שלום ד''ר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד''ר
    אילן
    24/02/2014

התחלתי לקחת סרקוול 150 מ''ג ואני חושש מאד מאד מפני שכתוב בעלון שיכול לגרום לסכרת, במשפחתי אין רקע לסכרת לא יודע מה לעשות ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד''ר

הוספת תגובה

• תן אמון ברופא המטפל

שמוליק
    24/02/2014

שלום אילן.

אינני רופא, הרופאים ישמחו לענות לך, אבל נראה לי שצריך לומר בנתיים משהו שירגיע קצת.

בעלון כותבים את כל תופעות הלוואי האפשריות כדי לכסות את עצמם. גם אם מדובר בתופעות נדירות ביותר. אני מניח שמסובר בתופעת לוואי שאינה שכיחה.

כשנותנים תרופה שיכולה להיות לה תופעת לוואי מסוכנת, אז מבצעים בדיקות כדי לוודא שהתרופה איננה עושה נזק. למשל, ידוע שלפונקס עלולה לפגוע בכדוריות הדם הלבנות, ולכן אם מחליטים לטפל בלפונקס, אז מבצעים בדיקת דם בתדירות של פעם בשבוע כדי לוודא שאין פגיעה בכדוריות הדם הלבנות.

אפשר וצריך לתת אמון ברופא המטפל, אבל בכל אופן, זה טוב מאוד שאתה מתעניין ושואל שאלות. זה לא סותר. צריך לתת אמון, אבל צריך גם להעלות את החששות לשאול ולהתעניין.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד''ר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/02/2014

יש ליטול לפי המלצת הרופאים.
    יש חשיבות לבדיקות דם ומעקב מסודר , כולל משקל וחישוב BMI .
    יש לשים דגש על דיאטה תפריט ופעילות גופנית.
    הסיכון לסכרת במיוחד לאחר עליה במשקל וסיבוך מטאבולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו