טיפול לתופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לתופעות לוואי
    מירב
    24/02/2014

בתי מקבלת זריקה מודיקט פעם בשבועיים חצי אמפולה,זיפרקסה בוקר וערב 10 מ"ג כל פעם,וכן חצי כדור קלונקס 2 מ"ג בערב וזאת למשך שבועיים בלבד.
    בתחילה קיבלה קלונקס -כדור שלם בערב וזה השבוע הראשון שלוקחת רק חצי כדור ואח"כ להפסיק בעקבות הוראת הרופאה כמובן.

יש לה תופעות לוואי של אי שקט ברגליים,מקבלת כדור דקינט 10 מ"ג בבוקר,מזה חודש וןחצי,מיד עם קבלת הזריקה, ואין שיפור ברעד ברגליים,
    עכשו הרופאה הוסיפה לה פרולול 10 "מג בבוקר.

שאלתי מתי ניתן יהיה לראות שיפור בתופעת לוואי זו?
    עלי לציין שהפרולול נלקח בינתים רק יומיים.

תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לתופעות לוואי

הוספת תגובה

• לא בטוח שיהיה שיפור

שמוליק
    24/02/2014

שלום לך.

בנושא של תופעות לוואי של התרופות הפסיכיאטריות, יש נטייה חזקה מאוד לשדר אופטימיות יתר, וגם לא לומר את כל האמת, כשהמטרה העיקרית היא לשכנע את המטופל ליטול תרופות, גם כאשר הנזק מרובה על התועלת.

יש מספר דרכים נפוצות שחוזרות על עצמן:

המונח "סימטומים שליליים של המחלה" כולל תופעות כגון עייפות וקשיי תיפקוד, הוא ההסבר שבדרך כלל ניתן גם כאשר מדובר בתופעות לוואי של התרופות, ובמיוחד תרופות אנטי-פסיכוטיות (דקינט היא תרופה שכל מטרתה לנטרל את התופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, והיא לא תמיד עוזרת...). אומנם יש מטופלים שאינם מקבלים טיפול תרופתי כלל, ויש להם תופעות כאלה, כך שלא ניתן "להאשים" את התרופות, אך משום מה נוטים להעדיף את ההסבר של סימפטומים שליליים מאשר לומר שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי.

ישנו עוד מושג כזה: "דיכאון פוסט-פסיכוטי". לפחות אצלי, אני בטוח שהדיכאון הזה היה למעשה דיכאון מחוסר נעייפות ומקשיי תיפקוד שהיו תופעות לוואי של התרופות, וכל כך סבלתי עד כדי רצון לסיים את החיים.

על כל פנים, התפקיד של התרופות הוא ליצור איזון כימי במוח. זהו רק אחד מהמרכיבים של המחלה, ולכן לא מומלץ לטפל רק בתרופות. את יכולה לראות שהרופאים של הפורום עיקביים בגישה זו.

טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול לבטל את הצורך בתרופות לגמרי.

לא כתבת שום דבר על הטיפול הריגשי, והכל יכול להיות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

אמא
    24/02/2014

תודה שמוליק על תגובתך.... אני עדיין סומכת על הרופאה המצוינת......כאמור הטיפול החל רק לפני חודשיים כך שהכל עדיין בגדר של מעקב...מניסיון של אחרים ידוע לי שהפרולול ממש עזר ועוזר ומכאן שאלתי... בכל מיקרה אני מחכה עדיין לתשובת הרופאים בפורום שהם בעלי ניסיון בתחום.

בקשר לטיפול רגשי.. בתי נמצאת בקשר ישיר עם עו"ס מזה שנים ויש לה קשר מאד טוב איתה... גם אנחנו בבית סבלניים מאד אליה ויש לנו קשר טוב איתה..כך שאני מקווה שהעינינים יסתדרו.

הגישה הסבלנית וההבנה הן הטיפול הרגשי הטוב ביותר לדעתי..מה גם שהיא אמורה להתחיל בקרוב טיפול באמנות..

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותודה גם לך

שמוליק
    24/02/2014

שלום.

אכן, הגישה הסבלנית והמעודדת הם בהחלט חלק חשוב ונכבד בטיפול הריגשי. אני בטוח שהרופאים ישמחו לתת תשובה על סמך הנסיון שלהם.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק האמיתי

נועה
    25/02/2014

צר לי שקראתי את מה ששמוליק השני כותב וחבל ניראה לי שהוא צריך דחוף סיוע והוא ממש סובל כל שיחרור הקיטור הזה נובע מסבל ואני מבינה אותו
    צריך לאמר שהייתי בשוק תוך בטחון שהנה חוח' שמוליק של האתר בנפילה פסיכוטית ומה קורה עם הבן אדם שעוזר להרבה מתמודדים בפורום בכל אופן אני איתך בעניין השיחות אך לא תמיד יש את הכסף היקר ואלו של הקופות לא תמיד פנויות
    יש מחקר של אמ אר איי שבוצע לפני ואחרי תקופה ארוכה של טיפןל דינאמי אזור הרגש במוח , האמיגדלה , ניראה שונה בהרבה ומעודד לאחר שיחות נפש זה רק מוכיח שיש סבירות גבוהה ואפילו מאוד שזה אכן עוזר
    צריך לפנות לכל גורם מטפל אפילו רוחני או הוליסטי זה עוזר מאוד

תודה לך על עזרתך בפורום שהוא אגב הכי טוב מכל הפורומים ואני מכירה את כולם לצערי כי רב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שמוליק
    25/02/2014

שלום נועה.

תודה רבה על תגובתך המפרגנת :-).

זה ממש נכון, שהרבה פעמים אין מספיק תקציב לטיפול בשיחות. מה שאני מציע בדרך כלל, זה להוריד את התדירות. חור בכיס זה גם כן מאוד כואב.

אני גםן מאמין שמטפל טוב צריך להביא את המטופל למצב שבו הוא יוכל להסתדר בכוחות עצמו.

הרבה פעמים ניתן להיעזר גם בקרובי משפחה וחברים. לשתף אותם בחוויות ולקבל פידבקים חיוביים. בדרך כלל יודעים על כל אחד באילו נושאים אפשר לקבל עידוד ובאילו נושאים עדיף שלא לדבר.

ראיתי שכתבת עוד תגובה ובה שיבחת את ד"ר דוידאור. גם זה שימח אותי.

עובדה שהוא ושאר רופאי הפורום סבלו את התגובות הלא מכובדות שלי בלשון המעטה בתחילת הדרך, והרבה מהתגובת נמחקו בשל כך...

אני מאחל לך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבה בערוץ 1 לגבי סכיזופרניה ומחקר

נועה
    02/03/2014

יום שבת אתמול 1 מרץ
    שודרה תכנית מרתקת בעקבות מחקרים חדשים ובדיקות דם המסייעות בפענוח המחלה הארורה דר' וויזר חלק על חלק מהמחקר אולם יחד עימו רואיין אדם צעיר ומקסים שסבל הרבה אישפוזים ובמהלכם חיבר המון שירים שיצאו לספר חדש
    המחבר הוא ניר לוי או נהיר ליבי לא ככ שמעתי טוב אבל עתה עולה הצגה מהחומרים אותם יצר וכן חשיפה שלו בסוף ההצגה מחמם לראות את התכנית ואןלי יפוגג מעט את הסטיגמה העוטפת את המחלה הזו ואולי עוד כמה מאותה משפחה ארורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים?

שמוליק
    02/03/2014

שלום נועה.

ניסתי להסתכל בלוח השידורים של ערוץ 1, ולא ראיתי משהו ברור שאומר באיזו תוכנית זה שודר.

אפשר אולי לפרט בבקשה באיזו תוכנית בדיוק זה היה?

יש את זה אולי ב Youtube?

תודה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לתופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/02/2014

תופעות הלוואי מאוד אינדיבידואלית, רגישות הקולטנים.
    בדר'כ מס. ימים ואפילו שעות.
    באם הטיפול לא מספיק, יש לישקול להוריד את הטיפול בזריקות
    וכן לישקול להוסיף פרולול + קלונקס.
    בכל מקרה, חובה על רופא מטפל להיות מעורב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו