בת 20 מאובחנת כלוקה בOCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 20 מאובחנת כלוקה בOCD
    סינדי
    24/02/2014

היי, אני בת 20 מאובחנת כלוקה בOCD ונוטלת ציפרלקס 15 מ"ג (לאחרונה ירדתי במינון מ-20).

אני מודעת היטב למחשבות שלי ולמדתי להתמודד איתן ולחיות עם חלקן בשלום, אבל מה שמטריד אותי הוא שאני מרגישה לעיתים שהמחשבות שלי ממש גובלות בפראנויות.

לדוגמא היום, השארתי את הקולה בשירותים (בזמן שהייתי במכללה) ונכנסתי להתפנות. כשיצאתי פחדתי לשתות מהקולה כי חששתי שמא מישהו הכניס לשם רעל או משהו.
    מובן היה לי שהסיכויים לכך מאד נמוכים, אך בכל זאת היה בי חלק שהאמין ואכן פחד מזה. אמנם שתיתי מהקולה, אך המחשבה הזו גרמה לי לתהות האם זה חלק מOCD או שמדובר במחשבה פרנואידית ממש?

בנוסף, לפעמים אני לא מאמינה לאנשים, כי אני חוששת שהם משקרים לי. שוב, יש בי חלק שיודע שהסיכויים לכך מאד נמוכים אבל בכל זאת אני גם נוטה להאמין למחשבה הזו.

אני ממש מפחדת שיתפתח אצלי משהו יותר חמור מOCD. אשמח לדעתכם. תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 20 מאובחנת כלוקה בOCD

הוספת תגובה

• זה לא נראה כל כך נורא

שמוליק
    24/02/2014

שלום סינדי.

אינני רופא, וצריך לקחת את דבריי בעירבון מוגבל.

בכל אופן, זה לא נראה לי כל כך נורא. עצם זה שאת מודעת שהמחשבות האלו לא הגיוניות - זה סימן טוב. במחלות החמורות, חושבים שהדברים הבלתי סבירים הם אמיתיים...

אני רק רוצה לציין שלא כתבת אף מילה על טיפול במרכיב הריגשי. טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

אני חושב שע"י טיפול בשיחות, ניתן יהיה לנתח את המחשבות האלו, להבין טוב יותר מה גורם להן, ולהתמודד איתן טוב יותר.

ומשהו שאני מקווה שיעודד; גם עם מחלות קשות יותר ניתן להתמודד. לא צריך לפחד להתמודד. הפחד מההתמודדות הוא הרבה פעמים מזיק הרבה יותר מהמחלה עצמה.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תתייאשי!

אפרת
    25/02/2014

היי, הכרתי מישהי שהייתה בדיוק כמוך ודווקא עזר לה מאוד להגיע לטיפול.
    אולי כדאי לך לשקול את זה. היא הייתה אצל שלי סנטו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/02/2014

יש לברר זאת על ציר של זמן.
    מקרה חד פעמי הוא ללא שום משמעות.
    באם המצב חוזר וממשיך לאורך זמן ויש קושי להבין את המחשבה ולהתנהג בהתאם, אכן אז יהיה המצב מתאים למחשת רדיפה / רמזים למחשבת שווא / מחשבת שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

סינדי
    27/02/2014

תודה, אבל לא לגמרי הבנתי.
    העניין חזר על עצמו בעבר כמה פעמים במקרים שונים, שאני מטילה ספק באנשים וחשדנית, ואז מבולבלת לגבי אמיתות המחשבה.

האם זה אומר שאני מפתחת מחשבות שווא? ומה עושים עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/03/2014

יש מצבים שנקראים IDEA OF REFERENCE או רמזים למחשבות שווא או מחשבות רדיפה לא ברמה פסיכוטית , יש לברר מרכיב אישיותי, OCD ולפעמים יש לשלול התחלה של סכיזופרניה , מצב פרודרומלי, במיוחד אם מלווה בשינוי תפקודי והתנהגותי , התעסקות ייתר בפילוסופיה או בנושא אחר ..
    מומלץ הערכה של איש מקצוע.

* מרכיב אישיותי = אישיות A קלאסטר A , CLUSTER A PERSONALITY

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו