מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון נמוך של איקסלד``ר יונתן דוידאור06/03/2014
אני נוטלת חצי כדור ציפראמיל (10 מ"ג) ומרגישה הטבה אחרי חודש.
בגלל הנטייה להשמין הפסיכיאטר נתן לי איקסל 25 כדור אחד ליום כי הוא טען שאם מינון כזה נמוך של ציפרמיל עוזר לי אז שאנסה מינון נמוך של איקסל אף כי ציין שזה רק לניסיון וזו לא באמת כמות הטיפול הרצויה.
יש לי שתי שאלות:
1. מה זה אומר שמספיק לי מינון נמוך? הדיכאון והחרדה הם מאד קלים?
2. מתי כדי להתחיל עם האיקסל? מייד? אני חוששת מעוררות בלילה ומעצירות עקב ניסיון לא טוב עם ויפאקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון לעזור
שמוליק06/03/2014שלום מיה.
כידוע, אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
זה נכון שבדרך כלל יש התאמה בין חומרת המצב למינון של התרופות, אבל צריך להתאים הן את התרופה והן את המינון לכל מטופל באופן אינדבידואלי. כנראה שהמינון הוא נמוך ממה שמקובל בדרך כלל, ויכולות להיות לכך סיבות נוספות מלבד האפשרות שמדובר במחלה קלה.
לגבי השאלה האם ומתי להתחיל את הטיפול באיקסל, אני חושב שכדאי שתעלי את חששותייך בפני הרופא המטפל, וחבל שלא עשית את זה בזמן שהיית אצלו כשהוא רשם לך את התרופה. לא צריך להתבייש לשאול :-)
בכל אופן, מטרת התרופות היא לשפר את ההרגשה שלך. כמובן שיש גם תופעות לוואי, וצריך תמיד לקחת בחשבון את התועלת מול הנזק, וכאן את צריכה להכריע בעצמך, אך תמיד כדאי לשמוע גם את דעתו של הרופא לפני שמחליטים.
אני בטוח שהרופאים של הפורום ישמחו לפרט מעבר לכך אם הם משוכנעים שניתן על סמך המידע ומבלי להכיר אותך טוב יותר ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/03/2014בדר'כ נוטלים פעמים , בוקר ערב.
בהחלט יש סיכוי לתופעות לוואי הקשורות ביציאות.
ציפראלקס 10 מ''ג נחשב מינון יעיל, לא נמוך ובהחלט לא מדד לבעיה קלה.
מתי, זה שאלה מול רופא מטפל ולאחר שיקול תועלת מול סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)