מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה משני למי אם ישנו?נאסר04/03/2014
שלום רב,
האם התיאור הבא מהווה טקס/טקסים שניתן לשייך ל ocd:
בכל פעם שאני יושב ללמוד / לעבוד בבית חייבים להתקיים תנאי סף מקדימים על מנת שאצליח להתרכז ולעבוד כראוי "לכאורה":
ישנם מספר פריטים שחייבים להיות על השולחן כשהם חייבים להיות תמיד באותו כלי ואותו סדר, מדובר על גרעינים וקולורבי, תרמוס קפה ובקבוק סודה וכן נרגילה עם טבק תפוח וקצת נענע כמו כן אני חייב תמיד להביא מספר ספרים ומסמכים שאני חושב שיכול להיות שאזדקק להם כאשר הזמן שלוקח לי להכין את הדברים הוא בסביבות שעה וחצי לאחר מכן כשאני יושב והכל מולי מוכן אני משחק משחק במחשב עד שאני מצליח לנצח 3 סיבובים כי ככה אני אשיג תוצאות טובות יותר בהליך הלמידה, משחק המחשב לוקח לי בסביבות 20-30 דקות לאחריו אני אומר עכשיו אני מתחיל ואכן אני פותח את חומר הלימוד / העבודה קורא את המטלות הדרושות ובינתיים מדליק גחל ומתחיל לעשן נרגילה ולנשנש בדברים שמולי כשאני חוזר שוב ושוב לקרוא את דרישות המטלה ואז שאני מגיע למסקנה שהבנתי אני אומר שבינתיים עד שאני מסיים את הגחל אני אקרא קצת חדשות ומחקרים בתחום הרפואה והמשפט שיצאו לאחרונה, אחרי 45 דק' כשהגחל מסתיים אני מדליק עוד אחד אבל הפעם אני אומר שאני אעשן מדי פעם כשאני לומד וכך חולפות להם כמעט 7-8 שעות מדי יום שבמהלכם בנוסף לעישון אני תמיד חייב לחדש את הכנת הנשנושים שנגמרו לפעמים אני מצליח לכתוב שורה או שניים לכל אורך השעות ולפעמים גם כלום..
כשפניתי לאבחון אובחנתי בהפרעות קשב וריכוז ונוירולוג נתן לי ריטלין 20 la לאחר שהרגשתי שיש לי עוד משהו שמפריע נפשית נגשתי לפסיכיאטרית שלאחר שיחה של 10 דק' אבחנה אותי בציקלותימיה ורשמה לי טגרתול מבלי להסביר לי כלום על המחלה והתרופה, אני לא האמנתי לאבחון שלה וסרבתי ליטול את התרופה ופניתי חזרה לרופא המשפחה שגם הוא שלל ציקלותימיה אך לא חשב להפנות אותי לאבחון מבדל נוסף ובמקום זאת העלה את מינון הריטלין בהדרגה, כיום אני במינון של 100 מ"ג ריטלין la אציין שאני בן 35 והריטלין בפועל עוזר לי יותר להשאר ער ולהתרכז בכל הדברים שאינם קשורים לנושא הלימוד / העבודה שלמענו הכנתי את כל התפאורה הנ"ל.
אציין שבנוסף למה שתיארתי לעיל אני נוהג לאסוף חפצים מהרחוב מסרב לזרוק פריטים ישנים בטענה שאני עשוי להזדקק להם וכוצץ ציפורניים כפייתי, חשוב לי להוסיף שהתיאורים האלה מצויים אצלי מגיל קטן בנוסף לטקסים דתיים שונים שאני חוזר עליהם מדי פעם והמנעות מעשיית דברים בתאריכים המזוהים עם המספרים 17 ו 8 כי מדובר במספרים בעייתיים של ביש מזל ועוד טקסים משונים שאני מבצע על מנת שדברים טובים יתרחשו למשל לעלות את המדרגות באופן זוגי, ללבוש בגד מסוים שמביא מזל ולהזיז חפץ במקומו בתקווה לקבל את התוצאה לה אני מייחל..
*אני מודע לעובדה שכל הטקסים האלה אין להם שחר אך זה מייסר במיוחד הזמן שאני מקדיש להם
האם מדובר ב ocd וקשב וריכוז זה רק משני אם בכלל קיים?
נאסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לדעת
שמוליק04/03/2014שלום נאסר.
אני חושב שצריך לעשות בדיקה צקיפה יותר אצל פסיכיאטר כדי לדעת יותר טוב. מה שכתבת שהיית אצל פסיכיאטרית שלאחר עשר דקות רשמה לך טגרטול, זה באמת לא נראה רציני. ד"ר דוידאור (אחד מרופאי הפורום) נוהג לעשות בדיקה ראשונית יסודית ומקיפה כדי להציע טיפול שכולל גם טיפול ריגשי.
יכול להיות שהרופאים של הפורום יוכלו על סמך נסיונם ועל סמך התיאור שלך שהוא די מפורט לתת תשובה יותר מדוייקת. אני מציע לחכות לתשובה מהרופאים של הפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)