שאלה למבינים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה למבינים.
    שימי
    18/02/2014

לפי מה שהבנתי ישנם כ5 סוגים שונים של סכיזופרניה.
    השאלה שלי הינה,האם בכל אחד מן הסוגים מתקיימים הזיות;שמיעה,ריח,טעם,ראייה.
    או שזה קורה רק בחלקן?

כי לפי מה שהבנתי הדגש החזק ביותר בסכיזופרניה הוא ההזיות.
    ושאר התסמינים כמו הזנחת הגיינה,חוסר מוטיבציה וחוסר הנאה.
    הינם דברים שיכולים להיות משוייכים לתריסר אבחנות אחרות.כגון:דכאון,חרדות,הפרעה פוסט טראומתית.

אז אני לא מבין..מה הופך סכיזופרניה לסכיזופרניה.
    מה חייב להתקיים?מה התסמין ב-ה הידיעה,שהופך אדם לסכיזופרן.

ומתי כבר יהיו מכשירים מדעיים לבדיקת המחלות הללו.
    כמה אפשר להסתמך על שיחות.אי אפשר לסמוך על דעתו הסובייקטיבית של אדם כדי לאבחן מחלה.צריך כלים מדעיים.

ועוד שאלה.
    מדוע ריספונד שהיא תרופה אנטי פסיכוטית(דגש על אנטי פסיכוטית)ניתנת לילדים שמאובחנים עם בעיות קשב וריכוז,וניתנת גם לחרדות,וגם לדיכאון?.
    מה זה הבלאגן הזה?תרופות מסוג זה צריכות להינתן לאנשים עם פסיכוזה.

תשובות בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למבינים.

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    18/02/2014

שלום שימי.

אינני רופא, כידוע :-)

על השאלה מה המאפיין העיקרי של סכיזופרניה, אין לי תשובה.

על השאלה מתי תהיה בדיקה "מדעית" שתוכיח חד משמעית את המחלות האלה, לדעתי, התשובה היא שאף פעם לא הייתה בדיקה מדעית ואף פעם לא תהיה.

לפי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, כל המחלות האלה נגרמות מארבעה מרכיבים: ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), ריגשי, סביבתי, וגופני-פיסי.

דעתי האישת, החולקת על הרווחת, היא שחוסר האיזון הכימי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואיננו עומד בפני עצמו. ניסוי שיוכחי לכאן או לכאן, הוא קשה עד כמעט בלתי אפשרי. תאמין במה שאתה רוצה...

בכל אופן, ניתן להגיע למצב "טוב" שלא מצריך טיפול תרופתי, וכל ההבדל, בין הגישה הרווחת, לדעתי, הוא בשאלה האם במצב כזה, יש עדיין חוסר איזון כימי, הוא שהוא נפתר ע"י טיפול בשאר הגורמים.

לגבי השאלה איך תרופה אנטי-פסיכוטית יכולה לעזור גם נגד דיכאון וחרדות, יכול להיות שבאמת מדובר באפקט פלסיבו, ויכול להיות שאע"פ שתפקידן העיקרי הוא חסימת דופאמין, יש להן עוד תפקיד משני, ולכן הן יעילות גם נגד דיכאון וחרדות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובקיצור

איגור
    18/02/2014

הפסיכיאטריה לא יודעת מה היא עושה.והכל מבוסס על השערות וכו'.
    הבנתי.

תמיד חשבתי לעצמי..מדוע ייבחר אדם להיות פסיכיאטר קליני.
    ועכשיו אני מבין שיש אך ורק סיבה אחת.

כסף,כי לפי מה שהבנתי החראות מרוויחים ים כסף.
    ומה הם צריכים לעשות?לשבת רגל על רגל.לשאול מה אתה מרגיש?מה אתה חושב?

ואז לשלוף איזו אבחנה מסריחה שלרוב משתנה אחרי מס' פגישות.
    ואז לתת כדורים מכל הסוגים עד אחד כלשהו עוזר.

פשששש.כאפיים!מצאתם אחלה דרך לעשות כסף יא נבלות.
    אני לא יודע אם כל הפסיכיאטרים הם כאלו.
    אבל אני בטוח שהרוב כן.
    ואני מאחל להם דבר אחד.כלבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להגזים

שמוליק
    18/02/2014

שלום שימי.

אני מניח שיש לך על הבטן הרבה טענות כנגד המערכת, ואכן, יש מה לשפר. לא חסר.

אני בהחלט בעד ביקורת עניינית ומכבדת.

אני חושב שכאן יש קצת הגזמה; הפסיכיאטרים מטפלים גם באמצעות שיחות (פסיכוטרפיה). הם חייבים לעבור הכשרה לטיפול בשיחות. מי שבפועל לא מטפל באמצעות שיחות - זה עניין שלו. כל מטופל, יכול להחליט בעצמו איזה סוג של טיפול הוא רוצה, ומי שמעוניין בטיפול המבוסס רק על שיחות - זכותו המלאה.

ישנם מקרים, אם כי הם די נדירים, שפסיכיאטר יכול לתת חוות דעת שדווקא תשחרר מטופל מסטיגמה.

נניח למשל שנער בן 15 סובל מבעייה שיכולה לגרום לכך שלא ירצו לגייס אותו לצבא. ע"י טיפול וחוות דעת המעידה כי הנער מטופל ומה שעלול להיראות כבעייה שאיננה מאפשרת לגייס כבעייה שניתן להתמודד איתה, יש סיכוי שייגיסו אותו, וימנעו ממנו "כתם לכל החיים".

פשוט צריך לדעת להשתמש נכון במערכת, ואגב אני הולך לפסיכיאטרית לטיפול בשיחות בתדירות של פעם בחודש, והיא בהחלט אישה זהב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו