רישיון נהיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רישיון נהיגה
    קלריס
    25/02/2014

שלום

רציתי לדעת אם חייל שהשתחרר מהצבא על רקע פסיכיאטרי רשאי לחזור
    לנהוג ברכב?
    והאם רשאי חייל עם אבחנה פסיכיאטרית שעדיין ללא רשיון נהיגה להוציא רשיון?

אני מניחה שזה מאוד תלוי באבחנה ומהותה,אך אשמח לקבל מידע יותר ברור.

בברכה
    ובתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רישיון נהיגה

הוספת תגובה

• אפשר בהחלט

שמוליק
    25/02/2014

שלום קלריס.

כן!!!

מי שהשתחרר מהצבא על סעיף נפשי, ולפני כן היה לו רשיון נהיגה - רשאי להמשיך לנהוג, כל עוד הרשיון לא נשלל באופן רישמי. אמנם, אם באופן אובייקטיבי מצבו הנפשי אינו מאפשר לקיחת אחריות לצורך נהיגה, אז זה עלול להיות מסוכן, ואם הוא ייתפס בנהיגה לא זהירה, אז עלולים לשלול ממנו את הרשיון.

מי שקיבל פטור על סעיף נפשי, ועדיין לא הוציא רשיון נהיגה יכול להוציא רשיון. אני אישית אחרי פטור ואחרי אישפוז לא עשו לי שום בעיות ולא דרשו ממני בדיקה רפואית נוספת מטעם משרד התחבורה.

בכל מקרה, אם יהיו אי אילו בעיות, ניתן לפתור אותן ע"י חוות דעת עדכנית. פסכיאטרים יכולים לתת גם חוות דעת שמשחררות את המוסדות מהפחדים ממי שמאובחן באי-אילו איבחונים פסיכיאטריים.

בהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון נהיגה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/02/2014

באופן כללי אבחנה פסיכיאטרית לא מגבילה.
    כמובן שיש מצבים שונים וחומרה שונה.
    מה שחשוב זה, תובנה, שיתוף פעולה, מצב קליני נוכחי וכן שלילת תופעות לוואי.
    בכל מקרה , האישור הסופי באחריות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו חשוב

שמוליק
    26/02/2014

שלום.

גם מי שהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים החליט עליו שהוא בלתי כשיר לנהיגה בשל בעיות נפשיות - זה לא סוף פסוק.

הוא יכול לקחת את עצמו בידיים, לטפל בעצמו, וע"י חוות דעת רפואית עדכנית מהמטפל, יהיה ניתן לבקש לשקול את העניין מחדש.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סכיזופרן ועובד כנהג משאית

אלי
    02/03/2014

שוחררתי מהצבא על סעיף נפשי לפני היותי סכיזופרן שלחו אותי לעשות מבחן בכתב ברחוב הארבעה בתל אביב שאלות מאוד פשוטות מה צבע השמיים האם שומע קולות וכאלה לא שללו את רישיוני.
    הרופא שלי אמר שלפי דעתו אני כשיר לנהוג למרות שהייתי פסיכוטי מאוד ( שמעתי קולות הזיות פרנויות מחשבות שווא.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו