מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה דו קוטבית והפסקת נטילת תרופותלילך23/02/2014
אחי אובחן עם הפרעה דו קוטבית לאחר שני אשפוזים וניסיון התאבדות חמור. כבר כמה חודשים מאז ששוחרר להמחלקה וברוך השם אפשר לומר שחזר לעצמו 100% כאילו לא היה מעולם. הוא מטופל ב-ZYPHADERA אחת לחודש. בנוסף מקבל ZYPREXA 10mg וציפרלקס 10mg.
הוא טוען שהכדורים עושים אותו עייף כל הזמן וכמו זומבי ולא אוהב את זה שהוא מרגיש ככה. על דעת עצמו הוריד את המינון של הכדורים לחצי במשך שבוע ואז הפסיק בכלל. מה ההשלכות של הכדורים האלה אם אפסיק ליטול אותם אך עדין יקבל את הזריקה. אתמול זה היה הפעם הראשונה שלא נטל את הכדורים בכלל. אני חוששת שלא יהיה שוב בדיכאון או מניה. למרות שהוא על פניו נראה 100% בסדר וכי די חזר לעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך את הטיפול הריגשי
שמוליק23/02/2014שלום לילך.
בעיקרון, לא מומלץ להפסיק את הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ על כך עם הרופא המטפל, אך מה שקרה לאחיך זה בדיוק מה שקרה לי...
גם אני החלטתי על דעת עצמי להפסיק את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות. אני הודעתי לפסיכיאטרית המטפלת על החלטתי. היא הזהירה אותי שהדבר מסוכן, אך כיבדה את החלטתי, בסוף זה באמת מה שעזר לי.
צריך לכבד את החלטתו, תוך ידיעה שהדבר מסוכן, ואם אצלי זה הצליח, זה לא אומר שוב דבר על מטופלים אחרים, אבל צריך לתת לגיטימציה למהלך הזה.
אחיך צריך, לפחות על פי מה שנראה נכון וטוב, לקבל גם טיפול במרכיב הריגשי של המחלה, ואת הטיפול הזה חשוב להמשיך. ויתרה מזאת, אם חלילה תהיה התדרדרות במצב, המטפל יבחין בכך, ויציע לחדש את הטיפול התרופתי - ולו עד שהמצב ישתפר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על פסיכולוגית
אפרת25/02/2014ניצן שרירא!! חבר שלי טופל אצלה ומאוד מרוצה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לשמוליק
לילך23/02/2014שמוליק,
כמה זמן מאז שאובחנת? וכמה זמן מאז שהפסקת את הכדורים? האם אתה עדין מקבל זריקה? האם בכלל קיבלת? אחי היה מעשן קאנביס מספר פעמים ביום בכמויות לא נורמליות - ואני מאוד חושבת שזה מה שגרם לו להיות במניה ולאחר מכן דיפרסיה. האם במקרה שלך קאנביס היה מעורב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק23/02/2014שלום לילך.
היו לי ארבעה אישפוזים.
הראשון היה בגיל 18. הייתי באברבנאל, וזמן קצר לאחר השיחרור החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות ובמיוחד של התרופות האנטי-פסיכוטיות.
היה עוד שלושה אישפוזים שניתן לכרוך את כולם ביחד בשלוותה. זה היה בגיל 29. האשפוז הראשון ב"סידרה" הזו היה קצר. הוא נמשך שבועיים בלבד. זכרתי את תופעות הלוואי המעיקות של התרופות, וזה היה ברור לי שאני מייד זורק את התרופות, וזה מה שעשיתי. שבועיים אחרי זה הייתה התדרדרות במצב, שייוחסה, כמובן, להפסקת הטיפול התרופתי, אבל אני מאמין שזו לא הייתה עיקר הבעייה. הבעייה העיקרית שלא היה אפשרי לתת טיפול ריגשי כמו שצריך בגלל חוסר אמון מצידי במערכת.
האישפוז האחרון היה כשנתיים אחרי זה. פשוט היו מחשבות אובדניות בגלל הסבל מתופעות הלוואי של התרופות.
לא היה אצלי עישון קנאביס.
את ההמלצה על הפסיכוטרפסיטית, אני אשלח במייל.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה דו קוטבית והפסקת נטילת תרופות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור24/02/2014שלום רב,
המשמעות של הפסקת הטיפול בכדורים הוא ירידה במינון של החומר הפעיל של התרופה וכתוצאה מכך, עליה בסיכון של חזרתם של התסמינים הפעילים של המחלה. חשוב לעדכן את הפסיכיאטר המטפל של אחיך לגבי הפסקת הטיפול בכדורים ויש סיכוי שהרופא ימליץ על עליה במינון של הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדו קוטבי
נועה25/02/2014טיפול קשה קשה מאוד מניסיוני המר והקשה מנשוא גם עם סוג כזה של תרופה אז מה שעבד בסוף האביליפיי ובגדול תודה לאל יום יום דקה דקה דוידאור הציל אותנו!!!!!!!! לא נישכח לו את זה עד סוף ימינו פסיכיאטר שהוא קודם כל אדם וזה לא פחות חשוב מהתרופות המגעילות והקשות שלפעמים אי אפשר בלעדיהם רק בריאות ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה דו קוטבית והפסקת נטילת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014הפסקת התרופות יכול להוביל למצב דיכאון או מאני פסיכוטי ואישפוז חוזר.
מאוד מסוכן ולא מומלץ לעשות זאת לבד ללא שיתוף ומעקב של רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)