הפסקתי לקחת פריזמה בלי להתייעץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקתי לקחת פריזמה בלי להתייעץ
    ס
    24/02/2014

אני כבר חודשיים בלי והפסקתי בבת אחת
    ההורים שלי והפסיכיאטר לא יודעים מזה
    אני לא מרגישה שזה משפיע עלי אבל אני קראתי המון על זה שזה יכול להזיק למוח וזה מלחיץ אותי ממש
    זה נורא זה שהפסקתי ? זה יכול להשפיע עלי בצורה רעה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הכל יכול להיות

שמוליק
    24/02/2014

שלום לך.

בעיקרון לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל, אל לכל כלל יש יוצא מן הכלל.

בנוסף לכך לא מומלץ להפסיק בבת אחת אלא בהדרגה, אבל אם מדובר במינון נמוך, אז זה לא כל כך נורא, ובכל אופן, אם כבר הפסקת, אז אולי היו אי אילו תמסיני גמילה שאת כבר מאחריהן.

התרופות לא רק עושות טוב, יש להן גם תופעות לוואי. לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי קשות במיוחד, ולכן החלטה להפסיק טיפול תרופתי בשל הסבל מתופעות הלוואי היא לגיטימית בהחלט.

אני אישית סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות. הסבל היה כל כך גדול, עד כדי רצון לסיים את החיים, ולכן החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שהחזיר לי את החיוך לפנים.

משהו שיכול להסביר את העובדה שהפסקת הטיפול התרופתי עזרה לי, הוא בכך שמטרת התרופות היא ליצור איזון כימי במוח, אך זהו רק אחד מהגורמים של המחלה, ולכן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל וצריך לטפל גם במרכיב הריגשי. טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בטיפול תרופתי.

לא יקרה שום נזק למוח, במיוחד אם תהיי מספיק עירנית ואם חלילה תהיה התדרדרות במצב, אז תיקחי שוב תרופות לפחות עד שתהיה הטבה.

מה שהייתי מציע, זה להמשיך את הטיפול במרכיב הריגשי, בין אם הוא נעשה ע"י הפסיכיאטר (ואת מרגישה איתו בנוח), ובין אם יהיה צורך להחליף מטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי לקחת פריזמה בלי להתייעץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/02/2014

השאלה : מה הסיבה שנטלת ?
    הסיכון : החמרה נפשית קשה ולפעמים עמידות לפריזמה.
    בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא מטפל, ניתן להיות במעקב, גם ללא טיפול תרופתי, לפחות ניטור המצב וניסיון למנוע החמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו