מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 20 מאובחנת כלוקה בOCDסינדי24/02/2014
היי, אני בת 20 מאובחנת כלוקה בOCD ונוטלת ציפרלקס 15 מ"ג (לאחרונה ירדתי במינון מ-20).
אני מודעת היטב למחשבות שלי ולמדתי להתמודד איתן ולחיות עם חלקן בשלום, אבל מה שמטריד אותי הוא שאני מרגישה לעיתים שהמחשבות שלי ממש גובלות בפראנויות.
לדוגמא היום, השארתי את הקולה בשירותים (בזמן שהייתי במכללה) ונכנסתי להתפנות. כשיצאתי פחדתי לשתות מהקולה כי חששתי שמא מישהו הכניס לשם רעל או משהו.
מובן היה לי שהסיכויים לכך מאד נמוכים, אך בכל זאת היה בי חלק שהאמין ואכן פחד מזה. אמנם שתיתי מהקולה, אך המחשבה הזו גרמה לי לתהות האם זה חלק מOCD או שמדובר במחשבה פרנואידית ממש?
בנוסף, לפעמים אני לא מאמינה לאנשים, כי אני חוששת שהם משקרים לי. שוב, יש בי חלק שיודע שהסיכויים לכך מאד נמוכים אבל בכל זאת אני גם נוטה להאמין למחשבה הזו.
אני ממש מפחדת שיתפתח אצלי משהו יותר חמור מOCD. אשמח לדעתכם. תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נראה כל כך נורא
שמוליק24/02/2014שלום סינדי.
אינני רופא, וצריך לקחת את דבריי בעירבון מוגבל.
בכל אופן, זה לא נראה לי כל כך נורא. עצם זה שאת מודעת שהמחשבות האלו לא הגיוניות - זה סימן טוב. במחלות החמורות, חושבים שהדברים הבלתי סבירים הם אמיתיים...
אני רק רוצה לציין שלא כתבת אף מילה על טיפול במרכיב הריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אני חושב שע"י טיפול בשיחות, ניתן יהיה לנתח את המחשבות האלו, להבין טוב יותר מה גורם להן, ולהתמודד איתן טוב יותר.
ומשהו שאני מקווה שיעודד; גם עם מחלות קשות יותר ניתן להתמודד. לא צריך לפחד להתמודד. הפחד מההתמודדות הוא הרבה פעמים מזיק הרבה יותר מהמחלה עצמה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתייאשי!
אפרת25/02/2014היי, הכרתי מישהי שהייתה בדיוק כמוך ודווקא עזר לה מאוד להגיע לטיפול.
אולי כדאי לך לשקול את זה. היא הייתה אצל שלי סנטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/02/2014יש לברר זאת על ציר של זמן.
מקרה חד פעמי הוא ללא שום משמעות.
באם המצב חוזר וממשיך לאורך זמן ויש קושי להבין את המחשבה ולהתנהג בהתאם, אכן אז יהיה המצב מתאים למחשת רדיפה / רמזים למחשבת שווא / מחשבת שווא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סינדי27/02/2014תודה, אבל לא לגמרי הבנתי.
העניין חזר על עצמו בעבר כמה פעמים במקרים שונים, שאני מטילה ספק באנשים וחשדנית, ואז מבולבלת לגבי אמיתות המחשבה.
האם זה אומר שאני מפתחת מחשבות שווא? ומה עושים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2014יש מצבים שנקראים IDEA OF REFERENCE או רמזים למחשבות שווא או מחשבות רדיפה לא ברמה פסיכוטית , יש לברר מרכיב אישיותי, OCD ולפעמים יש לשלול התחלה של סכיזופרניה , מצב פרודרומלי, במיוחד אם מלווה בשינוי תפקודי והתנהגותי , התעסקות ייתר בפילוסופיה או בנושא אחר ..
מומלץ הערכה של איש מקצוע.
* מרכיב אישיותי = אישיות A קלאסטר A , CLUSTER A PERSONALITY* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)