלה יכולות להיות תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. משום מה יש נטייה להעדיף את ההסבר של סימפטומים שליליים של המחלה, אולם שתי האופציות הן אפשריות.

התרופות האנטי-פסיכוטיות נועדו כדי לחסום קולטי דופאמין, ובכך ליצור איזון כימי במוח. זה רק גורם אחד של המחלה, ולכן מומלץ להוסיף טיפול ריגשי בנוסף לטיפול התרופתי.

לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי. טיפול ריגשי מספיק טוב יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי, ואם אכן מדןבר בתופעות לוואי ולא בסימפטומים שליליים של המחלה, אז זה אמור לעזור.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן וחוסר הנאה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    18/02/2014

שלום רב,
    אתה מתאר העדר שמחת חיים, חוסר ביטחון ומוטיבציה, חוסר הנאה. התסמינים עלולים להעיד על דיכאון או להוות חלק מהתסמינים הנלווים למחלה הבסיסית שלך. לא סביר כי מדובר בתופעות לוואי או לפחות לא כל התופעות הנ"ל מוסברות ע"י תופעות לוואי. מומלץ להעריך את מצבך מחדש ולשקול תוספת טיפול בנוגד דיכאון. אנא תתעיץ עם הפסיכיאטר המטפל לצורך כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו