מינון נמוך של איקסל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון נמוך של איקסל
    ד``ר יונתן דוידאור
    06/03/2014

אני נוטלת חצי כדור ציפראמיל (10 מ"ג) ומרגישה הטבה אחרי חודש.

בגלל הנטייה להשמין הפסיכיאטר נתן לי איקסל 25 כדור אחד ליום כי הוא טען שאם מינון כזה נמוך של ציפרמיל עוזר לי אז שאנסה מינון נמוך של איקסל אף כי ציין שזה רק לניסיון וזו לא באמת כמות הטיפול הרצויה.

יש לי שתי שאלות:

1. מה זה אומר שמספיק לי מינון נמוך? הדיכאון והחרדה הם מאד קלים?

2. מתי כדי להתחיל עם האיקסל? מייד? אני חוששת מעוררות בלילה ומעצירות עקב ניסיון לא טוב עם ויפאקס.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון נמוך של איקסל

הוספת תגובה

• נסיון לעזור

שמוליק
    06/03/2014

שלום מיה.

כידוע, אינני רופא, אבל אנסה לעזור.

זה נכון שבדרך כלל יש התאמה בין חומרת המצב למינון של התרופות, אבל צריך להתאים הן את התרופה והן את המינון לכל מטופל באופן אינדבידואלי. כנראה שהמינון הוא נמוך ממה שמקובל בדרך כלל, ויכולות להיות לכך סיבות נוספות מלבד האפשרות שמדובר במחלה קלה.

לגבי השאלה האם ומתי להתחיל את הטיפול באיקסל, אני חושב שכדאי שתעלי את חששותייך בפני הרופא המטפל, וחבל שלא עשית את זה בזמן שהיית אצלו כשהוא רשם לך את התרופה. לא צריך להתבייש לשאול :-)

בכל אופן, מטרת התרופות היא לשפר את ההרגשה שלך. כמובן שיש גם תופעות לוואי, וצריך תמיד לקחת בחשבון את התועלת מול הנזק, וכאן את צריכה להכריע בעצמך, אך תמיד כדאי לשמוע גם את דעתו של הרופא לפני שמחליטים.

אני בטוח שהרופאים של הפורום ישמחו לפרט מעבר לכך אם הם משוכנעים שניתן על סמך המידע ומבלי להכיר אותך טוב יותר ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/03/2014

בדר'כ נוטלים פעמים , בוקר ערב.
    בהחלט יש סיכוי לתופעות לוואי הקשורות ביציאות.

ציפראלקס 10 מ''ג נחשב מינון יעיל, לא נמוך ובהחלט לא מדד לבעיה קלה.
    מתי, זה שאלה מול רופא מטפל ולאחר שיקול תועלת מול סיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו