מצוקה עקב בעיות נפשיות עם אשתי!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצוקה עקב בעיות נפשיות עם אשתי!
    אבי
    21/02/2014

שלום. אני נשוי מזה 19 שנה יש לנו 3 ילדים. אני מאוד נואש ומתוסכל מהמצב בו אנו חיים בבית. עד לאחרונה הדחקתי את הקושי והנזק העצום שנגרם לבני הבית אבל אני חש שכל הבית מתפרק. בתמצית -לאשתי מיום שהכרתי ועם השנים זה רק החמיר יש תגובות היסטריות,אימפולסיביות,נסערות עד כדי אבדן עשתונות. על כל סיטואציה יומיומית בבית ממש שולית שלא מצדיקה אפילו הערה היא פוגעת ומשפילה בשפה בוטה ,באלימות מילולית בלתי נסבלת באמירות קשות במיוחד כלפי ילדיה וכלפיי. כשהילדים היו קטנים הם חששו ספגו ובכו בחדר. היום היא מאבדת אותן (2 בנות 16.5 18.5) הן בצדק לא מוכנות לקבל התעללות נפשית כזו בטח לא באופן כמעט יומיומי. והחלו לענות והר הגעש מתפרץ ואז יש נתק לשבועות. אני התחננתי שבכל מקרה לעולם לא תרים את הקול אבל העניין לא נפסק כל יום היא צורחת על דבר ועניין. העצוב הוא שהיא תלותית ולמעט חודשים ספורים לא עבדה. אין לה שום קושי כלכלי או חברתי שיגרום למצב זה. אנו יחסית במצב כלכלי טוב,הילדים מאוד איכותיים ונעימים. הם מוכנים לעשות כל דבר הגיוני כדי לשנות את האווירה אך הגברת זקוקה לטיפול נפשי והכל מתפרק ,הילדים בעצמם שבורים וזקוקים לטיפול. אני עושה הכל כדי לחזק אותם ואותה אך אני נואש ומתוסכל. מצד שני מי שלא מכיר אותה בשכונה או חברים היא אדם מדהים כלפי חוץ מצחיק ונעים. היינו בשני מפגשים עם פסיכולוג אך ללא הועיל. אנא עצתכם בתודה מראש אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריך לבחון את כל האופציות

שמוליק
    22/02/2014

שלום אבי.

אכן, מדובר בסיטואציה מאוד לא נעימה וקשה, וצריך לתת לך את כל הקרדיט על כך שניסית להתמודד גם עם לא הייתה הצלחה כלל.

אני חושב שלפעמים אין הרבה ברירה וצריך לאיים ואף לממש גירושים. אי אפשר על סמך תיאור קצר ובלי לברר את העניין בצורה מקיפה יותר לומר שזה הפתרון, אך צריך לדעת שהאופציה הזו קיימת...

לא תמיד ייעוץ זוגי עובד; לפעמים אחד מהצדדים אינו מכיר בבעייתו, ואז שום דבר לא יעזור...

ייעוץ זוגי יכול לעזור בתנאי שיש הבנה הדדית שצריך להמשיך ביחד, אלא שישנם אתגרים שלא מצליחים לעמוד בהם, וזקוקים לעזרה חיצונית. ברגע שאין תובנה כזו, זה לא יעזור.

יכול להיות שתצליח לשנות את אשתך, ובכך הבית לא יתפרק.

משהו נוסף שניתן להציע זה ייעוץ אישי. כוונתי היא שתבדוק איך אתה מתנהל עם הקושי, ולצורך זה יכול להיות שמה שנכון זה שתלך לבדך לפסיכולוג (או פסיכיאטר, גם פסיכיאטר מטפל בשיחות...).

בכל אופן, שיהיה בהצלחה רבה. תאמין שיש בך את הכוחות להתמודד עם זה, ולהחליט את ההחךלטות הטובות והנכונות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אם אפשר לקבל מענה מהרופאים?

אבי
    23/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה עקב בעיות נפשיות עם אשתי! - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    24/02/2014

שלום רב,
    אתה מתאר מצב ממושך מורכב שכולל תגובות קשות להתמודדות של אשתך אשר משפיעות לרעה על היחסים אתך ועם ילדיך.
    כדי להציע דרכי טיפול אפשריים , יש קודם כל להעריך את המצב באופן מעמיק ולנסות לאבחן אותו. השאלות שכדאי לשקול הן האם אשתך לוקה בבעיה / הפרעה נפשית שמשפיעה על היחסים ביניכם ו/או האם מדובר בבעיה שממוקמת במישור היחסים הזוגיים ומשפיעה על מצבה הנפשי שלה (ואולי גם שלך ושל ילדיך). מומלץ ורצוי שתפנו שניכם להערכה פסיכיאטרית , זאת בנוסף לטיפול משפחתי אצל פסיכולוג. מאחר ומדובר בבעיה ארוכת טווח, לא סביר לצפות לתוצאות כעבור שתי פגישות בלבד. הפגישות הראשונות בטיפול פסיכולוגי, בין אם זוגי ובין אם פרטני, מוקדשות בדרך כלל להכרות עם המשפחה ועם הבעיות שלה ולרוב לא כוללות התערבות טיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו